Gündem ‘Gurbet Kuşları’nda yaşadıklarını anlattı

‘Gurbet Kuşları’nda yaşadıklarını anlattı

14.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

28 Şubat darbe sürecini konu edinen, “Gurbet Kuşları” belgeselinin galası önceki akşam Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yapıldı.

‘Gurbet Kuşları’nda yaşadıklarını anlattı

“Öz Vatanında Garip ve Parya Kılınanların Hikayesi” temasıyla hazırlanan belgeselde, aşta başörtüsü olmak üzere fikirleri ve inançları nedeniyle ayrımcılıkla karşı karşıya kalanların yaşadıkları ele alındı.

Haberin Devamı

Belgeselde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28 Şubat dönemindeki antidemokratik uygulamaları anlatarak, yaşanan mağduriyetlere ailesinden örnekler verdi. Erdoğan “Benim gibi, eşim gibi birçok aile evlat hasreti çektiler. Gönderenler dönüşlerini beklediler. Gönderemeyenler yavruları üniversitede okuyamadığı için onlar da hep dertliydiler ve bunun için de hep hüzün içinde adeta bir ömür geçirdiler. Haksızlıklara son verilmesi hamd olsun milletimizin de rahatlamasını sağladı” ifadelerine yer verildi.

‘O günleri bilirim’

Erdoğan’ın, “Başı örtülü olduğu için nice kızımız üniversite tahsili göremedi. Polis copları ile dövüldükleri günleri bilirim. Başlarından başörtülerinin sökülüp alınarak okula sokuldukları günleri bilirim. Bana ülkelerin hükümet başkanları, cumhurbaşkanları, ‘Sizin kızlarınız, sizin oğlunuz niye Amerika’da okuyor?’ bu soruyu sordular. Dedim ki; ‘kızlarımın kendi ülkemde ne yazık ki inandığı gibi okuma hakkı yok’” sözleri de yer aldı.