Gündem Güzel sanatların öncü ismine veda

Güzel sanatların öncü ismine veda

17.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde seçimle gelen ilk kadın dekan unvanına sahip, sanatçı ve Prof. Dr. Nazan Erkmen dün yaşamını yitirdi.

Güzel sanatların öncü ismine veda

Kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden Erkmen için bugün saat 11.00’de, dekanlığını yürüttüğü Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi’nde bir tören düzenlenecek. Erkmen’in cenazesi, bugün Bebek Camii’nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Bebek Aşiyan Mezarlığı’na defnedilecek.

Prof. Nazan Erkmen, 1945’te Balıkesir’de doğdu. Lisans, yüksek lisans, doktora eğitimini Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde tamamladı. 1994’te doçent ve 1996’da profesör unvanlarını aldı. 2006-2012 yılları arasında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde seçimle gelen ilk kadın dekan olarak görev yaptı.

Birçok kitap resimledi

Daha sonra, 2011-2014 yılları arasında Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi’nde dekanlık görevini üstlendi. 2017’de Doğuş Üniversitesi’nde dekan olarak görev aldı. Çocuklar ve büyükler için 100’ün üstünde kitap resimledi. Resimlediği önemli kitaplar arasında ‘Gılgamış Efsanesi’, ‘Dede Korkut Öyküleri’ ve ‘Ömer Hayyam Şiirleri’ de yer alıyordu. 1998 ve 2000 yıllarında Japonya ve Bratislava Seçilmiş Dünya İllüstratörleri Bienali’ne seçildi. Posta Genel Müdürlüğü tarafından ‘Uluslararası Intercept Pullar-Masalllar ve Efsaneler Serisi’, ‘Atatürk’, ‘23 Nisan’ başlığı altında pulları basıldı.

Son olarak, 2017’de ArtTurkey JAPAN (NİTTOTEN 7) sergisinde ‘Çığlık’ ve ‘Hüzün’ adlı eserleriyle Bungei Özel Ödülü’ne değer görüldü.

Haberin Devamı