Siyaset Günü geldiğinde hesabını soracağız

Günü geldiğinde hesabını soracağız

18.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Avrupa’da son zamanlarda demokrasiden eser kalmadığını, bakanımızın yolunun kesildiğini, soydaşlarımıza saldırılar yapıldığını söyleyen Başbakan Yıldırım, “Günü gelince hesabını tek tek soracağız. Yapılanlar yanlarına kalmaz” diye konuştu

Günü geldiğinde  hesabını soracağız

Başbakan Binali Yıldırım, Avrupa’nın Türk bakanlara yönelik engellemelerine tepkisini sürdürürken, “Nerede demokrasi, nerede insan hakları? Avrupa iki yüzlülük yapıyor. Sağduyulu olacağız, sakin olacağız diklenmeyeceğiz ama dik duracağız. Günü gelince de hesabını tek tek soracağız. Yapılanlar yanlarına kalmaz” mesajı verdi.
Yıldırım, dün ilk olarak Gümüşhane-Trabzon arasındaki Yeni Zigana Tüneli’nin temel atma törenine katıldı. Trabzon’dan karayolu ile törenin yapıldığı alana giderken Trabzon’un Maçka İlçesi’nde yolunu kesen vatandaşlara seslenen Yıldırım, 16 Nisan referandumuna hazır olup olmadıklarını sordu, “16 Nisan’da Trabzon’dan rekor bekliyorum” dedi. Bir vatandaşın, “Trabzon yüzde 70 olacak” diye seslenmesi üzerine, “Ne 70’i. Eskidendi o. Şimdi MHP de var” diyen Yıldırım, “yüzde 99” diyen bir başka vatandaşa da, “3-5 de onlara bırak” diyerek gülümsedi.
Yıldırım temel atma töreninin ardından partisinin Gümüşhane ve Bayburt mitinglerinde de şunları söyledi:
ÇIKMAZ TÜNELE SOKMAK İSTİYORLAR: Tarih üzerinden biraz geçince mazi oluyor. 99 ve 2002; ekonomi ve siyaset için karanlık 3 yıl. Yola çıkınca amacımız belliydi; demokrasisi gelişmiş bir ülke, 15 yılda bunları yaptık. Bunları yaparken bir yandan da şeytan taşlamayı da ihmal etmedik. Ha babam önümüze çıktılar. Şu yollarda kaç tünel var sayabildiniz mi? Karanlık tünel değil ama aydınlık tünel. Bunlar Türkiye’yi çıkmaz tünele sokmak istiyorlar.
AKLINI BAŞINA AL: Muhalefet hep ‘hayır’ dedi. Bu hayırcılar tekrara piyasada, Türkiye ne zaman ayağa kalksa aynı çevreler hayır diyerek memleketin geleceğini karartıyor. Kılıçdaroğlu, ‘18 yaşında vekil olur mu canım’ diyor. Ey Kılıçdaroğlu aklını başına al; 9 milyon genç var. Gençlerin bu direnci seni yerle bir eder.
O GÜNLERE HASRET OLANLAR: 1982 model bir darbe anayasası, vesayet var, darbe kalıntıları var. Yamalı bohça gibi. Anayasa, koalisyonların, belirsizliklerin iki başlı yönetimin anayasası. Ecevit ile Sezer’in kavgasının bedeli 192 milyar dolar. O krizden borçlara gitmeseydi ne olurdu, bir düşünün bakalım. Kılıçdaroğlu o günleri özlüyor. O günlere hasret; SSK’yı 2 trilyon borca batırdı. O günlere hasret olanlar ‘hayır’ diyor.
DİKLENMEYECEĞİZ AMA DİK DURACAĞIZ: Avrupa’da demokrasi yok. Hollanda bakanımızın önünü kesiyor. Atları ile itleri ile soydaşlarımıza saldırıyor. Nerede demokrasi, insan hakları. Avrupa iki yüzlülük yapıyor. Mısır Cumhurbaşkanı al aşağı olurken demokrasiyi hatırlamıyor, Bosna da katliam, soykırım olurken gözlerini kapıyor, insan hakları aklına gelmiyor. Suriyeli göçmenleri almamak için tekmeler atıp duvarlar örüyorlar. Sağduyulu olacağız, sakin olacağız diklenmeyeceğiz ama dik duracağız. Günü gelince de hesabını tek tek soracağız. Yapılanlar yanlarına kalmaz. Rotterdam oradaysa Gümüşhane burada. Yükseltin sesinizi duysun bunlar.

Konuşması baştan sona ofsayt

Yıldırım, partisinin Bayburt mitinginde de şunları söyledi: “CHP’nin önceki genel başkanı bir konuşma yapıyor, konuşma baştan aşağı ofsayt. Bir tane doğru bir şey yok.
Ama öyle bir laf etti ki inanın çok üzüldüm. Şöyle diyor; ‘böyle bir yetkiyi peygambere versen peygamberi bozarsın.’ Haşa. Peygambere saygısızlık ne haddine. Bunların, bu aziz milletin inançlarına bile saygıları yok. Ağzından çıkanı bunların kulakları duymuyor.
CHP, bir şarkı yapmışlar, ‘inşallah, maşallah, Allah Allah’ lafızlarıyla doldurmuşlar. Bolca istismar... Bir yandan kutsalları istismar edip diğer yandan Peygamber’e saygısızlık yapacaksın. Buradan sesleniyorum; Hazreti Peygamberimizi ağzınıza almayın, saygısızlığı bırakın.
Milletin seçtiğini bunlar hiçbir zaman hazmedemediler. CHP zihniyeti demek, vesayet, bürokrasi, engel demektir, her şeye takoz olmak demektir. 16 Nisan’dan sonra milletten yetkiyi alamayan hiç kimse iktidar olamayacak, darbe heveslileri avucunu yalayacak. İşte buna bazıları bozuluyor. Onun için haddi aşan ifadeler kullanıyorlar.”

Atlarla karşılandı

Yıldırım, Gümüşhane girişinde atlılar tarafından, “Sayın Başbakanım izin verin atlarımızı Hollanda’ya sürelim” pankartıyla karşılandı. Mitingde, “en evetli günler sizin olsun” anonsu da dikkati çekti.
mehmet kaçar DHA