Gündem Güzelliğiyle büyüleyen Abant’ta mutlaka görmeniz gereken yerler

Güzelliğiyle büyüleyen Abant’ta mutlaka görmeniz gereken yerler

01.05.2018 - 13:26 | Son Güncellenme:

Mavi ve yeşilin mükemmel uyumunu görmek için sahil kentlerine gitmenize gerek yok. Denize kıyısı olmayan Bolu Abant’ta da bu güzellikleri görmek mümkün. Koruma altına alınmış parkları, geniş bitki örtüsü çeşitliliğiyle gören herkesi büyüleyen Abant, gezilebilecek bir çok yer sunuyor. Eğer siz de tatil rotanızı yeşile çevirdiyseniz yazımızdaki yerleri kesinlikle görmelisiniz.

Güzelliğiyle büyüleyen Abant’ta mutlaka görmeniz gereken yerler

Abant Gölü Bolu ilinin Mudurnu ilçesinde bulunuyor. Suları tatlı olan bu göl bir heyelan gölü. Çevresindeki bitki örtüsü zenginliğinden dolayı 1988 yılında tabiat parkı ünvanına almış ve korunmaya alınmış.

Haberin Devamı

Gölün çevresini asfalt bir yol çevreliyor. Bu yol dört günübirlik piknik alanı ve 330 çadırın kullanabileceği bir kamp alanına yönlendiriyor. Yolu takip ettiğinizde görebileceğiniz gezilmesi gereken yerlerse şöyle sıralanabilir:

  1. Yedigöller Milli Parkı

Bolu’ya giden herkesin sosyal medya hesaplarında görülen muhteşem manzara fotoğrafları genelde bu parkta çekiliyor. İçerisinde Abant Gölü dâhil biri kurumuş toplam yedi göl bulunduruyor. Bu göllerin yanında kavak, kestane, gürgen, meşe, köknar, çam, fındık ve daha birçok çeşit ağaçla süslenen milli parktaki asfalt yolda yaya gezebilir, bisiklet ve üç tekerlekli motorlu bisiklet kiralayabilirsiniz.

  1. Örmeci Yaylası

Örmeci Yaylası özellikle baharda piknik ve kamp yapacaklar için çok elverişli bir ortam. Aynı zamanda fotoğraf çekmekle ya da doğa yürüyüşü yapmakla ilgileniyorsanız yine burayı tercih edebilirsiniz.

Haberin Devamı
  1. Sinekli Yaylası

Sinekli Yaylası trekking, safari, izcilik, bisiklet gezileri be kampçılık gibi aktiviteler için tercih ediliyor. Bunun yanı sıra her sene Temmuz ayında Sinekli Yayla Şenlikleri’ne ev sahipliği yapıyor. Abant’tan kolayca ulaşılabilen bu yaylaya aynı zamanda Samandere’den de kolaylıkla ulaşılıyor.

  1. Samandere Şelalesi

Samandere Şelalesi Samandere Köyü’nde bulunan, 1988 yılında tabiat anıtı seçilen Bolu’daki doğal güzelliklerden başka bir tanesi. Abant çevresinde kam yapmak isteyenlerin birinci tercihli kan bu alan bakir bitki örtüsüne ve anıt ağaçlara sahip. Ancak şelaleye yakından bakmak isteyenlerin dik merdivenlere dikkat etmesi gerekiyor.

  1. Güzeldere Şelalesi

Güzeldere Şelalesi Abant’ta harika fotoğraflar çekebileceğiniz bir başka mekan. Güzel fotoğrafların yanı sıra piknik, kamp ve doğa yürüyüşü yapabileceğiniz bir başka seçenek. Piknik ve kamp alanlarını geçip aşağı doğru inildiğinde etrafını gürgen ağaçlarının sardığı gürül gürül akan Güzeldere Şelalesi ziyaretçilerini karşılıyor.

  1. Akkaya Travertenleri

Traverten denince akla Pamukkale gelse de Akkaya Travertenleri de görülmeye değer bir manzara yaratıyor. Travertenlerin tepesinde bir havuz bulunuyor. Bu havuz mineralli suyu ile hem yerel halkı hem turistleri yaz sıcağından kurtarıyor. Havuzun çevresindeki yeşil alanda çoğu yer gibi piknik yapılabiliyor. Burada kesinlikle görmeniz gereken şey ise travertenlerin arkasından batan güneş. Eğer yolunuz Abant’a düşer de bu travertenleri de görmek isterseniz akşam saatlerinde de orada bulunmanızı öneririz.

Haberin Devamı
  1. Abant Köy Pazarı

Bunca doğal harikanın yanında gittiğinizde görmeden gelmemeniz gereken yerlerden biri de Abant köy pazarı. Burada Bolu iline has ürünler, el yapımı malzemeler, yöresel gıdalar ve hediyelik eşyalar satılıyor. Yiyecek olarak özellikle süt ve süt ürünleri ve organik köy ürünleri bulunuyor.