Gaziantep Güneydoğu'nun Kuru Meyvelerini En Çok Almanya Ve İtalya Tercih Ediyor

Güneydoğu'nun Kuru Meyvelerini En Çok Almanya Ve İtalya Tercih Ediyor

05.12.2017 - 12:49 | Son Güncellenme:

Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Çıkmaz: "Bölgeden 11 ayda 173 milyon 685 bin dolarlık kuru meyve ve mamulleri ihracatı yapıldı. Kuru meyve ve mamulleri ihracatında aslan payını AB ülkeleri alıyor"

Güneydoğunun Kuru Meyvelerini En Çok Almanya Ve İtalya Tercih Ediyor

GAZİANTEP (AA) - Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, bölgeden 11 ayda 173 milyon 685 bin dolarlık kuru meyve ve mamulleri ihracatı yapıldığını, dış satımda ağırlığın AB ülkelerinde olduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliklerinden yapılan açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Çıkmaz, bölgenin kuru meyve ve mamulleri ihracatında Almanya'nın yüzde 16,4'lük payla ilk sırada yer aldığını belirtti.

Bu ülkeye ocak-kasım döneminde 28 milyon 403 bin dolarlık kuru meyve ve mamulü satıldığını ifade eden Çıkmaz, Almanya'yı yüzde 10,8'lik payla İtalya'nın izlediğini, İtalya'ya bu dönemde 18 milyon 742 bin dolarlık ihracat yapıldığını bildirdi.

Dış satımda üçüncü sırada ise ABD'nin bulunduğuna işaret eden Çıkmaz, bu ülkeye söz konusu dönemde 18 milyon 456 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini belirtti.

Antep fıstığının ihracatta önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Çıkmaz ve bu ürünün ihracat tutarının 11 ayda 38 milyon 703 bin dolara ulaştığına dikkati çekti. Çıkmaz, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Bölgeden 11 ayda 173 milyon 685 bin dolarlık kuru meyve ve mamulleri ihracatı yapıldı. Kuru meyve ve mamulleri ihracatında aslan payını AB ülkeleri alıyor. Yeni yılda pazar çeşitliliği ve ürün tanıtımına ağırlık vereceğiz. Ülkemizde yetişen lezzetli yemişleri dünyaya tattırmak için çalışıyoruz."