Kültür Sanat Güzel ve Çirkin ilk kez Ankara'da

Güzel ve Çirkin ilk kez Ankara'da

03.09.2015 - 11:29 | Son Güncellenme:

Disney Drama Prodüksiyonu ve Alchemy Project Event Management Agency Broadway Entertainment Group iş birliği ile NETworks Presentations, Broadway müzikallerinin başyapıtı, Disney "Güzel ve Çirkin"in, Dünya turnesi kapsamında, ilk kez Ankara'ya geleceğini duyurmaktan mutluluk duyar.

Güzel ve Çirkin ilk kez Ankarada

'Disney- Güzel ve Çirkin",Asya ve Orta Doğu'de birçok ülkeyi kapsayan bir Dünya turnesi kapsamında, İngilizce prodüksiyonu ile 26 ve 29 Kasım tarihlerinde, Ankara Congresium Sahnesi'nde olacak.

Haberin Devamı

Bu gösteri, Ankara'nın ev sahipliği yapacağı, ilk Disney Broadway prodüksiyonu olacak.

Broadway'in yaratıcı takımı, bir Broadway klasiği olan Disney'in Güzel ve Çirkin'i hayata geçirmek için tekrar biraraya geldi. Müzikalın yönetmenliğini Rob Roth, kareografisini Matt West, kostüm tasarımını Ann Hould-Ward (Disney’s Beauty and the Beast'deki çalışmalarından ötürü Tony Award® Ödülü'nü aldı), aydınlatma tasarımı Natasha Katz, sahne tasarımı Stanley A. Meyer, ses tasarımı John Petrafesa Jr. ve müzik süpervizörlüğünü Michael Kosarin üstlendi.

Alchemy Project Event Management Agency, Disney'in en başarılı müzikallerinden birine ev sahipliği yapmaktan mutluluk ve onur duyar.

“Güzel ve Çirkin, Ankara'ya gelen ilk Disney Broadway Prodüksiyonu olduğundan, bu, başkent için tarihi bir gösteridir. Bu şov, yüksek kalitede prodüksiyonu, büyüleyici setleri, olağanüstü kostümleri ve usta kadrosu ile her yaştan izleyiciyi cezbedecek ve hipnotize edecek. Disney Güzel ve Çirkin'in izleyiciyi inanılmaz bir yolculuğa çıkaracağına, herkesin beklentilerini aşacağına ve yetişkinler ve çocuklarda, unutulmaz anılar bırakacağına eminiz. “ Mac S Far, Alchemy Project

Haberin Devamı

Event Management Agency Ceo'su.

Walt Disney Company, Türkiye, İsrail, Yunanistan, Kıbrıs ve Malta Genel Müdürü Giovanni Mastrangelo şunu belirtiyor:

"Unutulmaz masal Disney Güzel ve Çirkin'i, bir Broadway müzikali formatıyla, ilk key Ankara'lı izleyicilerle buluşturmaktan büyük gurur duyuyoruz. Disney'in büyülü, en önemli ve en çok bilinen Broadway şovunu, Türk aileleri lie buluşturacağımız için çok heyecanlıyız."

1991 yapımı Oscar Ödüllü animasyon filiminden uyarlanan, Disney Güzel ve Çirkin, Broadway'de ilk kez 1994 yılında sahnelendi ve dokuz dalda Tony Ödülleri'ne aday oldu; 13 yıl devam etti. Halen Broadway'in, tüm zamanlarda, en uzun soluklu ve en yüksek gişe hasılatı elde eden şovu. İlk sahnelendiği tarihten itibaren, izleyicisi, başarısı ve devamındaki prodüksiyonları ile dünya çapında küreselleşti. 2004 yılında, ilk lisanslama ile 22 ülkeye yayıldı, 35 milyondan fazla izleyiciye sahnelendi, 28.000den fazla performans için 8 farklı dile çevrildi - 67 yılda, $1,7 milyon doların üzerinde gelir elde etti.

Haberin Devamı

Amerika'da., Disney Güzel ve Çirkin, 6750'den profesyonel, okul ve halk tiyatrosuna lisanslandı. Ardı ardına 6 yıl boyunca (2009-2014), Birleşik Devletler liselerinde en çok sahnelenen şov oldu. Şovun esnekliği, sınırlı gelenekler lie prodüksiyon japan Broadway müzikalinin uluslararasi marketlere girmesine olanak sağladı. Iskandinavya, Latin Amerika, Doğu Avrupa ve Rusya ve diğer ülkelerde sahnelenen ilk Disney Müzikal Prodüksiyonu oldu. Profesyonel prodüksiyonlara ek olarak. Güzel ve Çirkin, bölgesel ve toplumsal alanda, Disney'in uluslararasi anlamda en fazla talep gören prodüksiyonu

Disney Güzel ve Çirkin, bir taşra kasabasında yaşayan, genç kadın Belle ile kötü bir büyücü tarafından lanetlenmiş, gerçekte bir prens plan Canavar'ın klasik hikayesini konu alıyor. 'Canavar" sevmeyi ve sevilmeyi başarabilirse, lanet sona erecek ve gerçek haline dönüşebilecektir. Fakat zaman geçmektedir. Eğer Canavar, en kısa zamanda bunu çözemezse, sonsuza kadar bu lanete maruz kalacaktır.

Haberin Devamı

Müzikler Alan Menken'e (The Little Mermaid, Aladdin, Tangled) and şarkı sözleri Howard Ashman'a (The Little Mermaid, Aladdin), şarkılar Menken'e ve bunların sözleri de Tim Rice'e (The Lion King, Jesus Christ Superstar) ait. Kitap Linda Woolverton (screenwriter of The Lion King, Alice In Wonderland and the upcoming Maleficent) tarafından kaleme alınmış.

Gösterinin biletleri çok yakında, sadece www.tixbox.com.tr de satışa sunulacak. Detaylar için

www.tixbox.com.tr yi ziyaret ediniz.