Gündem Zehir tacirlerine himmet tehdidi

Zehir tacirlerine himmet tehdidi

22.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İranlı uyuşturucu kaçakçısı Zindaşti’nin, FETÖ’ye himmet vermek istemeyen uyuşturucu kaçakçılarını ihbar ettiği, FETÖ imamları ve firari eski savcı Öz ile eşinin telefonundan görüştüğü ortaya çıktı

Zehir tacirlerine himmet tehdidi

İstanbul Büyükçekmece’de önceki hafta yüksek güvenlikli lüks villasında sekiz adamı ve eşiyle birlikte gözaltına alınıp önceki gün tutuklanan İranlı uyuşturucu kaçakçısı Naci Şerifi Zindaşti’nin, dört FETÖ imamı ve FETÖ firarisi eski savcı Zekeriya Öz’le buluşma ve görüşmelerinde, operasyonda sahte kimlikle yakalanan eşi Nigar Şerifi Zindaşti’nin üzerine kayıtlı telefon hatlarını kullandığı tespit edildi. DEA muhbiri olduğu belirlenen Zindaşti’nin, FETÖ’ye himmet vermeye yanaşmayan uyuşturucu kaçakçılarını da ihbar ettiği belirlendi.

Haberin Devamı

Eşi serbest bırakıldı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince 5 Nisan’da Büyükçekmece Alkent Sitesi’ne düzenlenen operasyonda, İranlı uyuşturucu kaçakçısı Naci Şerifi Zindaşti, üzerinden sahte kimlik çıkan ve Zindaşti’nin sevgilisi olduğunu söyleyen eşi Nigar Şerifi Zindaşti ile Zindaşti’nin sekiz adamı gözaltına alınmıştı.

Önceki gün adliyeye sevk edilen 10 kişiden Naci Şerifi Zindaşti ve yeğeni Ekrem Öztunç, Seyyid Nurullah Rezai, Ali Savaşır, başkomiser Fatih Yılmaz ile emekli polis memuru Ergül Kapukaya tutuklanmıştı. Emekli polis memuru Gönen Karakaya ve Zindaşti’nin eşinin de aralarında bulunduğu dört şüpheliye de adli kontrol tedbirleri uygulanmasına karar verilmişti.

Haberin Devamı

Savcılık ve mahkemede de suçlamaları kabul etmeyip ifade vermeye yanaşmayan Zindaşti’nin HTS kayıtları ortaya çıkmıştı.

5 telefon kullandı

Zindaşti’nin kullandığı tespit edilen beş telefonun HTS kayıtlarına göre, Zindaşti FETÖ’nün üst düzey üç sözde yargı imamı ile 143 defa telefon görüşmesi yapmış, FETÖ’den tutuklanan ABD Başkonsolosluğu İrtibat Görevlisi Metin Topuz ile 2007 ile 2013 yılları arasında 35 kez, kendisini gizli tanık yapan firari FETÖ savcısı Zekeriya Öz ile 2010 ile 2012 yılları arasında 44 kez bir araya gelip aynı baz istasyonundan cep telefonu sinyali verdiği belirlenmişti.

İranlı Zindaşti’nin, bu görüşmelerde yanında bulunan beş telefon hattının eşi Nigar Şerifi Zindaşti üzerine kayıtlı olduğu belirlendi.

10 kez görüşmüş

Kendi üzerine kayıtlı cep telefonuyla, gizli, kritik ve iş görüşmesi yapmadığı belirlenen Zindaşti’nin, FETÖ’nün sözde Yunanistan imamı Recep Uzunal ile 10 defa yaptığı cep telefon görüşmesinin ise himmet nedeniyle olduğu değerlendirildi. Edinilen bilgiye göre, Zindaşti’nin Uzunal’la yaptığı görüşmeler, Örfi Çetinkaya ile “Hayalet Orhan” lakaplı Orhan Ünğan’ın 5 ton eroinin 2014 yılında Yunanistan’da yakalanmasıyla aynı tarihlerde gerçekleştirildi.

Buna göre, İranlı Zindaşti, Çetinkaya ve Ünğan’dan FETÖ adına himmet parası istedi. Çetinkaya ve Ünğan’ın himmet parası vermemesi üzerine Zindaşti, uyuşturucu kaçakçılığını polise ihbar etti. Bu ihbarın ardından kızı ile yeğeni olan şoförü öldürülen Zindaşti, intikam cinayetlerine girişti.