Tunceli Güvenlik Korucularından Ücret İyileştirilmesi Talebi

Güvenlik Korucularından Ücret İyileştirilmesi Talebi

10.07.2017 - 15:56 | Son Güncellenme:

.

Güvenlik Korucularından Ücret İyileştirilmesi Talebi

TUNCELİ (AA) - Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Tunceli İl Dernek Başkanı İbrahim Kuzu, güvenlik korucularının maaşının en düşük devlet memuru maaşına endekslenmesini talep etti.

Haberin Devamı

Kuzu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, temmuz ayında enflasyon zam farkı artışıyla canları pahasına görev yapan güvenlik korucularının aylık ücretlerinin bin 410'dan bin 500 liraya çıkacağını belirtti.

Güvenlik korucuları olarak "bu görevi para için yapıyor" algısı oluşturmamak için ücretlerinin durumuna hep sessiz kaldıklarını ama aldıkları ücretin çok düşük olduğunu savunan Kuzu, güvenlik korucularının, aldıkları maaşla çocuklarının temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamamanın mahcubiyetini yaşadığını dile getirdi.

Kuzu, AK Parti hükümetinin güvenlik korucularının 35 yıldır kangren haline gelmiş sorunlarının büyük bir bölümünü çözdüğünü, maaş sorununu da en kısa zamanda çözeceğine inandıklarını belirterek, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Sayın Cumhurbaşkanımız ve hükümetimizden maaşlarımızda iyileştirme yapılarak maaşlarımızın en düşük devlet memuru maaşına endekslenmesini talep ediyoruz. Bu talebimiz zaruri ve insani bir taleptir. Her gün şehit ve gaziler verdiğimiz bu günlerde maaş sorunumuzu gündeme getirmekten de büyük hicap duyuyoruz. İnşallah bu talebimiz en kısa sürede karşılanır ve fedakar camiamıza çok büyük bir moral ve motivasyon sağlayacaktır. Güvenlik korucularımız hükümütemizden bu müjdeli haber beklemektedir."

- "Şehit olmaktan asla geri durmayız"

Bu görevi hiçbir zaman para için yapmadıklarını, bu noktada yanlış anlaşılmak istemediklerini vurgulayan Kuzu, şunları söyledi:

"Bu meslek para ile yapılacak bir meslek değildir. Aldığımız ücret yaptığımız görevin bir gecelik karşılığı bile değildir çünkü askerimizle polisimizle gece gündüz ağır arazi ve iklim şartlarında canımız pahasına görev yapıyoruz. Bu uğurda hemen her gün şehit veriyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da vatan, bayrak ve mukaddes değerlerimiz için asla şehit olmaktan geri durmayacağız."