Güneşin en güzel battığı yer: Santorini

İstanbul-Santorini yolculuğu Türk Hava Yolları’yla ilk önce 1 saatlik Atina yolculuğu ve çok uzun olmayan bir havalimanı bekleyişiyle başladı. Atina Havalimanı’nın bu kadar keyifli olabileceğini düşünmemiştim. Yolcuların alışveriş ve yeme içme ihtiyaçlarını gidermeleri için pasaport kontrolü öncesi bir düzenleme yapmışlar. Bir alışveriş merkezi kıvamında olmuş; küçük ama keyifli!

Daha sonra da 35 dakika süren Santorini yolculuğumuz başladı. Star Alliance üyesi olan Türk Hava Yolları’yla Aegean Airlines'in ortak uçuşu bulunuyor. Hem mil kazanıyor hem de Türk Hava Yolları servisiyle uçuşunuzu yapıyorsunuz. Küçük adaların üzerinden geçerken ne kadar keyifli bir yere varacağım belli olmuştu. Birbirinden sevimli adalar, renkli evler ve en sonunda vardığımız, üzerine efsaneler yazılmış Santorini…

Haberin Devamı

Meşhur Atlantis 'in aslında adanın altında olduğu ve adanın volkan patlamasından sonra bu hale geldiği biliniyor.

Güneşin en güzel battığı yer

2 farklı otele rezervasyon yaptırdım; ikisi de adanın farklı konseptte ve farklı dizayn edilmiş otelleri. Uçaktan indikten sonra otelin yollamış olduğu transfer aracı havalimanı dışında bekliyordu. İlk otelimize doğru gitmeye başlarken biraz haritadan adayı inceledim.

İlk doğan ay şeklinde bir ada parçası, Santorini! Adanın arka tarafı düz bir ovaya benzerken ön tarafıysa uçurum ve kayalık.

Güneşin en güzel battığı yer

Şampanyayla karşılama

İlk otelim Vedema Resort Otelin tam yanında küçük bir köy bulunuyor ve köyün merkeziyse tam otelin lobisinin karşısında. Megalochori isminde olan bu köyü, otelde kalmasanız bile ziyaret edin. Otelin girişinde sizi şampanyayla karşılıyorlar. Otelin odaları aslında eski köy evlerinin renovasyondan geçirilerek süite çevrilmiş halleri.

Kendi jakuzi ve terasınızın olduğu kocaman bir odaydı benimki. Ortada genel bir havuzu bulunun otelin çok güzel bir restoranı, şarap mahzeni ve ayrıca Spa 'sı bulunuyor. Son konaklayan konukları arasında Angelina Jolie ve diğer meşhur Hollywood yıldızları da yer alıyor... Otelin belli saatlerde kendi özel kumsalına shuttle servisi var ve ayrıca şehir merkezinde... “Huzur”u buldum diyebilirim. Otelin sahibesi Kalia ve eşi Antonio her konukla özel olarak ilgileniyorlar.

Haberin Devamı

2 gün burada konakladıktan ve etrafı tümüyle inceledikten sonra diğer otel için yola koyuldum. Oia bölgesinde ve bugüne kadar çok ülke gezdim ve çok otelde kaldım ama bu kadar romantik ve özel olanını neredeyse görmedim diyebilirim.

Mystique Hotel bence bölgenin en güzel oteli. Otelin güzelliklerini size anlatmam çok zor olabilir; o yüzden muhakkak gitmenizi ve birkaç gün geçirmenizi tavsiye ediyorum.

Resepsiyon ve odalara inen merdiven sayısı çok olsa da her şeye değer! Hepsi birer süitten oluşan ve toplam 22 tane olmasına rağmen yer bulmanın hayli zor olduğu bir otel burası. Servis ve çalışanların performansı harika! Kendi terasınız ve sabah uyandığınızda gördüğünüz uçsuz bucaksız denizse muhteşem...

Güneşin en güzel battığı yer

Nerede yemeli?

Yemek ve içki için Santorini neredeyse her köşesinde yeni bir mekan keşfedebileceğiniz bir ada. İyi balık ve romantik bir akşam yemeği için Delfinia Restaurant, Akrotiri bölgesinde; adanın en iyi restoranı olarak geçen Koukoumavlos , iyi bir et için Krinaki Foinikia bölgesinde; Oia bölgesinde bulunan 1800 adlı restoransa terasındaki muhteşem manzarasıyla büyülüyor...

Haberin Devamı

Gün batımı için Franco’s Bar, Fira da; Kastro ve Hasapiko’ysa Oia bölgesinde uzun saatler geçirebileceğiniz ve içkinizin tadına varabileceğiniz hoş mekanlar.

Güneşin en güzel battığı yer

Sabahın ilk ışıklarına kadar eğlence

Gece kulübü için size önerilerim Enigma, COO, Tango. Adada gece saat 02.00 itibariyle dolan ve sabah 08.00’e kadar devam eden keyifli bir gece hayatı bulunmakta. Haftanın her gecesi her yer tamamen dolu oluyor.

Japon turistler gibi neyin fotoğrafını çeksem acaba diye düşünürken, güneşin en güzel battığı yer diye bilinen Santorini ve en özel noktası Oia 'da aksam güneşi batırma seromonisine, bunun için gelen yüzlerce insanla birlikte katıldım...

Hep duyuyordum, ama gördüğümde gözlerime inanamadım. Köydeki dükkanlar, evler, merdivenlerdeki renk cümbüşü inanılmazdı. O kadar güzeldi ki, içimden acaba buraya taşınsam mı isteği geçmedi değil! Dükkanları tek tek dolaştım, her köşede fotoğraf çektirdim.

3 gün yetmedi, ama her tatilin olduğu gibi bunun da sonuna geldik ve eve dönüş yolculuğu başladı…

Güneşin en güzel battığı yer

Güneşin en güzel battığı yer