Dekorasyon Günümüzde eğlenmenin yeni formülü: Ev partileri

Günümüzde eğlenmenin yeni formülü: Ev partileri

18.06.2010 - 10:01 | Son Güncellenme:

Evinizde bir parti ya da özel bir kutlama yapmayı planlıyorsanız misafirlerinizi en iyi şekilde ağırlamak ve unutamayacakları bir gece geçirmelerini sağlamak için...

Günümüzde eğlenmenin yeni formülü: Ev partileri

Eskiden can atardık hafta sonu gelsin de şehirdeki en hip partiye, müdavimi olduğumuz bara ya da favori DJ’imizi dinlemeye gidelim diye. Ama artık işler değişti… Günümüzün bol koşturmalı, stresli, yoğun ve yorucu hayatında trend yavaş yavaş evlerde daha fazla vakit geçirmeye, arkadaşlarla artık her hafta sonu başka birinin evinde buluşmaya, yılbaşlarında ev partisi vermeye, doğum günlerinde evlerde konsept partiler düzenlemeye doğru gidiyor. Belki çok hızlı yaşadık ve yorulduk belki de dekorasyon ve tasarımdaki doğallığa dönüş trendi bizim için de geçerli; doğal ortamımızı özlüyor evimizde daha fazla keyifli ve kaliteli vakit geçirmek istiyoruz. İçki almak için bar sırasında beklemek zorunda kalmadan, vestiyer fişi kaybetme derdi yaşamadan, itiş kakış kalabalığın içinde eğlenmeye çaba sarf etmeden ve DJ sevdiğimiz şarkıyı ne zaman çalacak diye beklemeden keyifle eğlenmenin yeni formülü: Ev partileri…

Haberin Devamı

Eğer siz de evinizde bir parti ya da özel bir kutlama planlıyorsanız misafirlerinizi en iyi şekilde ağırlamak, eğlenceli ve unutamayacakları bir gece geçirmelerini sağlamak, onarlı biraz da şaşırtmak ve ne kadar yaratıcı ve iyi bir ev sahibi olduğunuzu göstermek için size uygulaması kolay ama bir o kadar da yaratıcı ve dekoratif ev fikirleri önereceğiz.

Bir ev partisinin davetlilerden sonra dört baş kahramını vardır: İçki ve aperatifler, aydınlatma, dekorasyon ve müzik… Bu dörtlüyü iyi planlar, işin içine biraz da yaratıcılık katarsanız ev partiniz büyük başarıyla sonuçlanacaktır.

İçki ve aperatifler
Ev partilerinde hiç kuşkusuz en pratik ve şık çözüm: Açık bar… Davetlileriniz kendi içki servislerini kendileri yapabilsin diye bir bar oluşturun. Tekerlekli bir servis masası ya da dikdörtgen uzun bir masa ideal olacaktır. Çiçekler, mumlar, konfetiler ve tavandan sarkıtabileceğiniz fenerlerle dekoratif bir açık bar yaratabilirsiniz. Farklı içkilere uygun bardakları şık tepsilere koyarak ayrıştırabilirsiniz. Vintage trendi de göz önünde bulundurarak mahalle bakkalından bile isteyebileceğiniz bir meyve ya da içki kasasında şaraplarınızı sergileyebilirsiniz. Eğlenceli karıştırıcılar, renkli pipetler ve kokteyl şemsiyeleri de renkli kurdelelerle süsleyebileceğiniz cam kavanozlarda sergileyebilirsiniz. İçki konusunda yaşanan 2 problem vardır: buzun çabuk bitmesi ve içki bardaklarının devamlı karışması. Size önerim bol bol buz stoklamanız, hatta mümkünse size yakın bir şarküteriden birkaç torba buz almanız. İçkileri soğuk tutmak ve devamlı mutfağa gidip gelmemek için galvaniz geniş bir kabın içini bula doldurup içki şişelerini içine koyarak hem pratik hem de dekoratif bir çözüm elde edebilirsiniz. Yapı marketlerde kolayca bulabileceğiniz galvaniz saksı ve kovalar işinizi görecektir. Şişe açacağı ve tirbuşonun sürekli kaybolmasına çözüm olarak da şık bir kurdeleyle açacağı galvaniz kabın kulplarına bağlayabilirsiniz. Karışan bardakların en şık ve eğlenceli çözümü ise, davetlilerinizin ismini renkli kağıtlara yazıp, renkli pipetlere ya da karıştırıcılara yapıştırabilirsiniz. Şarap- peynir konseptli bir davet düşünüyorsanız, mini kartlara yine kişiye özel kartlar takabilirsiniz. Mutlaka herkesin sevebileceği bir kokteyl de hazırlamayı unutmayın. Bir punch kasesinin içine bol nane yapraklı ve lime dilimli mojito servis edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Aperatiflere gelince, açık büfe ya da hazırladığınız birer kişilik yemek sunuları ev partileri için en ideal çözüm. Kolay hazırlanan ve dekoratif aperatifleri küçük galvaniz saksılara koyarak biraz renk de katmak için saksılara aperatiflerin adını yazacağınız ufak bayraklar dikebilirsiniz. Renkli mini muffinler, şık su bardaklarının içine birer kişilik meyve salataları, kanepeler, lezzetli makaronlar, peynir topları ve minik krepler hazırlayabilirsiniz. Bir diğer öneri de mısır patlatmak olacak. Dev bir popcorn kasesinde herkese gece boyunca yetecek kadar patlamış mısır bulundurabilirsiniz.

Haberin Devamı

Dekorasyon
Her konuda olduğu gibi ev partilerinde de ilk izlenim çok önemlidir, dekorasyona evinizin hatta mümkünse apartmanınızın girişinden başlayın. Parti paketinde bulabileceğiniz “The party is here” işaretini apartmanın girişine koyabilir, evinize çıkan basamaklara dizeceğiniz tealightlarla yönlendirme yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Antrenizde bir masa varsa üzerine koyacağınız büyük bir cam veya galvaniz tepsinin üstüne uzun beyaz mumlar yakın. Şık bir çiçek aranjmanı da misafirlerinize sıcak bir hoş geldin mesajı verecektir. Girişte bir aynanız varsa çepeçevre beyaz yılbaşı ışıklarıyla etkileyici bir görüntü yaratabilirsiniz.

Ev patisi için evinizi dekore ederken unutmayın ki yaratıcılık detaylarda gizlidir. Çatal bıçaklara takacağınız renkli sicimler, şarap şişesine giydireceğiniz esprili bir garson önlüğü, işin içine biraz eğlence katmak için renkli kartonlardan hazırlayabileceğiniz vestiyer numaraları, baget ekmeğine bağlanmış renkli bir kurdele, mini hamburgerlere takacağınız renkli şemsiye ya da bayraklar, kokteyl bardaklarına dikeceğiniz üzüm dizili çubuklar partinize renk katacaktır.

Haberin Devamı

Suyunuzun sunumunun bile dekoratif olabileceğini unutmayın. Şık cam sürahilerin içine nane yaprakları ve lime dilimleri ya da nar taneleri ve tarçın çubukları koymayı deneyin böylece hem sunumu hem de tadı farklı olacaktır.

Biraz cesaretle objelere farklı kullanımlar kazandırın. Katlı pasta tabaklarının üzerine farklı boylarda cam bardaklar ve içlerine farklı çiçekler koyun, vazonuza pembe-beyaz bezeler ya da renkli draje şekerler koyun, shakerları ve evinizdeki eski şişeleri çiçeklik olarak kullanın.
Partilerin vazgeçilmez dekorasyonu balonlardır. Beyaz veya gümüş rengi uçan balonlar ve tavandan sarkan lüle lüle iplerin arasında ideal bir dans pisti olabilir. Boş bir duvarınız varsa eski plaklarınızı duvarınıza asabilirsiniz. Boy boy ve renk renk lolipopların bile dekoratif olabileceğini unutmayın. Çiçekçilerden bulabileceğiniz oasis (çiçek süngeri) üzerine rengarenk lolipoplarla doldurun. Bu arada davetlilerinizi dekore edebileceğinizi unutmayın. Eğlenceli şapkalar, retro gözlükler, maskeler, çılgın peruklar, peluşlarla hem ortamı renklendirin hem de davetlilerinizi parti havasına sokun.

Aydınlatma
Aydınlatma basit bir mekanda bile sıra dışı bir atmosfer yaratmanızı sağlayabilir. Farklı boylarda ve şekillerde beyaz mumlar, aynaların önüne ve bar masanıza tealightlar, büyük bir cam kasenin içine suda yüzen mumlar ve çiçekler, renkli y ada beyaz Japon fenerleri ile etkileyici bir atmosfer yaratabilirsiniz. Salonunuzdaki bir sandalyeyi beyaz yılbaşı ışıklarıyla süslemeyi de deneyebilirsiniz.

Ev partilerinin vazgeçilmez dekorasyon ve aydınlatma elemanlarından biri de nostaljik disko topları. Bir büyük birkaç tane de küçük disko topu parti mekanlarının atmosferini tamamen değiştirebilir. Disko toplarını tavana asmasanız da yerde bile yanında birkaç uzun mumla muhteşem bir ışık yansıtacaktır.

Müzik
Chillout ile Başlayıp 70’ler veya 80’lere geçebilir, sonra da yavaş yavaş dans müzikleri çalabilirsiniz. Önceden mutlaka bir playlist hazırlayın ki gece boyunca müzikle ilgilenmek durumunda kalmayın. Bir diğer çözüm de iyi bir müzik arşivi olan ve Dj’likten keyif alan bir arkadaşınızı görevlendirin.

Güzel dostlar, leziz aperatifler, buz gibi içecekler, keyifli müzik, loş bir ışık ve renkli bir atmosferle başarılı bir ev partisinin ardından misafirlerinizi elleri boş göndermeyin. Onlara A’dan Z’ye planlanmış bu unutulmaz partiyi hatırlatmak ve teşekkür etmek için ufak bir hediye verin… Evim

Günümüzde eğlenmenin yeni formülü: Ev partileri

Yazarlar