Düzce GÜRCÜ DİLİ GÜNÜ DÜZCE’DE KUTLANDI

GÜRCÜ DİLİ GÜNÜ DÜZCE’DE KUTLANDI

16.04.2015 - 16:31 | Son Güncellenme:

.

GÜRCÜ DİLİ GÜNÜ DÜZCE’DE KUTLANDI

14 Nisan 1978 yılından bu yana kutlanan 14 Nisan Gürcü Dili Günü, ‘Deda Ena (Ana Dil) Günü’ Düzce Gürcü Derneği tarafından düzenlenen etkinlikle kutlandı.
Düzce Gürcü Derneği tarafından düzenlenen Gürcü Dili Günü etkinliğine Düzce Gürcü Derneği Başkanı Aydın Kubilay, MHP Merkez İlçe Başkanı Aydın Dursun, MHP Milletvekili Adayı Abdullah Danışmaz ve dernek yönetimi ile üyeleri katıldı.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Aydın Kubilay, dilin önemine vurgu yaparak, dilin bir toplumun en önemli unsuru olduğuna dikkat çekti.14 Nisan 1978 yılından bu yana 14 Nisan Gürcü Dili Gününün kutlandığını belirten Kubilay, "Bütün toplumlar gibi bizlerde dilimize sahip çıkıyoruz" dedi.
Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Yrd. Doç Maka Salia, Prof. Dr. Maria Manjgaladze ve Sanat Tarihçisi Fevzi Çelebi, Gürcü dili ve tarihi hakkında sunum yaptı.
Yrd. Doç Maka Salia, yaptığı konuşmada, "Yeryüzünde konuşulan birçok dil vardır. Bunlar arasında bazıları, bir kaç ulusa ve ülkeye hizmet etmektedir. Bazıları ise sadece bir ulusu ifade etmektedir. Bunlardan birisi de Gürcü Dilidir. Bu dil Gürcü Ulusunun ortak yönüdür" şeklinde konuştu.
Prof. Dr. Maria Manjgaladze de, yaptığı sunumda Gürcü Dilinin özellikleri hakkında bilgiler verdi.
Sanat Tarihçisi Fevzi Çelebi ise, Gürcü Dilinin tarihi hakkında bir sunum yaptı. Çelebi, Gürcü Dilinin en eski dillerden olduğunu ve bunun bulunan eski dönemlere ait yazıtlarla ispatlandığını ifade etti.