Gündem Güvenli eğitim için Emniyet’ten talimat

Güvenli eğitim için Emniyet’ten talimat

16.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Emniyet, 2015-2016 eğitim öğretim yılında okul çevrelerinde alınacak tedbirleri 81 ilin emniyetine gönderilen yazıya bildirdi...

Güvenli eğitim için Emniyet’ten talimat

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden 2015-2016 eğitim öğretim yılında okul çevrelerinde alınacak tedbirlere ilişkin 81 ilin emniyet müdürlüğüne emir yazısı gönderildi. Çocukların, geleceğin teminatı ve toplumun temeli olduğu belirtilen yazıda, öğrencilerin korku ve endişeden uzak, güvenli ortamlarda eğitimlerini sürdürmeleri gerektiği ifade edildi.

Haberin Devamı

Okul giriş ve çıkış zamanlarında, eğitim kurumu güzergahı ile çevresindeki sokaklarda genel asayiş ve trafik önlemleri almak için yeteri kadar yaya ve motorize ekip görevlendirilecek. Eğitim kurumunun yakın çevresindeki umuma açık yerler, internet kafeler, elektronik oyun salonları ile park ve bahçeler gibi yerlere yönelik denetimler artırılacak.

İnternet kafe ve oyun salonlarını denetleyen komisyonların etkinliğinin artırılması sağlanacak. Öğrencilerin yasadışı örgütsel ve ideolojik faaliyetlerin etkilerinden uzak tutulmasına yönelik önlemler alınacak. Öğrencilerin şiddet ve şiddet içeren olaylara karşı korunması için mevcut tedbirler artırılacak.

Madde bağımlılığı ve diğer zararlı alışkanlıklara karşı öğrencilerin korunmasına yönelik narkotim ve asayiş sivil ekipleriyle okul çevresinde, büfe, kafe, market benzeri yerlere, ihbarlar doğrultusunda denetim yapılacak.

Haberin Devamı

Harita çıkarılacak

Okul servis araçları hizmet yönetmeliğinin ilgili maddelerine göre, kurumlarla işbirliğine gidilerek servis şoförleri, rehber personel, kantin çalışanları ve benzeri personel ile ilgili işlemler titizlikle yürütülecek. Eğitim kurumu çevresi ve güzergahında meydana gelen suçların zaman ve mekana göre dağılımı, yoğunluğu, suç işleyenlerin ve suça maruz kalanların dağılımları gibi istatistiki veriler göz önünde bulundurularak, suç analiz çalışmaları yapılacak ve suç haritaları hazırlanacak.

Alınan tedbirler ve belirlenen okul irtibat görevlileri çocuk şube müdürlükleri koordinesinde 2 Ekim’e kadar Asayiş Daire Başkanlığına bildirilecek.