Gündem Yüzbaşı Murat Eren için yeni soruşturma

Yüzbaşı Murat Eren için yeni soruşturma

05.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda görevli olduğu dönemde ‘Atabeyler’ soruşturması kapsamında tutuklanan ve daha sonra evinde bulunduğu iddia edilen silah ve patlayıcılardan dolayı hapis cezası alan emekli Yüzbaşı Murat Eren’in İçişleri Bakanlığı’na yazdığı mektup üzerine soruşturma başlatıldığı ortaya çıktı. Mülkiye müfettişleri cezaevine giderek Eren’in ifadesini aldı.

Yüzbaşı Murat Eren için yeni soruşturma

Eren ‘müşteki’ sıfatıyla verdiği 7 sayfalık ifadesinde hem kendisiyle ilgili iddialara cevap verdi hem de soruşturma ve ceza alma süreciyle ilgili tespit ettiği usulsüzlükleri anlattı.
Eren aynı mektubu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na, Adalet Bakanı’na, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve bazı gazetecilere de gönderdiğini söyledi.
‘General ismi istendi’
Eren iki mülkiye müfettişine Kartal Cezaevi’nde verdiği ifadesinde gözaltına alındığı süreçte yaşananları anlattı. Gözaltına alındığında ifadesini almak için gelen polislerin kendisinden ‘General’ ismi vermesini istediklerini sö yleyen Eren ifadesinde: ‘Bana ısrarla bir general ismi vermemi, suçlamada vermemi söylediler. Ancak ben kimsenin ismini vermedim. Zaten bildiğim kimse de yoktu. Aynı şeyi birlikte gözaltına alındığım Erkut Taş’a da yapmışlar. O da bilmediği için söylememiş.’ dedi. Eren kendisiyle ilgili soruşturmayı yapan polislerin isim ve sicil numaralarını da mülkiye müfettişlerine verdi.