Gündem Yüzü güzelleştiren yüz kremi nasıl yapılır?

Yüzü güzelleştiren yüz kremi nasıl yapılır?

26.04.2018 - 14:47 | Son Güncellenme:

Cildin en çok ihtiyaç duyduğu ve besleyici özellikleri içerisinde bulunduran, nemlendirici kremler ne yazık ki kimyasal maddeler içermektedir. Nem dengesini ayarlamak için onlarca kremi kullanmak ve yüz tipine göre seçmek oldukça titizlik isteyen bir süreçtir.

Yüzü güzelleştiren yüz kremi nasıl yapılır

Yüz kremi seçerken doğal içerikli ve içerisinde doğal maddeler kullanılan ürünleri seçmek yüzün nem dengesinin korunması için atılan güzel bir adımdır.

Haberin Devamı

Yüzün nem dengesini korumak ve kurumasını önlemek için kimyasal ürünleri tercih etmeyen kadınlar için evde doğal malzemelerle yapabilecekleri onlarca tarif vardır. Doğal içerikli malzemelerle yapılan kremler yüze gereken nem dengesini verdiği gibi yüzü besler ve kimyasal ürünlerden uzak durulmasını sağlar. İşte doğal tamamen evde hazırlayabileceğiniz nem bombası tarifimiz;

Nem Bombası Tarifi

· 2 çorba kaşığı kadar önceden rendelenmiş balmumu

· 2 çorba kaşığı kadar hindistan cevizi yağı

· 1 çay kaşığı kadar E vitamini yağı

· 2 tatlı kaşığı badem yağı (tatlı badem yağı)

· 2 damla kadar zeytinyağı

· 6-7 damla lavanta yağı

Nem bombası yapılışı

2 çorba kaşığı rendelenmiş balmumu ve hindistan cevizi yağını derin bir kâseye alın ve sıcak su dolu tencereye koyun. Daha sonra benmari usulü eritin. Eriyen karışım içerisine 1 çay kaşığı e vitamini, 2 tatlı kaşığı badem yağını, 2 damla zeytinyağı ve 6-7 damla lavanta yağını ekleyerek iyice birbirine karışmasını sağlayın. Kremi saklamak için ayarladığınızın şişenin içerisine karışımı dökerek donmasını bekleyin. Gece ve gündüz ne zaman dilerseniz kullanabileceğiniz nem bombası kreminiz hazır.

Haberin Devamı

Farklı ciltler için hazırlayabileceğiniz kremler

Yağlı ciltler için

Ev yapımı kreminizin içerisine biraz da Aloe vera jeli eklemeniz yağlı cildinizin ferah ve yağdan arınmış bir hale getirecektir. Yağlı ciltler neme ihtiyaç duymuyor diye bilinse de bu tamamen yanlıştır. Her cilt için gereken bir nem oranı vardır. Bu nem dengesini düzenli kullanımda karşılamak mümkündür.

Kuru ciltler için

Kuru bir cilde sahipseniz hazırladığınız ev kreminize ek olarak kakao yağı eklemeniz cildinizin ihtiyaç duyduğu nemi buradan karşılamasını sağlayacaktır.