Günün sahur menüsünün 11. gününde çok hafif hamura sahip olan pankek tarifini sizinle paylaştık. Pankek'in yanında sunumuyla dikkat çeken yumurtalı domates dolması ve susuzluğunuzu bastıracak yeşil erik kompostosuna yer verdik. Kolay yapımları ile zamanınızı almayacak sahur menüsünü mutlaka deneyin. İşte 11. gün sahur menüsü... 

Pankek tarifi

Malzemeler:

-1,5 su bardağı süt
-3 yemek kaşığı şeker 
-2 yumurta
-2 su bardağı un
-Yarım çay bardağı sıvı yağ
-1 paket kabartma tozu
-1 paket  vanilya

Nasıl yapılır? 

-Tüm malzemeleri 7-8 dk boyunca çırpın.
-Orta ateşte ısıttığımız tavaya bu harçtan kepçe ile azar azar döküp yuvarlaklar oluşturun.
-İki taraflı pişirin. Nutella, bal ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
-Tavaya yağ koymanıza gerek yok, teflon tavayı yeterince ısıtmanız yeterli.
-Harcı döktükten sonra üstü göz göz olduğunda doğru zamanda çevirirseniz istediğiniz 
görüntüyü elde edebilirsiniz.

Yumurtalı domates dolması tarifi

Malzemeler:

-4 ade tbüyük boy domates 
-4 adet yumurta 
-1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 
-1 su bardağı domates püresi 
-1/2 su bardağı sıcak su 
-2 yemek kaşığı zeytinyağı 
-1/2 çay kaşığı tuz
-1/2 çay kaşığıkarabiber

Nasıl yapılır?

-Bol suda yıkadığınız büyük boy domatesleri, sap kısımlarından kapak şeklinde kesin.
-Orta kısımlarını bir kaşık yardımıyla çıkartın. Tuz ve karabiber ile lezzetlendirin.
-Dolmanın sosu için; zeytinyağını bir tavada kızdırın. 
-Domates püresini ekleyin ve 2- 3 dakika kadar orta ateşte pişirin. Sıcak suyu ekledikten sonra sosu 2 dakika kadar kaynatın.
-Orta kısmını boşalttığınız domateslerin içine rendelenmiş kaşar peynirini eşit olarak paylaştırın.
-Fırın tepsisine aldığınız domateslerin içine birer adet yumurta kırın. Üzerine tuz ve karabiber serpiştirin.
-Domates sosunu ilave ettiğiniz yumurtalı domates dolmalarını önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika kadar pişirin.
-Kızarmış ekmek dilimlerini bir bir bandırarak bu lezzeti bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.

Yeşil erik kompostosu tarifi

Malzemeler:

-1 kilo yeşil erik
-1 su bardağı tozşeker
-1 litre su
-Nohut kadar limon tuzu

Nasıl yapılır?

-Erikleri yıkayın sonra tencereye koyun suyu ilave edip orta ateşte 15 dakika kaynatın sonra şekeri ekleyin.
-15 dakika daha pişirin limon tuzunu içine atın karıştırın.
-Ocağın altını kapatın erikleri süzgece alın.
-Başka bir kaba tahta kaşıkla ezerek geçirin çekirdekleri kalıyor, soğuk olarak tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun.