Gündem ‘ZEHİRLENDİ’ İDDİASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI

‘ZEHİRLENDİ’ İDDİASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI

03.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bugün’ün dün manşetine taşıdığı ve ‘Adli Tıp Raporu’na dayandırdığı ‘Özal’ın striknin kreatin’le zehirlendiği haberi, Adli Tıp Kurumu Başkanı Haluk İnce tarafından yalanlandı

‘ZEHİRLENDİ’ İDDİASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında, 2 Ekim’de yapılan feth-i kabir işleminin ardından başlayan Adli Tıp Kurumu araştırması sürerken şok bir iddia ortaya atıldı.
Özal’ın ölümünden 20 yıl sonra yapılan otopsi sonucu hazırlanan raporda, fare ve köpekleri öldürmek için kullanılan “striknin kreatin” zehri bulunduğu iddia edildi. Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Haluk İnce, “Şu anda elimizde bulgular var. Ama bu bulguların sonuçları şudur dediğimiz hiçbir sonuç yok” derken, “Bugün Gazetesi’nde çıkan haberdeki maddeyi biz bulmadık. Bu haber nasıl oluştu onu da bilmiyoruz” diye konuştu. Morg, biyoloji ve kimya ihtisas dairelerinin çalıştığını belirten İnce, dairelerin çalışma sonuçlarının hafta sonunda Adli Tıp 1. İhtisas Kurulu’na gönderileceğini ve ardından ölüm sebebinin tespit edileceğini kaydetti.

Haberin Devamı

MEZARDAN BÖYLE ÇIKARILDI

İnce, “Kurul raporunun, Aralık ayında başsavcılığa gönderileceğini umuyorum. Raporu biz açıklamayacağız, başsavcılık gerekli görürse kamuoyu ile raporu paylaşır” dedi.
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı öğretim üyesi ve Adli Bilimciler Derneği Başkanı Prof. Dr. Hamit Hancı, maddenin bitkisel olduğunu ve 20 yıl sonra çıkmasının fennen mümkün olmadığını belirterek, “Profesyonel birisi bu zehiri kullanmaz, bununla zehirlemez. Çünkü belirtileri çok aşikadır. Bu zehirlenme bulguları olsaydı Sayın Özal’ın etrafındakiler ve ailesi de mutlaka fark ederdi.” dedi.
Özal’ın oğlu Ahmet Özal ise babasının ölümünden sonra fiziki bir değişim görmediğini söylerken, zehirlendiği iddialarını da sürpriz bulmadığını kaydetti.

Haberin Devamı

Suikastlere ilişkin komplo teorileri:
Türkiye’nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölümü üzerindeki sır perdesi kaldırılmaya çalışılırken dünyanın önde gelen bazı devlet adamlarının ölümleri sırrını halen koruyor. İşte o isimlerden bazıları:

Napoleon Bonaparte
Fransız lider Napoleon Bonaparte sürgüne gönderildiği Saint Helena adasında 5 Mayıs 1821 yılında hayatını kaybetti. Tarihe mide kanseri yüzünden öldüğü geçse de bazı tarihçiler aynı kanıda değil. 1960 yılında saçlarında belirlenen arsenik miktarı İngiliz politikacılar tarafından zehirlendiği iddiasını güçlendirdi.

Abraham Lincoln
ABD’nin köleliğe son veren başkanı Abraham Lincoln’ın başkent Washington’da bulunan Ford Tiyatrosu’nda 18 Nisan 1865 yılında aktör John Wilkes Booth tarafından vurulmasının ardından gerçekleştirilen mahkeme soru işaretlerini ortaya çıkardı. Suikasta ilişkin 8 kişi yakalanırken, olayın arkasında kimin parmağı olduğu belirlenemedi.

John F.Kennedy
22 Kasım 1963’te bir suikastla öldürülen ABD eski Başkanı Kennedy’ye tetiği çeken Larry Harvard Oswald’ın arkasında farklı güçler olduğu iddia edildi. Yaratılan onlarca komplo teorisinin başını ise Sovyet İstihbarat Teşkilatı (KGB) çekiyor. Konuyla ilgili son dönemde açıklama yapan, 1961-62 yıllarında Moskova’da görev alan İngiliz diplomat Robert Holmes istihbarat örgütünün önde gelen isimlerinden İvan Serov’u işaret etti. Ancak Kennedy’nin ölümü hâlâ soru işaretleri taşıyor.

Olof Palme
1 Mart 1986 yılında ensesine sıkılan iki kurşunla hayatını kaybeden İsveç Sosyal Demokrat Parti Lideri Olof Palme listenin öne çıkan isimlerinden. Cinayetle ilgili uyuşturucu bağımlısı ve asosyal Christer Pettersson (42) suçlu bulunmuş Temmuz 1989’da ömür boyu hapse mahkûm edilmişti. Daha sonra ekim ayında suçsuzluğu kanıtlanan Pettersson cezaevinden çıkarılmıştı. Palme soruşturması ise hala sürüyor.

Yasser Arafat
2004’te hayatını kaybeden Filistin liderinin rahatsızlığı basit bir griple başlasa da Arafat, Paris’te kaldırıldığı hastanede komaya girerek hayatını kaybetti. Fransız yetkililer ilk tespitler sonrasında Arafat’ın bedeninde ve kıyafetlerinde polonium-210 isimli öldürücü zehire rastladı.
DIŞ HABERLER SERVİSİ

Haberin Devamı

ADLİ TIP KURUMU’NDA ATAMA
ERDOĞAN’IN DOKTORU ‘O’ KURULA ATANDI

8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın kesin ölüm sebebini belirleyecek olan Adli Tıp Kurumu 1. İhtisas Kurulu’na, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı İstanbul’da ameliyat eden ekipte yer alan Prof. Dr. Hüseyin Öz atandı.
Başbakan Erdoğan, İstanbul Medipol Hastanesi’nde sindirim sisteminden iki kez ameliyat olmuş ve Dr. Öz’ün de katıldığı tıbbi operasyonun ardından taburcu edilmişti. Dr. Öz, Şubat 2012’deki ikinci ameliyat sonrası, Erdoğan’a Kısıklı’daki evine kadar eşlik etmişti. Öz’ün atandığı 1. İhtisas Kurulu, aralık ayı içinde 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın kesin ölüm sebebiyle ilgili raporu da hazırlayacak.
ANKARA Milliyet

Haberin Devamı

ELİTAŞ: ERGENEKON’LA BAĞLANTI ARAŞTIRILMALI
Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın zehirlendiğinin ortaya çıkması durumunda bunun Ergenekon ile bağlantılı olarak değerlendirilmesi ve araştırılması gerektiğini belirterek, “Eğer öyle bir şey varsa; demek ki Türkiye’nin huzur ve refahından rahatsız olan çevrelerin bu iş üzerindeki etkilerinin varolduğunu da araştırmak, daha derin şekilde düşünmek gerekir” dedi.
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Elitaş, “Ergenekon ifadesini kullandınız. ‘Zehirlenme varsa Ergenekon ile ilgili araştırmayı daha öteye götürmek gerekir’ dediniz. Ergenekon’dan mı şüpheleniyorsunuz?” sorusu üzerine, “Ergenekon’un ne zaman kurulduğu konusunda ilk iddianamede 1950’lere giden sürecin var olduğunu” gösterdiğini belirterek, “Orada o süreçte Türkiye ile ilgili çeşitli plan ve projelerin ortaya çıktığı, bunun da en önemli ayaklarından birisi Özal ile ilgili durum... Şimdi sonuçlara baktıktan sonra değerlendirme yapmak gerekir” dedi.
ANKARA Milliyet

Haberin Devamı

Resmi açıklama yok
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Turgut Özal’ın ölümüyle ilgili iddialara ilişkin “Bu konuda resmi bir açıklama yok, bundan dolayı da bir açıklama yapamayız” dedi. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da ”Şu anda Adli Tıp Kurumu, savcı ve Adalet Bakanlığı tarafından yapılmış resmi bir açıklama yok. İnceleme bitmedi” dedi.
ANKARA AA

Vahim bir durum
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın zehirlenerek öldürüldüğü iddialarına ilişkin, “Gerçekten çok vahim bir durum. Zaten şüpheler vardı. Maalesef Türkiye’nin önünü kesmek için bazı çetelerin değişik zamanlarda bu şekilde melanetleri işledikleri anlaşılıyor” dedi. AK Parti Aydın İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Eroğlu, gazetecilerin Özal’ın zehirlendiği iddialarına ilişkin sorularını yanıtladı. Eroğlu, şöyle konuştu: “Gerçekten çok vahim bir durum. Zaten şüpheler vardı. Ama maalesef Türkiye’nin önünü kesmek için bazı çetelerin değişik zamanlarda bu şekilde melanetleri işledikleri anlaşılıyor. Ama artık biliyorsunuz biz hükümet olarak bunların üzerine gidiyoruz. Çeteleri darmadağın ettik. Bundan sonra buna müsaade edilmeyecektir, hesap sorulacaktır. Yani demokrasinin önüne taş koyanlar veya bu şekilde melanetleri işleyenler hakkında gerekli çalışma yapılacaktır.”
AYDIN AA

Savcı iddiayı radyodan duydu
Turgut Özal’ın ölümüyle ilgili soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Kemal Çetin’in, Adli Tıp Kurumu’nda yapılan incelemede zehir bulunduğu iddialarını sabah radyodan duyduğu öğrenildi. Makamına geçip haberin yer aldığı gazeteyi isteyip inceleyen savcı Kemal Çetin, Adli Tıp Kurumu Başkanı ve ilgililerle telefon görüşmesi yaptı.
ANKARA DHA