Gündem Zafer Çika kimdir? Demet Akbağ'ın eşi Zafer Çika hayatını kaybetti

Zafer Çika kimdir? Demet Akbağ'ın eşi Zafer Çika hayatını kaybetti

13.03.2019 - 07:20 | Son Güncellenme:

Zafer Çika geçirdiği trafik kazası sonucunda hayatını kaybetti. Oyuncu Demet Akbağ'ın eşi olan Zafer Çika kimdir? Zafer Çika ve Demet Akbağ kaç yılında evlenmişti?

Zafer Çika kimdir Demet Akbağın eşi Zafer Çika hayatını kaybetti

Oyuncu Demet Akbağ'ın eşi Zafer Çika geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kabetti.

Haberin Devamı

ZAFER ÇİKA KİMDİR?

Doğma büyüme İzmirli olan Zafer Çika 1999 yılında oyuncu Demet Akbağ ile evlenmiştir. Ali isimlerinde bir oğulları vardır. 2014 yılında kalp krizi geçiren Zafer Çika, sevenlerini korkutmuştu.

DEMET AKBAĞ KİMDİR?

Demet Akbağ, 23 Aralık 1959'da Denizli'de doğdu. Babası, gazeteci ve fotoğraf sanatçısıydı. Sedef ve Kemal adında iki kardeşi vardır. Anne ve babasının 13 yaşındayken ayrılması nedeniyle 1972'de anne ve anneannesiyle birlikte İstanbul'a taşındı.

İstanbul Kız Lisesi'nde başladığı lise öğrenimini anne ve babasının ayrılmasından sonra taşınmaları üzerine Erenköy Kız Lisesi'nde tamamladı. Liseden sonra 1982’de İstanbul Belediye Konservatuvarı'na girdi; okulu dört yılda tamamladı. 21 yaşında iken yaptığı ilk evliliği dört yıl sürdü

Haberin Devamı

Demet Akbağ'ın Bodrumlu mimar Saim Arpat'la 1986'da yaptığı ikinci evlilik de sadece sekiz ay sürer.

Okulu bitirdikten sonra Gönül Ülkü-Gazanfer Özcan Tiyatrosu'nda amatör olarak başladığı oyunculuğu, 1980'li yıllarda Kent Oyuncuları, Hadi Çaman Yeditepe Oyuncuları, Devekuşu Kabare, Dormen Tiyatrosu ve Ortaoyuncular gibi tiyatro topluluklarında profesyonel olarak sürdürdü.

1987'de Magazin Gazetecileri Derneği tarafından "Yılın Televizyon Yıldızı" seçildi.

Üçüncü evliliğini 35 yaşında iken Zafer Çika ile yaptı, bu evlilikten 2000'de Ali adında bir oğlu oldu.

1993'te Tersine Dünya adlı filmdeki rolü ile Altın Portakal Film Festivali'nde "En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu" ödülü aldı.

1995 yılında Yılmaz Erdoğan ile birlikte Bir Demet Tiyatro adlı TV dizisini hazırladı. Bu yapım yedi yıl boyunca yayınlandı. TV dizisinin yanı sıra dört yıl boyunca Beşiktaş'ta bir tiyatro salonunda sahnelenen Otogargara adlı oyunda rol aldı. Bu iki projenin sonucu olarak Beşiktaş Kültür Merkezi (BKM) kuruldu. BKM yapımı olan Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü?, Bana Bir Şeyhler Oluyor ve Haybeden Gerçeküstü Aşk oyunları ve Ölümsüz Aşk dizisinde rol aldı.

Vizontele, Vizontele Tuuba, Organize İşler, Neredesin Firuze ve O... Çocukları sinema filmlerinde başrol oynadı. Vizontele ile Altın Portakal; Neredesin Firuze ile Sadri Alışık ve Siyad ödüllerini kazandı.

Haberin Devamı

2011 yılı itibarıyla İstanbul'un Altınları adlı dizide başrol oynadı. 2013'te Murat Başoğlu tarafından sunulan Benzemez Kimse Sana isimli taklit yarışma programında Seyfi Dursunoğlu ve Erol Evgin ile birlikte jüri üyeliği yaptı. 2013'te Sevdaluk adlı dizide Adalet isimli rolü oynadı. 2015'te "Niyazi Gül Dörtnala" filminde Sultan Şahmerdan karakterini canlandırdı. Nadide Hayat, Görümce, Görevimiz Tatil, Organize İşler 2 filmlerinde de yer almıştır.