Tekirdağ "Güneşin Suya Dokunuşu" Projesi

"Güneşin Suya Dokunuşu" Projesi

16.10.2017 - 17:29 | Son Güncellenme:

.

Güneşin Suya Dokunuşu Projesi

TEKİRDAĞ (AA) - Trakya Kalkınma Ajansı tarafından Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında finanse edilen Balabanköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin Uzunköprü İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ortaklığında yürüttüğü "Güneşin Suya Dokunuşu" projesi kapanış toplantısıyla sona erdi.

Haberin Devamı

Trakya Kalkınma Ajansı'ndan yapılan açıklamaya göre, projenin kapanış toplantısına, Trakya Kalkınma Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Uzunköprü Kaymakamı Kemal Yıldız, kooperatif üyeleri ve köylüler katıldı.

Törende konuşma yapan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, projenin Trakya Bölgesi'ndeki diğer köylere de örnek olması gerektiğini belirtti.

Şahin, proje ile Balabanköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'ne üye çiftçilerin karlılığını yükselteceğini ve yenilikçi metotlarla katma değeri yüksek olan diğer ürünlerin ekimi için altyapı oluşturacağını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Ajansımız şimdiye kadar bölgede 200 milyon lira değerinde kaynağı harekete geçiren, eğitimden sağlığa enerjiden lojistiğe birçok sektöre destek veren bir kamu kurumu. Burada da 523 bin liralık güzel bir proje var ve bunun yüzde 65'ini ajans karşılıyor. Sonucunda kooperatif üyesi çiftçilerimiz kazanacak. Bilindiği üzere bölgemiz ülkedeki çeltik üretiminin yüzde 65'e yakınını elinde tutuyor. Bizim açımızdan çok stratejik bir ürün. Bu proje Balaban Köyü'nde çeltik üreticilerinin rekabet gücünü artıracak. Yeni projeler yapmalarını teşvik edecek. Proje ile güneş kaynaklarından elde edilen elektrik, çeltik tarlalarının sulanmasında kullanılacak ve her yıl binlerce lira tasarruf edilecek. Uzun vadede muazzam bir kaynak tasarrufu var."