Gündem Zafer coşkusu

Zafer coşkusu

31.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

30 Ağustos Zafer Bayramı, Türkiye’nin dört bir yanında ve yurt dışındaki temsilciliklerimizde coşkulu törenlerle kutlandı. Askerlerin ve gazilerin Türk bayraklarıyla yaptığı geçit törenlerine vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi.

Zafer coşkusu

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün başkumandanlığında, 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz’un 96. yılı tüm yurtta törenlerle kutlandı. Törenlerde özellikle zeybek gösterileri ilgi gördü. Kayseri’de zeybek oynayan Ugandalı bir öğrenci, Kastamonu’da ise komandoların zeybek gösterisi büyük alkış aldı.

Haberin Devamı

İşte yurttan 30 Ağustos Zafer Bayramı manzaraları...

İZMİR: Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlamalarda Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajının okunmasının ardından Ege Ordusu ve Garnizon Komutanlığı adına konuşan Topçu Yüzbaşı İsa Çoker, 30 Ağustos zaferinin 96’ıncı yıl dönümünü kutlamanın gururu ve heyecanı içinde olduklarını söyledi.

Askerlerin geçişi esnasında vatandaşlar alkışlar ve sloganlarla büyük sevgi gösterisinde bulundu.

Çiçek bahçesi gibiydi

BALIKESİR: Ayvalık’ta 09.45’te Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu. Törende Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Ayvalık Belediye Başkanlığı çelenkleri alkışlar arasında Atatürk Anıtı’na kondu. İstiklal Marşının okunmasından sonra ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk resimleri ile kutlamaya katılan vatandaşlar, Atatürk Anıtını çiçek bahçesine dönüştürdü.

Haberin Devamı

Zafer coşkusu

ANTALYA: Resmi törenin ardından çelenk programında yer almayan bazı siyasi partiler, meslek odaları ve sivil toplum örgütleri de Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. CHP ve İYİ Parti ile meslek odaları ve sivil toplum örgütleri adına çelenk sunumu yapıldı.

SAMSUN: Kutlama programı ilk olarak Atatürk Anıtı önünde başladı. Cumhuriyet Meydanı’nda süren kutlamalarda Canik Belediyesi’nin halk oyunları ekibinin Roman müziği eşliğindeki dansı, ilgiyle izlendi, protokolden alkış aldı. Tören asker, polis ve öğrencilerin geçişlerinin ardından sona erdi.

KASTAMONU: Kastamonu’da kutlamaların sürprizi Kastamonu Jandarma Komando Birliği’nden er ve erbaşların halk oyunları gösterisi oldu. Zeybek oynayan komandolar büyük alkış aldı.

Zafer coşkusu

Mugenzi zeybek oynadı

KAYSERİ: Askeri birliklerin geçişi sırasında vatandaşlar coşkulu anlar yaşadı. Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor Hizmetleri halk oyunları ekibi de sahne alarak Ege yöresine ait oyunlar sergiledi. Halk oyunları ekibinin üyesi olan Erciyes Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencisi Ugandalı Abdülkerim Mugenzi de arkadaşlarıyla birlikte zeybek oynadı. Sempatikliği ve oyunuyla beğenilen Ugandalı öğrenci uzun süre alkışlandı.

Haberin Devamı

Gomane Dağı’nda 30 Ağustos

Zafer coşkusu

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde vatandaşlar ile komutanlar, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Günü etkinlikleri kapsamında Gomane Dağı’na yürüyüş gerçekleştirdi.

Kulaçlar ‘Troya Yılı’ için atıldı

Zafer coşkusu

Çanakkale’de, Rotary Kulübü tarafından geleneksel olarak düzenlenen ‘Boğazı Yüzerek Geçme Yarışı’ bu yıl, 2018 Troya Yılı kapsamında, ‘Troya İçin Yüzüyoruz’ temasıyla gerçekleştirildi. Avrupa yakasındaki Eceabat ilçesi sahilinden denize girerek start alan yüzücüler 3,5 millik parkuru Anadolu yakasındaki Çimenlik Kalesi İskelesi’nde tamamladı. Yarışın birinciliğini erkeklerde 44 dakika 12 saniyelik derecesiyle Turgut Esen kazandı. Kadınlarda ise birinciliği 46 dakika 46 saniyelik derecesiyle Bengisu Avcı kazandı. Yarışmayı bitiren tüm sporculara madalya dağıtılırken, dereceye girenlere ise ayrıca çeşitli ödüller verildi. - ÇANAKKALE, DHA

Adana’da şallı kadın heyecanı

Zafer coşkusu

Adana’da bayram kutlamaları devam ederken polisi arayan bir kişi kutlamaların yapıldığı Uğur Mumcu Meydanı’na 700 metre uzaklığındaki Atatürk Caddesi üzerinde şüpheli tavırlar sergileyen bir kadın olduğu ihbarında bulundu. Polisin ulaştığı uzun etek ve uzun kollu kot ceket giyen, yüzü şalla tamamen kapalı kadın, kimliğini göstermedi, yüzünü açmadı. Canlı bomba şüphesine karşı bölgeye sevk edilen 3 zırhlı araç ile çevre güvenliği alındı. Aramada kadının üzerinden herhangi bir suç unsuru çıkmadı. Kadının Hande K. (21) olduğu belirlendi. Psikolojik sorunları olduğu ileri sürülen Hande K. ile ilgili işlem yapılmadığı açıklandı. -ÇAĞLAR ÖZTÜRK Adana DHA

Haberin Devamı

Bin motosikletliden ‘Zafer Sürüşü’

Zafer coşkusu

Türkiye Motosiklet Platformu üyesi kulüp ve derneklere bağlı yaklaşık bin civarında motosikletli, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Kadıköy Suadiye’den Edirnekapı Şehitliği’ne sürüş gerçekleştirdi. Şehitlikte düzenlenen programda dev Türk bayrağı açan platform üyeleri saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı’nı ve “Andımız”ı okudu.

Kutlamaların adresi Vatan

Zafer Bayramı coşkusu her yıl olduğu gibi yine Vatan Caddesi’ne yansıdı. Kutlamalar, Taksim Meydanı’ndaki törenle başladı. Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bırakılmasıyla sona eren törenin ardından İstanbul Valisi Vasip Şahin, valilikte kutlamaları kabul etti. Daha sonra da il protokolü Türk bayraklarıyla donatılan Vatan Caddesi’ndeki yerini aldı. Tören saat 11.00’de, Vali Şahin, 1’inci Ordu Komutanı Musa Avsever ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın araçla vatandaşları selamlamasıyla başladı.

Haberin Devamı

Zafer coşkusu

Tören yürüyüşünden sonra İstiklal Marşıyla birlikte Türk bayrağı göndere çekildi. Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mesajı okundu. Erdoğan mesajında, “Diğer zaferlerimiz gibi 30 Ağustos bize şartlar ne kadar zor olursa olsun başarıya ulaşma konusunda önümüzde daima açık bir yol bulunduğuna işaret etmektedir” dedi.

Gemiler ziyarete açıldı

Karadeniz ve İzmir yöresine ait folklor gösterilerinin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri araçları ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri konvoy halinde geçiş yaptı. Geçit törenini ilgiyle takip eden vatandaşlar, gazilerin geçişi sırasında yoğun sevgi gösterisinde bulundu.

Öte yandan TCG Salihreis ve TCG Kemalreis fırkateynleri de Zafer Bayramı dolayısıyla vatandaşların ziyaretine açıldı. Fırkateyndeki askerlerce karşılanan vatandaşlara, gemiler hakkında bilgiler verildi. - HABER ARAŞTIRMA