Tekirdağ Güneydoğulu Besiciler Hayrabolu'ya Konuk Oldu

Güneydoğulu Besiciler Hayrabolu'ya Konuk Oldu

22.11.2017 - 11:43 | Son Güncellenme:

.

Güneydoğulu Besiciler Hayraboluya Konuk Oldu

TEKİRDAĞ (AA) - Güneydoğu Anadolu Bölgesinden besiciler, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi (TEYAP) kapsamında Hayrabolu Süt Üreticileri Birliğini ziyaret etti.

Haberin Devamı

Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki 5 ilden seçilen 40 hayvan üreticisi, Hayrabolu Süt Üreticileri Birliğinin konuğu olarak, süt işletmeciliği hakkında bilgi edindi.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Tarım ve Orman Birimi Sorumlusu Celal Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje kapsamında bölgede hayvancılık faaliyeti gösteren üreticilere, gerek yurtdışında gerekse yurt içinde örnek işletmeleri göstererek, oradaki tecrübelerden istifade etmeleri için geziler düzenlediklerini söyledi.

Bu çerçevede 5 ilden 40 hayvan üreticisi ile Tekirdağ'a geldiklerini anlatan Kaya, şunları kaydetti:

"Hayrabolu Süt Üreticileri Birliğini ziyaret ettik. Burada birliğin kuruluşu, üyelerine sağladığı faaliyetler hakkında bilgi alışverişinde bulunduk. Amacımız üreticilerimizin her tür yenilikten ve pazarlama stratejileri hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak. Bölgemizde de hayvancılığın geliştirilmesi konusunda buradan istifade etmelerini amaçlıyoruz."

Haberin Devamı

Hayrabolu Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Balkan da Hayrabolu'nun tarım ve hayvancılıkta önemli bir yere sahip olduğu belirterek, üyelerine en iyi hizmeti sunabilmek için çalıştıklarını ifade etti.