Teknoloji Güney Kore, Bitcoin transferlerini resmen yasallaştırdı

Güney Kore, Bitcoin transferlerini resmen yasallaştırdı

24.07.2017 - 10:23 | Son Güncellenme:

Güney Kore, uluslararası bitcoin transferlerini resmen yasallaştırdı ve bitcoin ile ticaret yapan platformlar ve borsa konusunda da düzenlemeler getirme konusunda çalışmalara başladığını duyurdu.

Güney Kore, Bitcoin transferlerini resmen yasallaştırdı

İktidarda bulunan Demokratik Kore Partisi Temsilci Park Yong-jin Güney Kore hükümetinin bitcoin pazarını düzenlemeye hazır olduğunu açıkladı. Park, bitcoin kullanıcılarının ve işletmelerin işlerini kolaylaştıracak ve Güney Kore endüstrisinin büyümesini de kolaylaştıracak 3 temel düzenleme yaptıklarını belirtti.

Haberin Devamı

Park’ın önerdiği düzenlemeler, bitcoin ticaret platformlarının minimum 436.300 dolar sermaye gereksinimi, bilgi edinme ve kara para aklamayı engellemek amacıyla verilere erişim iznini de içeriyor. Ayrıca tüm işletmeler, komisyoncular ve diğer ticari kuruluşların Finansal Hizmetler Komisyonu’ndan onay alması da gerekecek.

Güney Kore hükümeti, yakın zamnda bitcoin endüstrisini tamamen düzenleyip kontrol edilebilir hale getirdikten sonra Japonya gibi bir para gönderme yöntemi olarak da yasallaştırdığında Güney Kore’de Bitcoin endüstrisinin devasa bir büyüme yaşayabilir.

Piyasa veri kaynaklarına göre Güney Kore bitcoin ekonomisi, Amerika ve Japonya’dan sonra 3. sırada geliyor ve ticaret hacmi pazarın yaklaşık %14’ünü oluşturuyor.