Gündem Zamanaşımı dolmadan işlem yapılacak mı?

Zamanaşımı dolmadan işlem yapılacak mı?

26.12.2010 - 00:50 | Son Güncellenme:

Uras, Erdoğan’a AİHM’nin Dink davası kararının ardından aralarında Cerrah ve Akyürek’in bulunduğu sorumlular hakkında zamanaşımı süresi dolmadan herhangi bir işlem yapılıp yapılmayacağını sordu

Zamanaşımı dolmadan işlem yapılacak mı

BDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) Hrant Dink davası kararında, Trabzon Emniyet Müdürlüğü, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Trabzon Jandarma Komutanlığı’nın Dink’in öldürüleceği bilgisine sahip oldukları sonucuna ulaştıklarını anımsatarak şu soruları yöneltti:
- Hükümet AİHM’nin bu kararıyla hemfikir mi? Hemfikirse bundan sonra bu karar ışığında neler yapılması planlanıyor?
Cerrah ve Akyürek
- Mahkeme tarafından tespit edildiği üzere, Dink’in öldürüleceği bilgisine sahip oldukları halde cinayeti önlemek kousunda gerekli tedbirleri almayan, sahte evrak duzenleyen, soruşturma makamlarını yanıltan İstanbul Emniyet Müdürlüğü gorevlileri Celalettin Cerrah, Ahmet İlhan Güler ile Trabzon Emniyet Müdürlüğü görevlileri Ramazan Akyürek, Reşat Altay hakkında işlem yapmayi düşünüyor musunuz?
- MİT, Dink’in öldürüleceği konusunda herhangi bir bilgiye sahip olup olmadığına açıklık getirilmeli. MİT’in elinde herhangi bir bilgi yok ise, ulusal düzeyde istihbarat faaliyeti yürüten bu kurumun görevinin gereğini yerine getirdiği kanaatinde misiniz?
- Bu kurumların, bu konuda tam bir uyum icinde hareket etmelerini nasıl açıklıyorsunuz? AİHM kararında varılan tespitler ışığında ortaya çıkan fiiller ve faillerle ilgili olarak zamanaşımı süreleri dolmadan herhangi bir girişimde bulunmayı düşünüyor musunuz?