Yazarlar
09.04.2015 - 02:30

GÜVENiLiR BiR LOKANTA: KAŞIBEYAZ

Sitene Ekle
De-Gusto - www.vedatmilor.com  |  Vedat Milor Tüm Yazıları »

Kebap söz konusu olunca Kaşıbeyaz İstanbul’un en güvenilen kurumlarından. Bu güveni şüphesiz hak ediyorlar. Ben Sarıyer’de kaldığım bir akşam Yeniköy’de bir Kaşıbeyaz açıldığını duydum ve denemek istedim.
Temizlik, hijyen ve servis dört dörtlük. Salonda beni tek rahatsız eden, daha doğrusu bayağı rahatsız eden, koca TV ekranları. Spor barları dışında lokantalarda TV olmasını, görgüsüzlüğün ötesinde addediyorum. Lokantaya yemek yerken, sohbet etmek için gelinir. Masadakilerin konuşacak bir şeyi kalmamışsa belki solo yemek daha iyi.
TV kadar ayıp ve kötü olan başka bir şey de yemek yerken cep telefonuyla oynamak ve önündeki tabak yerine ona bakmak, garsonla iletişim kuracağına soğuk bir objeyle meşk yaşamak. Uygar ülkelerde göremediğiniz bu davranışlar maalesef bizde ve Orta Doğu ülkelerinde çok yaygın. Daha da kötüsü özellikle gençler arasında yaygın ve bu onların değil;    biz büyüklerin kabahati.


Lahmacun çok başarılı
Eli yüzü düzgün, adam gibi bir lokanta olan Kaşıbeyaz’da yemekler de düzgün. Özellikle ara sıcaklar.
Soğuk mezeler üzerine çalışmaları gerekir. Humusta kullanılan tahin belli ki ithal tahin; damakta acı bir tat bırakıyor. Acılı patlıcan ve semizotu daha iyi.
Lahmacunda gerçekten çok başarılılar. Ben gerek soğan ve nar ekşili gerek de sarımsaklı lahmacunu çok sevdim. Belli ki bu işin ehli ustaları var.
Çiğ köfteyi geçiyorum çünkü yasaklamalardan beri İstanbul’da doğru dürüst bir çiğ köfte bulmak mümkün değil. Siz biliyorsanız bana söyleyin.

Et şöleni ve tatlı
Haşlama içli köfte şöyle böyle, çünkü Güneydoğu’daki gibi ısırınca doğal yağları fışkırmıyor. Buna karşılık kemik iliğinde pişen kuru patlıcan dolmayı çok beğendim. İliğin tadı dolmaya geçmişti. Doğru hazırlanınca olağanüstü bir Güneydoğu yemeği bu.
Sonra et şöleni başladı. Sağolsun, usta aşçıbaşı önümüze dört farklı eti azar azar getirdi. İkisini normal, ikisini standart üstü buldum. Normal bulduklarım fıstıklı kebap ve kıymadan Ali Nazik. Nedense son zamanlarda, 30 sene önce üniversite yıllarımda, Moda’daki Şiribom lokantasında yediğim Ali Nazik’leri yemedim. Sebzeli kebabı beğendim. Kuzu sırt lokumu daha çok beğendim. Katmerleri de iyi.

Tavsiye edebilirim
Arayıp bulamadığım bir şey Antep’in sulu yemekleri ve kebap dışı, tencerede pişen etler. Kaşıbeyaz’dan ayrılan bir grubun kurduğu Mabeyin Lokantası’nda bu tip yemekler var ama orada içki olmaması büyük eksiklik, çünkü akşam iyi bir et yerken yanında kırmızı şarap bulamadığım zaman yemekten aldığım keyif yarım kalıyor.
Sonuç olarak Yeniköy Kaşıbeyaz şiddetle değil ama tavsiye edebileceğim bir lokanta. Şu anda endüstriyel ve temiz kebap ile şahsiyeti olan kebap arası bir yerdeler. İkinciye doğru evrilmeleri için kapasite sınırlayıp İstanbul damak tadından taviz vermeden Antep’in muhteşem yemeklerini sunmaları şart.

DEĞERLENDİRME: 3/5

 


"Şu Çılgın Türkler" romanının yazarı kimdir?
Astroloji
Yeni fikirlere açığızBugün Saka burcunda ilerleyen Ay’ın uyumlu açıları daha istikrarlı ve kararlı düşünceler getirmekte.
©Copyright 2019 Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.