Gündem Güneydoğu’daki gibi evlerde delik açmışlar

Güneydoğu’daki gibi evlerde delik açmışlar

15.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında PYD/PKK’lı teröristlerden temizlenen Raco belde merkezinde halk evlerine dönmeye başladı. Racolu Abdülkerim Meri, Raco’nun özgürleştiğini öğrenince yakınlarıyla durumu görmeye geldiklerini belirterek, “Teröristler evimizi harap etmiş, bir duvarında delik oluşturup, başka binalara geçmişler. Ama toparlanacağız” diye konuştu.

Güneydoğu’daki gibi evlerde delik açmışlar

Terör örgütünün ciddi yığınak yapıp, direniş gösterdiği yerler arasında bulunan Raco beldesinde teröristlerin birçok eve zarar verdiği ancak binaların büyük bölümünün kullanıma hazır olduğu belirlendi.

Haberin Devamı

Türkiye’ye sığındı

Teröristlerin, Güneydoğu’daki hendek operasyonları sırasında PKK’lı teröristlerin Şırnak, Cizre ve Nusaybin’de güvenlik güçlerinden kaçmak için evlerin duvarlarında büyük delikler açarak evden eve geçtikleri gibi Raco’da da evlerde delikler açtığı ortaya çıktı. Bazı Suriyeliler, ÖSO mensupları tarafından güvenliği sağlanan ve huzurun hakim olduğu yerleşim yerine dönmeye başladı.

Raco’nun YPG/PKK’dan arındırılmasının ardından evlerini görmeye gelen 18 yaşındaki Abdülkerim Meri, yaklaşık 3 yıl önce Türkiye’ye sığındığını söyledi. Fırat Kalkanı Harekâtı’nın ardından geçen yıl DAEŞ’ten temizlenen Cerablus’a döndüklerini belirten Meri, artık memleketlerine gelmek istediklerini ifade etti. Ailesinden önce evin durumunu görmek için yakınlarıyla Raco’ya geldiklerini dile getiren Meri, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Geçen yıl bir nebze olsun vatanımızda olmak için Cerablus’a geldik. Küçük kardeşlerim orada okula gitti ve akrabalarımızla bir araya geldik. Türkiye bu operasyonu başlatınca evimize döneceğimiz günlerin hayalini kurmaya başladık. Raco’nun özgürleştiğini öğrenince bazı yakınlarımla buranın durumunu görmeye geldik. Teröristler evlerimizi harabeye çevirmiş, bir duvarında delik oluşturup başka binalara geçmişler. Kısa süre içinde toparlanacağız. ÖSO’nun desteğiyle evi temizlemeye çalışıyorum. İnşallah en yakın zamanda ailem ve diğer komşularım buraya gelmeye başlar.”