Gündem Güneydoğu’dan acı haber geldi: 5 şehit

Güneydoğu’dan acı haber geldi: 5 şehit

28.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

PKK’lı teröristler Hani ve Kiğı’da yola tuzakladıkları patlayıcıyı askerlerin geçişi sırasında infilak ettirdi, 3 asker şehit oldu. Çukurca’daki havanlı saldırıda 1 asker, Siirt’teki çatışmada da bir korucu şehit düştü

Güneydoğu’dan acı haber geldi: 5 şehit

Diyarbakır’ın Hani ilçesinde PKK’lı teröristlerin tuzakladığı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu 2 asker şehit oldu. Bingöl’ün Kiğı ilçesinde de teröristler tarafından araziye döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 1 uzman çavuş şehit oldu. Hakkari Çukurca’da Güven Dağı bölgesinde teröristlerin havanlı saldırısında 1 asker şehit düştü.
El yapımı patlayıcı
Hani kırsalında güvenlik güçlerinin arama çalışmaları gerçekleştirdiği sırada teröristler önceden tuzakladığı patlayıcıyı infilak ettirdi. Patlamada 2 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı. Teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı. Siirt’te Gaziler köyünün Mava Dağı mevkiinde de güvenlik güçlerince PKK’lı teröristlere yönelik operasyon yapıldı. Teröristlerce açılan ateş sonucu bir geçici köy korucusu şehit düştü. Kiğı’da dün 06.00 sıralarında güvenlik güçleri Kızılmescit mevkiinde arazi arama-tarama faaliyeti yaptığı sırada, PKK’lı teröristler tarafından daha önceden döşenen el yapımı patlayıcı infilak ettirildi. Patlamada Jandarma Uzman Çavuş Lokman Dargın’ şehit oldu.
Acı haber, Dargın’ın Yozgat Boğazlıyan’da oturan babası Selim ve annesi Seva Dargın’a verildi. Şehidin 3 ay önce göreve başladığı, bekâr olduğu ve 6 kardeşinin bulunduğu öğrenildi.
Hakkari Çukurca’da Irak sınırının sıfır noktasında bulunan Güven Dağı bölgesinde, operasyondaki askeri timlere, dün sabah PKK’lı teröristler tarafından havanlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 asker şehit oldu. Aynı bölgede teröristlerin yerleştirdiği mayın patlaması sonucu da 1 asker ağır yaralandı.
Çukurca’da şehit olan Piyade Uzman Çavuş Ahmet Yılmaz’ın Osmaniye’deki ailesine acı haber verildi. Baba İrfan ve anne Kezban Yılmaz, gözyaşlarına boğuldu. Esma Yılmaz ile evli olan şehidin 3 aylık Ecrin isimli bir kızı bulunuyor.
Hani’de şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Polat Özbek ve Jandarma Uzman Çavuş Adnan Uluışık için tören düzenlendi. 7. Kolordu Komutanlığı’ndaki törende, şehitlerin Türk bayrağına sarılı naaşları katafalka konuldu, öz geçmişi okundu ve dua edildi. Törenin ardından şehit Polat Özbek’in cenazesi Kocaeli’ye, şehit Adnan Uluışık’ın naaşı Samsun’a gönderildi.
Yıldırım şehidi
Siirt’in Kurtalan ilçesinde önceki akşam nöbet tutan iki askerin bulunduğu kulübeye yıldırım düştü. Yaralanan iki asker hastaneye kaldırıldı, Jandarma Er Fuat Kınay, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.