Gündem Yükseköğretime ‘kalite’ kurulu

Yükseköğretime ‘kalite’ kurulu

18.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Vakıf Üniversiteleri Birliği tarafından düzenlenen EDU SUMMIT 2. Eğitim Zirvesi, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Vakıf Üniversiteleri Birliği Başkanı Rifat Sarıcaoğlu, üniversite rektörleri ve akademisyenlerin katılımıyla dün gerçekleştirildi.

Yükseköğretime ‘kalite’ kurulu


YÖK Başkanı Yekta Saraç son günlerde değişeceği yönünde haberler çıkan üniversiteye giriş sistemiyle YÖK’ün denetimi konularını ele aldı.
‘Mevcut sistem adil’
Merkezi yerleştirme ve mevcut üniversiteye giriş sisteminin bazı eleştirilere rağmen toplumun büyük kesimlerince adil bir düzenek olarak görüldüğüne dikkat çeken Saraç, “Bununla birlikte mevcut sistemin bir değerlendirme çalışmasının yapılma vaktinin geldiğini de kabul ediyoruz. Sistemin köklü bir değişikliğe gitmeden daha yalın hale getirilmesi mümkün” diye konuştu.
Konuşmasında eğitimin bir bütün olduğuna dikkat çeken Saraç, eğitim öğretimin kompartımanlara bölünmeden bir bütün halinde değerlendirilip Türkiye’nin bu konudaki hedeflerinin ortaya konması, Bakanlıkların ve YÖK gibi kurumların buna göre hareket etmesi gerektiğinin de altını çizdi.
Saraç, yükseköğretimde kalite konusunda sorumluluğu paylaştıran yeni bir kurguya ihtiyaç olduğunu söyledi.
Saraç, üniversitelerin hem kurumsal yapıları hem de programlarını değerlendirecek, yasalar gereği YÖK ile ilişkili ama ona bağlı olmayan bir “Kalite Kurulu”nun oluşturulması için gereken adımları yakında atacakları bilgisini de verdi.