Güne Limon Suyuyla Başlayın

Güne limon suyu içerek başlamak vücudumuzda harikalar yaratmak demektir. Limon suyunun, en uygun hidrasyonu sağlamasının yanı sıra vücudumuz ve zihnimiz için de birçok faydası vardır. Zencefil, salatalık ve nane ekleyerek kendinize tüm gün inanılmaz bir detoks çözümü sağlamış olursunuz.

Limon PH dengesi sağlama özelliği ile ünlüdür. Oldukça asidik bir tada sahip olmasına rağmen doğal olarak alkalidir ve vücudun dengesini korumaya yardımcı olur. Güçlü bir dezenfektan ve antibakteriyel bileşiktir ve 22 kanser karşıtı özelliği vardır.

Haberin Devamı

Antioksidan özellikler sergileyen limondaki liminoidler hücrelere hasar veren oksidasyonu engeller. Limondaki posa çok iyi mantar karşıtı özelliğe sahiptir. Oksidasyon hasarı ve mantar gelişimini önlemeye yarayan, vücutta kansere yol açan durumlara karşı önemli bir silahtır.

Limon bağışıklık sisteminin diğer önemli bir yüzü olan lenf sistemini uyarmaktadır. Lenfatik sıvıların akışını teşvik ederek, vücutta kansere neden olan kimyasal maddelerin ve ağır metallerin vücuttan atılmasına yardımcı olur.

Sağlıklı bir yaşam için her gün yiyebileceğiniz alkali formlu 6 besin başlıklı yazımda -PH ve oksijen dengesinin kansere karşı en önemli koruyucu olduğunu keşfeden- Alman doktor Otto Heinrich Warburg’dan bahsetmiştim. Bugünlere geldiğimizde, sağlık ve beslenme içerikli hemen her yazıda limonlu su ile yapılan detoks içeceklerinin faydaları anlatılır. Benim de birkaç tarifim olmuştu bu konuda. Bu tariflerin çeşitli versiyonlarını deneyip sizlerle paylaşıyorum. İşte bir tane daha;

1 limon

Yarım salatalık

1/4 kök zencefil

Birkaç nane yaprağı

Az miktarda zencefili soyun. Tüm malzemeleri dilimleyip suya ekleyin. Malzemelerden en iyi şekilde yararlanmak istiyorsanız bir kere kullandıktan sonra atmayın. Yeni su eklemeye devam ederseniz üç gün kadar kullanabilirsiniz.

Sabah ilk iş bu karışımdan içmenizi öneririm.

Sevgiyle ve doğal kalın.

Elçin Oltulu Şahin