Gündem Yumurta kabuğundan neler yapılabilir?

Yumurta kabuğundan neler yapılabilir?

18.04.2018 - 09:31 | Son Güncellenme:

Sarısı ile beyazı ile adeta vitamin deposu yumurta, kabuğu ile de her derde deva besin maddeleri arasında yer almaktadır. Haşlayarak tükettiğimiz yumurta kabuğunun faydalarını saymaya kalksak kelimeler yetmez. Hayvan ve insanlar üzerindeki yapılan araştırmalara göre, yumurta kabuğu yemenin ya da bitkilerden kullanmanın ne kadar yararlı olduğunu bu yazıda öğreneceksiniz. Yumurta kabuğunu çöpe atmayın, diyerek yumurta kabuğunun faydalarına kısaca değinelim.

Yumurta kabuğundan neler yapılabilir

Yumurta kabuğunun bilinmeyen faydaları

Haberin Devamı

Yumurta kabuğunu çöpe atmayın. Çünkü insan vücudunda yapılan araştırmalara göre kemik erimesine iyi geldiği, ciltteki lekeleri yok ettiği sonucuna varılmıştır. Bunu dışında bahçelerin ve bitkilerin böceklerden koruyup, gübre görevi yapmaktadır. Ayrıca yumurta kabuğu tüketmenin romatizma hastalıklarına iyi geldiği ve hatta kıkırdak büyümesini önlediği tespit edilmiştir. İnsanlar ve fareler üzerinde yapılan klinik araştırmalara göre yumurta kabuğu tozunun kemik yoğunluğunu artırmada etkili olduğu sonucuna varılmıştır. Özellikle organik yumurta gibi kalitesi yüksek yumurta kabukları diş ve kemiklerin yapısal formuna eş değer kalsiyum karbonat ve 27 temel mikro elementler içerdiği kanıtlanmıştır.

Haberin Devamı

Yumurta kabuğunun saçlara faydası nedir?

Yumurta kabuğu ile yapılan maske ile saçlarınızı sağlıklı bir şekilde uzatabilirsiniz. 5 ya da 10 adet yumurtanın kabuğunu dövüp, bir tane yumurta ve hindistan cevizi yağı ile elde ettiğiniz karışımı saç diplerinize saç tellerinize masaj ile yedirin ve 20 dakika sonra önce şampuanlayıp ılık su ile durulayın. Saçlarınızda ki farkı gördüğünüz zaman sizler de çevrenizdekilere gönül rahatlığı ile yumurta kabuğunu çöpe atmamaları gerektiğini söyleyebilirsiniz.

Yumurta kabuğu mucizesi

Yumurta kabuğunu çöpe atmayın, çünkü yumurta kabuğunun kıyafetler üzerinden de etkisi çok büyüktür. Limon dilimleri ile karıştırdığınız yumurta kabuklarının bir tülbent içerisine koyup ağzını bağlayarak çamaşır makinesinin içerisine koyduğunuzda giysilerinizin bembeyaz olduğunu göreceksiniz.

Bunların dışında yumurta kabukları ciltteki sivilce ya da siyah nokta gibi cilt lekelerini yok etmede de etkilidir. Birkaç tane blenderden geçirilmiş yumurta kabuklarını yarım çorba kaşığı yoğurt bir yumurta akı ve 4 damla limon suyu ile karıştırılır ve cilde sürülüp, on dakika su ile güzelce durulanır.