Gündem Yükleriniz ağır ama şanslısınız

Yükleriniz ağır ama şanslısınız

20.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

İş hayatında yeni fırsatlardan yararlanma açısından şanslısınız. Jüpiter’in desteği tüm yıla yayılacak.

Yükleriniz ağır ama şanslısınız

Yükleriniz ağır ama şanslısınız
Geçen yıl hayatınızda başlayan değişiklikler bu yıl daha da olgunlaşmakta. Önemli gezegen hareketli görülmekte. 2018’de Boğa burcuna ilk adımını atıp geri çekilen Uranüs, bu yıl 6 Mart’tan itibaren Boğa burcuna iyice yerleşiyor. Uranüs’ün bu transiti özellikle siz yükselen burcu Koç olanlar için, iş hayatında ve parasal konularda yepyeni şartlar, bir ölçüde istikrarsızlık ama para kazanırken yaratıcı enerjinizi, yeni fikirlerinizi kullanabileceğiniz değişiklikler getirmekte. Parasal alanda ve iş hayatında yepyeni alternatifler ve sizi şaşırtabilecek değişiklikler var. İş hayatınızda yeni kalıplara alışmaya başlamalısınız. 14 Şubat, 31 Mart günlerinde harcamalarda ve işte daha atak ve yenilikçi olmanız mümkün.

Haberin Devamı

Bu yıl şans ve genişleme gezegeni Jüpiter’den büyük bir destek görüyorsunuz. Ufkunuzu geniş tutmaya bakın. Jüpiter kariyer gezegeni de olduğu için, özellikle iş hayatına yönelik önemli fırsatlar sunmakta. Uzaklara, yabancılara, uluslararası konulara odaklanabilirsiniz. Eğitim hayatındakiler ya da akademik alanda çalışanlar için çok daha pozitif imkânlar var. Jüpiter bu olumlu açısı yıl boyunca, 2 Aralık’a kadar sürdürecek. Mars’ın Jüpiter ile uyumlu olduğu 25 Ocak, 25 Temmuz ve 12 Kasım’da fırsatlardan hızlı bir şekilde yararlanmak daha kolay olabilir. Sorumluluklar ve yükler gezegeni Satürn ise Oğlak’tan önemli testler getirmeye devam ediyor. Bu yıl Jüpiter’in desteğini aldığınız için kariyer ve hedefleriniz yönünde daha pozitif olabilirsiniz. Satürn test eden bir öğretmen gibidir, iş hayatında daha dayanıklı ve sorumlu davranmanızı istiyor. Nitekim bir yıldır onun şekillendirici ve kısıtlayıcı etkisi altındasınız. Bu transit başarı getirecek ama sizi fazlası ile de meşgul edecek. Özellikle yükselen burcu Koç olanlar, mesleki alanda geleceği düşünmeli ve artık koşulların eskisi gibi ilerlemeyeceğini, bir toparlanma gereğinin olduğuna karar vermelidir. Başka bir deyişle Satürn başarının ancak sorumluluk alarak olabileceğini söylerken, bu yükleri ‘Neden taşıyorum’ sorusunu da size sordurabilir. Satürn’ün yön değiştirdiği 30 Nisan ve 18 Eylül’de bu soruları kendinize daha çok sorabilirsiniz. Ocak sonu, haziran ortası ve kasım başında bu yükleri daha kolay yönetebilirsiniz.

Haberin Devamı

Plüton’un gücü sizinle

Yılın ikinci yarısında Satürn Plüton’a doğru yaklaşmaya başladığında iş hayatındaki baskılar ve dönüştürücü temalar öne çıkabilir. Plüton 2007’den bu yana kariyer alanınızda ilerlediği için sizi hem güçlendiriyor hem de güç savaşına, mücadeleye neden oluyor. Kariyer alanındaki Plüton transiti altında sizden güçlü kişilerle yüzleşebilir ve kimi zaman kendinizi tehdit edilmiş hissedebilirsiniz. Bu gelişmeler sizin kendinizi kişiliğinizin dayanıklı yönlerini açığı çıkarabilir. Eğer 10-14 Nisan doğumlu bir Koç iseniz, bu yıl Plüton’un gücünü daha çok hissedeceksiniz. Bu transit pek çok açıdan güçlenme, değişim ve yenilenme getirmekte. Bu yenilenme süreci iş hayatında otorite figürleri ile ilişkilerinizde, babanızla, ya da eşinizle ilgili konularda gündeme gelebilir. Kendinizi ıspat etmek için büyük bir savaşa da girebilirsiniz. Hayatınızda bu figürlerle ilgili yenilenme de mümkün. Plüton ölüm ve yeniden doğuşu temsil eden güç olarak, hayatınıza büyük hırs ve kendi iç gücünüzü ortaya çıkarma mücadelesi de getirmekte. Sağlığınıza ve bedeninize de özen göstermeli, aşırı baskılar altında olsanız bile gevşemeyi ihmal etmemelisiniz.

Haberin Devamı

Bu yıl tutulmalar neler getiriyor?

Bu yıl Güneş tutulmaları Yengeç-Oğlak ekseninde gerçekleşmekte. Bu nedenle, ruhsal gelişim açısından ev, yerleşim ve ailenizle ilgili konuların üzerine gitmeli, ailenize daha çok yaklaşmalı ve kariyer alanındaki kuraklığa dikkat etmelisiniz. 6 Ocak’ta Oğlak’ta, 2 Temmuz’da Yengeç’te ve 26 Aralık’ta yeniden Oğlak burcunda Güneş tutulmaları gerçekleşecek. Etkilerini 6 Ocak-2 Temmuz arasında daha çok gösterecek olan Oğlak tutulması özellikle mesleki konulara, sorumluluklara vurgu ve değişim getirmekte. Yılın ilk yarısında mücadele, dönüşüm ve kriz temaları dikkat çekebilir. 2 Temmuz’daki tutulma özellikle ailevi konularda ve kişisel alanda daha destekleyici. Yılın ikinci yarısında gruplar, arkadaşlıklar ve sosyal alanda daha aktif olabilir, kafanızı netleştirmeye çalışabilirsiniz. 26 Aralık’taki tutulma mesleki konulara daha olumlu ve uzaklarla, yabancılarla, eğitimle ilgili alanları daha çok desteklemekte. 21 Ocak’taki Ay tutulması aşk, çocuklar ve kendinizi ifade etmek istediğiniz konulara duygusal açıdan daha fazla odaklanma getirmekte. 17 Temmuz’daki Ay tutulması ise iş, para ve mesleki alanda önemli kararlar getirebilir.

Haberin Devamı

Aşk, evlilik ve ilişkiler

Bu yıl aşk hayatınızı gösteren alanda önemli transitler yok ancak Jüpiter bu alanda olumlu baktığı için, uzaklarla ilişkiler, yolculuklar ve yeni kişiler hayatınıza daha çok heyecan ve hareket getirebilir. Mars 2 Temmuz 18 Ağustos döneminde aşk hayatınıza daha büyük hareketlilik getirebilir ancak tartışmalı durumları da tetikleyebilir. Venüs’ün burcunuzla uyumlu olduğu dönemlerde, 7 Ocak, 4 Şubat, 20 Nisan 15 Mayıs, 28 Temmuz, 21 Ağustos, 14 Eylül-8 Ekim, 1-16 Kasım ve 20 Aralık sonrasında aşkta ve beraberliklerde mutlu olmak daha kolay olabilir. Bu dönemlerde arkadaşlıklar, sosyal konular keyif verebilir. Bununla birlikte, 4 Ekim, 19 Kasım arasında evlilik hayatında daha sakin düşünmelisiniz.

Haberin Devamı

İş, para ve kariyer

Bu yıl geçen yıla oranla iş hayatında yeni fırsatlardan yararlanma konusunda çok daha şanslısınız. Jüpiter’in desteği tüm yıla yayılırken, özellikle yolculuklar, eğitsel faaliyetler ve akademik açıdan yeni imkânlar elde edebilirsiniz. Basın ve yayıncılık konuları da desteklenmekte. Fikirlerinizi yayma konusunda daha şanslısınız. Satürn de sizi sorumlu kılmaya ve sıkıştırmaya devam edecek. Baskı altında çok şey yapabileceğinizi görebilirsiniz. Şartlar kolay olmasa da, başarılarınız da önem olacak.

1 Ocak-14 Şubat arasında son derece girişken ve atılımcı olabilirsiniz. Bu dönemde cesaretiniz yüksek seyrediyor olacak. Ancak ani öfkenin getirebileceği zararlara dikkat edin. Yeni başlangıçlar, önemli adımlar ve şahsi yönde daha hızlı ilerleme mümkün olabilir.

14 Şubat-31 Mart dönemi parasal konulara, iş hayatına anilikler ve daha çok masraf getirebilir. Maddi bir konu üzerinde mücadele etmek ve ekstra harcamaları dengelemek gerekiyor. İş hayatında orijinal fikirler de ortaya koyabilirsiniz.

31 Mart-16 Mayıs arasında daha çok ziyaret, konuşma, görüşme ve yazışma mümkün. Bu dönemde sözlerinizle etkin olabilirsiniz ancak gereksiz tartışmalara girmemelisiniz. Belgeler ve imza gerektiren durumlar sizi daha çok meşgul edebilir.

16 Mayıs-2 Temmuz arasında kritik bir dönemden geçmektesiniz. Mesleki alanda ilerlemek pek kolay olmayabilir. Engeller ya da pürüzler daha çok çıkabilir. Ailevi konular ya da güvenlikle ilgili konulara özen göstermek gerekebilir. Özellikle 14 Haziran civarına daha çok dikkat etmelisiniz.

2 Temmuz-18 Ağustos arasında şahsi görüşlerinizi ve kendinize güveninizi daha çok ifade etmek isteyebilirsiniz. Riskli ve spekülatif konulara, yatırımlara, şahsi harcamalara, çocuklarla ilgili konulara daha özenli yaklaşmak gerekebilir.

18 Ağustos-4 Ekim arasında iş hayatında çok yoğun ve çalışkan olabilirsiniz. Bu süreçte hızlı ilerleme ve meşguliyetler var. Altınızda ya da yanınızda çalışanlarla ilgili stresler daha çok ortaya çıkabilir. Sağlığınıza özen göstermelisiniz.

4 Ekim-19 Kasım arasında sabırlı davranmak, iyi dinleyici olmak gerek. Bu dönemde önemli değerlendirmeler ve sonuçlar var. Dışsal koşullar ve ortaklıkların getirdiği durumları daha sakin izlemek ve ani tepkilerden uzak durmak gerekiyor. Pek çok kararınızı bu dönemde revize edebilirsiniz. 27 Ekim bu bakımdan önemli olabilir.

19 Kasım’dan sonraki dönemde bazı endişeler, finansal alanda riskli ya da ortaklı durumlarda tartışmalar, miras ya da borç alacak konuları açısından korkular ortaya çıkabilir.

Yükselen burcunuza göre 2019

YÜKSELEN KOÇ: Burcunuzun yıllık öngörümlerini dikkatle okuyunuz. Bu yılınızda en güzel fırsatları kendinizi geliştirme ve eğitim alanında bulabilirsiniz. Uzaklar, yabancılar ve yolculuklar size çok şey katabilir. Kariyerde önemli revizyonlar ve planları gözden geçirme gereği var. Aşkta 7 Ocak-4 Şubat, 20 Nisan-15 Mayıs ve 14 Eylül-8 Ekim daha güzel geçebilir. 1 Ocak-14 Şubat arasında çok ataksınız ancak 16 Mayıs-2 Temmuz döneminde evde ve güvenlik gerektiren konularda daha önlemci olmaya bakmalısınız.

Yükleriniz ağır ama şanslısınız

YÜKSELEN BOĞA: Burcunuza giren Uranüs sizi iyice beklenmedik ve ani tepkilere, tavırlara sokuyor. Kişisel alanda büyük değişiklikler, adımlar ve sizi özgürleştiren yenilikler içindesiniz. 14 Şubat-31 Mart oldukça hızlı ve girişkensiniz ancak küçük kazalara dikkat edin. Aşkta 15 Mayıs-9 Haziran size olumlu bir destek sunmakta. 2 Temmuz-18 Ağustos arasında da ev hayatında sakin düşünmeye bakın.

YÜKSELEN İKİZLER: Bu yıl ilişkiler ve evlilik alanınıza ilerleyen Jüpiter size önemli destekler ve başkalarından olumlu yaklaşımlar elde edebileceğiniz olanaklar getirmekte. Özellikle ilişkilerinizi ve işbirliklerinizi güçlendirmelisiniz. Aşkta 7 Ocak-4 Şubat, 9 Haziran-3 Temmuz ve 1-26 Kasım çok hareketli olabilir. Ancak iş ortamında 14 Şubat-31 Mart arasında daha çalışkan olmanız gerekebilir.

YÜKSELEN YENGEÇ: Bu yıl kritik gelişmeler ve sizi test eden koşullar altındasınız. Gerek evlilikte, gerekse ortaklıklarda daha dikkatli ve sorumlu olmak gerekiyor. Eğer evlilikte sorunlar var ise, nihai bir sonuca varmak ve ciddi kararlar almak gerekebilir. İlişkilerden çok şey öğreneceksiniz. 4 Şubat-1 Mart, 26 Mart-20 Nisan, özellikle 3 -28 Temmuz ilişkiler açısından daha olumlu. 16 Mayıs-2 Temmuz arasında pek çok konuda girişken ve mücadeleci olacaksınız.

YÜKSELEN ASLAN: Bu yıl Jüpiter’in yükselen burcunuzla olan uyumlu açısı hayattan daha çok keyif alabileceğiniz fırsatlara işaret ediyor. Aşkta ve çocuklarla ilgili alanlarda da mutlu olaylar bekleyebilirsiniz. İş hayatında daha ağır yükler var. 14 Şubat-31 Mart arasında iş ve maddi konularda gerçekçi olmaya bakın. 2 Temmuz-18 Ağustos arasında daha girişimci olabilirsiniz. Aşkta, 7 Ocak-4 Şubat ve 28 Temmuz-21 Ağustos arasında mutluluk daha kolay.

YÜKSELEN BAŞAK: Bu yıl genel olarak size verimli olabileceğiniz fırsatlar sunmakta. Yay burcundaki Jüpiter özellikle yakın çevrenizde ve evde daha hareketli ve meşgul olabileceğinizi anlatıyor. Evde genişleme, yeni bir çocuğun doğumu dikkat çekebilir. Kimi zaman da bu durum toprak ve gayrimenkullerle ilişkili kârlı olabilecek yatırımlara işaret edebilir. 4 Şubat-1 Mart, 15 Mayıs-9 Haziran ve 21 Ağustos-14 Eylül arasında aşkta ve arkadaşlıklarda güzel zamanlar var. 18 Ağustos-4 Ekim arasında da önemli girişimler içindesiniz.

YÜKSELEN TERAZİ: Bu yıl ev, aile ve yerleşim cephesinde önemli konular gelişmekte. İş hayatınızda bitişler ve yeni başlangıçlar söz konusu. Bazı kapılar kapanırken, yeni kapılar açılıyor. Ancak ailenize yönelik sorumluluklar ve kimi zaman ailevi alanda dönüştürücü baskı yaratabilen koşullar da gündeme gelebilir. Aşkta ve beraberliklerde 1-26 Mart, 20 Nisan-15 Mayıs ve özellikle 14 Eylül-8 Ekim oldukça hareketli olabilir. 4 Ekim-19 Kasım arasında soğukkanlı düşünmek gerek.

YÜKSELEN AKREP: Geçen yıl içinde Jüpiter yükselen burcunuzdan geçerken size kişisel girişimler, yeni başlangıçlar ve ilerleme imkânı getirdi. Bu yıl da kişisel birikimlerinizi, maddi kaynaklarınızı ve yeteneklerinizi daha iyi hale getirebilirsiniz. 26 Mart-20 Nisan, 3-28 Temmuz ve özellikle 8 Ekim-1 Kasım size aşkta daha destekleyici koşullar getirebilir.

YÜKSELEN YAY: Kuşkusuz bu yıl Jüpiter yükselen burcunuzdan geçerken size pozitif tutumlar, şahsi yeteneklerinizi çok daha iyi kullanma ve ilerleme imkânı getirmekte. Bu yıl yolculuklar, yabancılar ve eğitsel uğraşlar çok daha önemli destekler sunacak. İş hayatında da yeni adımlar mümkün. Gelirlerinizi daha iyi kullanmaya özen göstermelisiniz. Aşkta 7 Ocak-4 Şubat, 20 Nisan-15 Mayıs, 28 Temmuz-21 Ağustos ve 1-26 Kasım arasında mutlu olmak daha kolay olacak.

YÜKSELEN OĞLAK: Son bir yıldır yükselen burcunuza ilerleyen Satürn’ün şekillendirici, sınır koyucu ve sorumluluk yükleyici etkisi altındasınız. Bu dönemde hayatınıza yeniden format atma süreci yoğun biçimde devam etmekte. Bu yıl şans pek ortalıkta gözükmeyebilir. Belirli bir içe dönüş ve bekleme modunda olabilirsiniz. 4 Şubat-1 Mart, 15 Mayıs-9 Haziran, 21 Ağustos-14 Eylül ve 26 Kasım- 20 Aralık arasında hayatınıza daha fazla mutluluk getirebilecek olanaklar var.

YÜKSELEN SAKA: Bu dönemde hayat dümeninizi yönetmek ve ilerletmek pek kolay değil ancak Jüpiter yardıma koşuyor ve size yeni açılımlar getiriyor. 2019’da gruplar, sosyal gelişmeler ve arkadaşlar size önemli destekler ve ümitler getirmekte. İyimserliğiniz artıyor. 1-26 Mart, 9 Haziran-3 Temmuz, 28 Temmuz-21 Ağustos ve 20 Aralık sonrası daha keyifli zamanlar ve ilişkiler içinde olabilirsiniz. 2 Temmuz-18 Ağustos arasında evlilikte sakin kalmalısınız.

YÜKSELEN BALIK: Bu yıl Jüpiter kariyer alanınızda ilerlerken iş hayatında daha yüksek bir seyir izleyebilirsiniz. Bu alanda pek çok hayaliniz ve daha geniş bir vizyonunuz var. Tanınma yönünde önemli fırsatlar eldebilirsiniz. 31 Mart-16 Mayıs ve 18 Ağustos-4 Ekim arasında enerjinizi daha özenli ve sakin kullanmaya dikkat etmelisiniz. Aşkta 26 Mart-20 Nisan, 3-28 Temmuz ve 21 Ağustos-14 Eylül arasında daha büyük bir hareketlilik bekleyebilirsiniz.

Merkür gerilemesi hangi temaları getirmekte?

Her yıl 3 kez, ortalama 22 gün geri giden Merkür bu yıl bu hareketini su elementinde yapıyor. Bu yıl duygusal nedenler, sizi psikolojik olarak bağlayabilecek konular kararlarınızı yakından etkileyebilir ve belirsizliklere neden olabilir. Sezgileriniz her zaman çok doğruyu söylemeyebilir. İlk geri dönüş 5-28 Mart arasında Balık burcunda olacak. Bu dönemde asılı duran kararlar, belirsizlikler, gizli kalan şeyler karar almanızı zorlaştırmakta. Duygusal nedenlerle vereceğiniz kararlardan pişman olabilirsiniz. Kapalı, gizli saklı işlere, dedikodulara dikkat etmelisiniz. 8 Temmuz-1 Ağustos arasında Merkür, önce Aslan’da, 19 Temmuz’dan sonra Yengeç’te gerileyecek. Bu dönemde ailevi konular, sizi duygusal açıdan bağlayan ya da güvenlik konularına, toprağa, eve yönelik konularda daha sabırlı olmaya bakın. Çocuklarla ilgili bir gelişme zamana ihtiyaç gösterebilir. Son olarak 31 Ekim 20 Kasım arasında Akrep burcunda gerileyecek olan Merkür ortaklı konularda, borç alacak ve mirasa yönelik işlere beklemeler, gecikmeler ve pürüzler getirebilir.

Yükleriniz ağır ama şanslısınız