The Others Güney Kıbrıs’taki hayalperestler

Güney Kıbrıs’taki hayalperestler

22.07.2016 - 14:52 | Son Güncellenme:

Türk Silahlı Kuvvetleri, cuntacılar harici şan ve şeref sahibi er/erbaştan en üst rütbeli komutana kadar dün olduğu gibi bugün de canı pahasına milli iradeyi ve devletini korumuştur.

Güney Kıbrıs’taki hayalperestler

Güney Kıbrıs’taki hayalperestler

Haberin Devamı

Milliyet Kıbrıs yazarımız Barış Yorgancı'nın yazısı...

15 Temmuz Cuma günü akşam saatlerinde haber kanallarına düşen görüntü ve ‘Asker, Boğaz Köprüsü’nü kapattı’ manşeti ile aklımıza ilk gelen ülkemizin üniter yapısına birlik ve bütünlüğümüze kasteden bölücü terör örgütü PKK bombalama eylemi yapacağı ya da IŞİD terör örgütünün eylem yapacağıydı. Silahı kuvvetler mensupları tedbir ve emniyet için köprüyü kapattı diye düşündük. Lakin biraz kanalları taradığımızda demokrasiye inanan Türk basınının doğru ve gerçek bilgi vermesiyle durumun tahminimiz gibi olmadığını gördük. Asker üniforması giymiş, askeri araç ve tesisatları millet ve memleket menfaati dışında, sözde ülkemizin içinde bulunduğu durumu kötü gördükleri ve sözde yönetime el koyma hevesleri yüzünden, okyanus ötesinden kontrol edilen F tipi örgütün cuntacılarının darbe girişimi olduğunu anladık.

Haberin Devamı

Demokrasi inancı
Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan CNN Türk TV Ankara temsilcisi Hande Fırat’a telekonferans ile bağlanması ve halkı, milli iradeye, devletimize sahip çıkması için meydanlara çıkılması gerektiğini ifade etmesi, Türk Milletinin ellerinde bayrakları ile demokrasi insan haklarına inançları ve güvenmeleri sayesinde F tipi örgüt üyelerinin karşısına kararlılıkla, canları pahasına sokaklara çıkarak, milli birliğimizi dirliğimizi korumuştur. Cuntacıların darbe girişimi halk iradesi milli ve şerefli Türk Silahlı Kuvvetlerinin, Emniyet Teşkilatımızın, devletine milletine ve milli iradeye ölümü pahasına bağlı olan personelleri sayesinde cuntacılar derdest edilmiştir.

Şanlı ordu şanlı millet
Türk Silahlı Kuvvetleri, cuntacılar harici şan ve şeref sahibi er/erbaştan en üst rütbeli komutana kadar dün olduğu gibi bugün de canı pahasına milli iradeyi ve devletini korumuştur.
42 yıl önce Kıbrıs adasına, Kıbrıs Türk halkına, darbeci/cuntacı EOKA terör örgütü militanlarının zulmünden ve eylemlerinden kurtarmak için 20 Temmuz 1974’te Barış ve Özgürlük Harekatı yaparak ada halkına barış getiren ordu, şanlı Türk ordusudur. 20 Temmuz günü Milliyet gazetesinde ki Sefa Karahasan imzalı ‘Kıbrıs’ta Rum Saldırısı Alarmı’ başlıklı haberde de öğrendiğimiz üzere, 15 Temmuz akşamı cuntacıların Türkiye’de terör örgütü eylemlerine başladıkları sıralarda, Güney Kıbrıs’taki hayalperestler, istilacı olarak gördükleri Türk askerini adadan çıkarmak için hayaller kurmuştur. Namusumuzun ve özgürlüğümüz güvencesi Mehmetçik ve Mücahitlerimiz Kıbrıs’taki sınırlarımıza yapılacak her türlü saldırıya karşı tedbir alarak hazır beklemişlerdir. 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramının 42. yılında aziz şehitlerimiz ve gazilerimizi minnet ve dualarla anıyoruz. Demokrasi ve insan haklarına bağlı kalmamız temennisiyle…