Cilt Bakımı Güneş yanığından nasıl korunulur?

Güneş yanığından nasıl korunulur?

11.07.2010 - 12:21 | Son Güncellenme:

Her yaz güneş yanıklarından sorun çekiyorsanız, uzman önerileri ile pratik adımlarla bu yaz sıkıntı çekmeyeceksiniz!

Güneş yanığından nasıl korunulur

Güneş yanığı, vücudunuzun, güneşten yayılan UV (ultraviyole) ışınlarının altında kalmasından dolayı oluşan, kızarıklık,kaşıntı, yara ve bazen su toplamalarının meydana gelmesidir.

Haberin Devamı

Nasıl oluşur?

Güneş yanığı yaşayabileceğiniz durumlar;

- Güneş altında, giysili halde veya güneşten koruyucu kremler olmadan çok fazla kaldığınızda

- Güneşin çok şiddetli olduğu saatler olan 10:00 ile 16:00 arasında güneş altında kaldığınızda, - Cildinizi güneşe karşı hassaslaştıracak ilaçlar kullandığınızda,

- Güneşin çok şiddetli hissedildiği tropikal bölgelerde, yüksek rakımlarda, tatil veya yolculuk yaptığınızda, veya güneş ışığının su veya kardan yansımasına maruz kaldığınızda oluşur.

Güneş yanığı ile ilgili bir sorun da, yanık oluştuktan sonraki birkaç saatte hiçbir semptomun belirmeyebilmesidir.

Bu semptomlar;

Kızarıklık

Sıcaklık hissi

Dokunmalarda hissedilen acı

Güneş yanıklarını önlemenin birçok yolu ve kullanılabilecek birçok ürün vardır.

Haberin Devamı

Önlemek için;

Güneş altında fazla süre kalmayın, özellikle cildiniz hassas ve yanmaya müsait ise. Unutmayın ki hava bulutlu olduğu zamanlarda bile güneş yanığı yaşayabilirsiniz.

10:00 ile 16:00 arasında güneş altında kalmayın. Bu saatler güneş ışınlarının dik bir biçimde indiği ve şiddetli etki edebileceği saatlerdir. Güneşten koruma faktorü en az 15 olan güneş kremi kullanın.(Cildiniz ne kadar hassassa, koruma faktorü o kadar fazla güneş kremleri kullanmalısınız.

Uzmanlar en hassas ciltler için 30 faktörlü güneş kremi önermektedir.) UVA ve UVB ışınlarının ikisine birden koruma sağlayan çok özellikli güneş kremleri kullanın.

FIRSAT ÜRÜNÜ

La Cure Koruyucu Güneş Kremi

Ölü denizin mineral ve vitaminleriyle formüle edilen La Cure Koruyucu Güneş Kremi bir güneş kreminden beklenenden daha fazlasını yapıyor. Güneş korumasıyla cilt bakımını bir araya getiren üstün formül cilde sağlıklı bir görünüm kazandırır.

FİYAT BİLGİSİ İÇİN TIKLAYIN!

Güneşe çıkmadan 30 ila 60 dakika önce güneş kremini sürmek en iyi yoldur. Eğer suya giriyorsanız veya çok terliyorsanız her 1-2 saatte bir daha fazla güneş kremi sürün. Koruyucu giysiler giyin; kısa kollu gömlek, şapka, veya uzun şortlar gibi. Eğer yüksek bir rakımdaysanız veya tropikal bir bölgedeyseniz, cildinize özellikle dikkat etmelisiniz.

Haberin Devamı

Güneş ışınları, cildinize, su, kum, kar veya beton yapılardan yansıyorsa, yine çok dikkat etmelisiniz. Işıldak ve solaryum makineleri kullanmayın.

Genellikle ultraviyole (UVA) ışınları ile aydınlattığı söylense de, ama aynı anda UVA ve ultraviyole B (UVB) ışınları cilde zarar verirler. UVA ışınları UVB ışınlarına oranla, ciltte daha derine işler. Bu her iki ışın da ciltte yanmalara, cildin yaşlanmasına ve cilt kanserine yol açarlar. Güneş ışınları ayrıca gözlere de zarar verir. UV ışınlarına karşı tam korumalı güneş gözlükleri kullanın. Bazı hallerde gözüken yaralar

Yazarlar