Cadde ‘Güzelliğimiz rakamların ötesinde’

‘Güzelliğimiz rakamların ötesinde’

26.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Aslıhan Gürbüz, kadın olarak rakamlara takılmamak gerektiğini söyleyerek, ‘Rakamların Ötesinde’ kampanyasına destek verdi. Oyuncunun başlattığı kampanyaya Birce Akalay, Nur Fettahoğlu ve Pınar Altuğ da destek verdi.

‘Güzelliğimiz rakamların ötesinde’

‘Ufak Tefek Cinayetler’de rol alan Aslıhan Gürbüz, önceki akşam ekrana gelen bölümde, ‘Rakamlara takılmayın’ diyerek Dove markasının başlattığı ‘Rakamların Ötesinde’ kampanyasına destek verdi. Kadın olarak güzelliklerinin rakamların çok ötesinde olduğunu söyleyen oyuncu, “Güzelliğin hiçbir kalıpsal zorunluluğuna inanmıyorum. Ölçüler, kalıplar, üzerimize biçilen ama oturmayan rakamların hepsinden kurtulmamız gerekiyor. Yıllardır 38-40 bazen ise 42 bedenle oyunculuğumu sürdürüyorum. Fazla kilolarımı saymak yerine, hayatım boyunca canlandırdığım karakterleri sayıyorum. Böyle mutlu olmayı becerebiliyorum” diyerek takipçilerine seslendi.

Haberin Devamı

‘Güzelliğimiz rakamların ötesinde’

‘12 çizginin ötesinde’

Avuç içine 12 yazarak çektirdiği kareyi paylaşan Nur Fettahoğlu ise, “Yüzümdeki belirgin çizgilerin sayısı değil, her birine anlam yüklediğim, bu anlamlarla olgunlaştığım yılların sayısı. Aynaya baktığım zaman gördüğüm mimik çizgileri, kişisel yolculuğumun biricik haritaları. Kadınlara dayatılan güzellik tanımlarıyla güzelliğimi tanımlamıyorum” notunu düştü.

‘Kalbimle destekliyorum’

Gürbüz’e teşekkür eden Pınar Altuğ da “Gerçekten dayatılan güzellik kalıplarından, bugüne kadar öğretilmiş güzellik tanımına uymayan hallerimize gelen bin eleştiriden bıkmadık mı? Beğenilmek ve kabul görmek için başkalarının kalıplarına göre mi güzel olmalıyız? Dünyadaki bunca güzellik, rakamlarla ölçülebilir mi? Güzel olduğumuzu söylemek için birilerinin belirlediği rakamlara sığmak zorunda olmamız adil mi?” diye yazdı.

Haberin Devamı

‘16 geçirdiğim değişimlerin sayısı’

Meslektaşına destek veren Birce Akalay da, “16 topuklularımın yüksekliği değil, rol aldığım dizilerde canlandırdığım karakterlerin sayısı. Rollerimi anlamak ve onlarla bütünleşmek için geçirdiğim değişimlerin, gelişimlerin sayısı... Çünkü her karakter, arayışımı, kapasitemi ve kendimi aşmam gereken noktaları keşfettiğim bir yolculuk. Ve benim güzelliğimi, başarımı tanımladığım nokta, tam olarak burası” yazdı.