Kütür kütür turşunun sırrı sirke mi, limon mu? '4-5 tane nohut atın, bir avuç yiyin'
Kütür kütür turşunun sırrı sirke mi, limon mu? '4-5 tane nohut atın, bir avuç yiyin' Lahana, salatalık, biber, pancar ve erik gibi sebze-meyveler kullanılarak 100'ün üzerinde çeşidi yapılan turşu, Türk mutfağının olmazsa olmazları arasında. Enfes tadının yanı sıra sağlığımıza da birbirinden kıymetli katkılar sunan turşuyu pek çok kişi de evde yapmayı tercih ediyor. Peki, turşunun kıtır kıtır olmasının sırrı sirkede mi yoksa limonda mı saklı? İşin ustası formülünü verdi.
19.11.2023 Yaşam
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları
A Word Cevapları Nedir? A Word Tüm Seviye Cevapları A Word kelime oyunudur. Milyonlarca indirmesi bulunan bu oyunda 2000 seviye bulunur. Bölüm atladıkça cevapları bulmak da bir o kadar zorlaşır. Bu oyunda amaç altıgen harflerden oluşan kelimeleri bulmaktır. Seviye ilerledikçe bulunması istenen kelime sayısı da artar. Hem eğlendirici hem de öğretici özelliği bulunan oyunda puan toplayarak 20 farklı rozet kazanmak gerekir. Bu oyun zeka ve beyin egzersizi yapmaya yardımcı olur. A Word Kelime Oyunu nasıl oynanır? “A Word Cevapları” içeriğimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
26.09.2023 Oyun
İngilizce Kelimeler ve Anlamları: İngilizcede En Çok Kullanılan Kelimeler Nelerdir?
İngilizce Kelimeler ve Anlamları: İngilizcede En Çok Kullanılan Kelimeler Nelerdir? Dünya dilleri arasında yer alan İngilizce günümüzde en çık kullanılan diller arasında yer alır. Yeni bir dil öğrenmenin en temel kriterleri arasında kelimeler ve dil bilgisi konusu gelmektedir. Bu yüzden İngilizce öğrenmede İngilizce kelimeler ve anlamları konusu oldukça önemlidir. İngilizcede her ne kadar bir milyona yakın kelime bulunsa da günlük konulma dili, yazı dili, kitap ve dergilerde kullanılan kelime sayısı yarısı kadardır. İngilizce'de en çok kullanılan kelimeleri ve anlamlarını bilmek yeterli olacaktır. İngilizcede en çok kullanılan kelimeler nelerdir? İngilizce kelimeler ve anlamları ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
28.08.2023 Eğitim
Ömrü uzatıyor! Daha uzun süre daha sağlıklı yaşamayı dileyenler için 50 besin
Ömrü uzatıyor! Daha uzun süre daha sağlıklı yaşamayı dileyenler için 50 besin Düzenli ve sağlıklı bir hayat için vücut metabolizması çok önemli rol oynar. Eğer sağlığını koruyan besinler ile beslenebiliyorsan Ömrünü uzatacak ve daha uzun süre daha sağlıklı yaşamayı dileyenler için 50 besini birlikte incelemek gerekiyor. İşte, merak edilen tüm detaylar.
15.08.2023 Alternatif Tıp
'Kara Şimşek' ete meydan okudu! Haftada 3 gün yetiyor, yüzde 19'u protein
'Kara Şimşek' ete meydan okudu! Haftada 3 gün yetiyor, yüzde 19'u protein İçindeki bitkisel protein oranıyla bulunmaz bir nimet olan ve ‘Kara Şimşek’ diye anılan yeşil mercimeğin 100 gramında 19 gram protein bulunuyor. Bu durum günlük vücuda alınması gereken protein ihtiyacının yaklaşık yüzde 38'ini karşılıyor. Uzmanlar, haftada en az üç gün tüketilmesini öneriyor. İşte ete meydan okuyan 'Kara Şimşek'in faydaları.
Yumurta ve eti geride bırakan besin: Tam bir protein deposu! Haftada en az üç gün tüketilmeli
Yumurta ve eti geride bırakan besin: Tam bir protein deposu! Haftada en az üç gün tüketilmeli Yumurta ve etten daha çok protein içeren o besin. Haftada en az üç gün tüketilmesi öneriliyor.
29.07.2023 Sağlık
Emine Erdoğan: Türkiye'nin yeni yüzyılı ideali bir gelecek yolculuğudur
Emine Erdoğan: Türkiye'nin yeni yüzyılı ideali bir gelecek yolculuğudur Emine Erdoğan, "Türkiye'nin yeni yüzyılı ideali bir gelecek yolculuğudur. Bu yolculukta tarım, sanayi, ticaret, sağlık gibi birçok sektörü içine alan büyük bir dönüşüm gerekiyor. Bu noktada üretimi gerçekleştiren iş dünyamızın katkısı son derece önemli" dedi.
13.01.2023 Gündem
Grip ya da nezleyken dikkat! Uzman yorumuyla iyileşmeyi zorlaştıran 6 besin
Grip ya da nezleyken dikkat! Uzman yorumuyla iyileşmeyi zorlaştıran 6 besin Grip veya nezleyken tüketilen bazı besinler kişinin kendini iyi hissedip iyileşmesine yardımcı olurken, bazıları ise şikayetleri daha da şiddetlendirip iyileşme sürecini uzatabiliyor! Üstelik bunlar arasında gündelik hayatta olmazsa olmaz dediğimiz gıdalar da var. Uzmanına sorduk.
16.11.2022 Gündem
Yaban Mersini Faydaları Nelerdir? Kuru ve Taze Yaban Mersini Neye İyi Gelir, Nasıl Kullanılır?
Yaban Mersini Faydaları Nelerdir? Kuru ve Taze Yaban Mersini Neye İyi Gelir, Nasıl Kullanılır? Fundagiller ailesinden gelen yaban mersini şifa deposu meyveler arasında yer alır. Faydaları saymakla bitmeyen yaban mersininin ana vatanı Kuzey Amerika’dır. Yüksek oranda C vitamini içeren yaban mersininin tazesi kadar kurusu da pek çok sağlık problemine iyi gelir. Demir açısından zengin bir besindir. İnsan sağlığı açısından faydalı vitamin ve mineraller bulundurur. Ancak aşırı tüketiminin zararları olabilir. Yaban mersini faydaları nelerdir? diyorsanız “Kuru ve taze yaban mersini neye iyi gelir, nasıl kullanılır?” içeriğimizden detaylıca öğrenebilirsiniz.
3.12.2021 Genel Sağlık
Şalgamın Faydaları ve Zararları Nelerdir? Şalgam Suyu Nasıl Yapılır?
Şalgamın Faydaları ve Zararları Nelerdir? Şalgam Suyu Nasıl Yapılır? İçerdiği vitamin ve minerallerle şalgam suyu birçok hastalığa iyi gelir. Güçlü bir antioksidan deposu olan şalgam sindirim sisteminin düzgün çalışmasını sağlar. Acılı ve acısız seçenekleri ile Türk mutfağının en sevilen içeceklerinden şalgam suyunun faydaları arasında zayıflatıcı özelliği de bulunur. Ülkemizde Adana’ya özgü bir lezzet olan şalgam suyu günlük C vitamini ihtiyacını karşılar. Kemik gelişimine katkı sağlayan şalgam sigaranın verdiği zararları da en aza indirir. Şalgam suyu nasıl yapılır? diyorsanız “Şalgamın faydaları ve zararları nelerdir?” içeriğimizden detaylıca öğrenebilirsiniz.
3.12.2021 Genel Sağlık
Tüm Türkiye'ye yayılacak! Ücretsiz dağıtılması planlanıyor...
Tüm Türkiye'ye yayılacak! Ücretsiz dağıtılması planlanıyor... Diyarbakır Kayapınar Belediyesi, pazar gıdalarını hiçbir ek maliyete girmeden ‘yerinde’ ayrıştırıp yenilebilir olanları turşu konserve yapıyor. Yenilmeyenler ise kompost haline dönüştürülüyor. Proje sayesinde iki ayda 139 ton atık gıda toplandı. Pilot projenin yurt geneline yayılması hedefleniyor.
20.07.2021 Gündem
Kaynak sularından elde edilen tuz yurdun dört bir yanına gönderiliyor
Kaynak sularından elde edilen tuz yurdun dört bir yanına gönderiliyor Muş'un Malazgirt ilçesinde dağlardan çıkan kaynak sularından geleneksel yöntemler kullanılarak elde edilen tuz, başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri olmak üzere yurdun dört bir yanında peynir, turşu ve salamura ürünlere lezzet katıyor.
14.06.2021 Haberler
Muş'ta kaynak sularından elde edilen tuz yurdun dört bir yanına gönderiliyor
Muş'ta kaynak sularından elde edilen tuz yurdun dört bir yanına gönderiliyor Muş'un Malazgirt ilçesinde dağlardan çıkan kaynak sularından geleneksel yöntemler kullanılarak elde edilen tuz, başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri olmak üzere yurdun dört bir yanında peynir, turşu ve salamura ürünlere lezzet katıyor.
14.06.2021 Ekonomi
Normal doğum, bağırsak mikrobiyotasını destekliyor
Normal doğum, bağırsak mikrobiyotasını destekliyor Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof.Dr. Şirin Güven, bebek ve çocukların gelişiminde bağırsak mikrobiyotasının önemine dikkat çekerek sağlıklı bir bağırsak mikrobiyotası için faydalı bilgiler paylaştı
16.04.2021 Genel Sağlık
Ödem atan çay tarifleri
Ödem atan çay tarifleri Kış aylarının gelmesi ile beraber çay tüketimimiz de arttı. Özellikle evde kaldığımız bu dönemde ödem attıran çaylara ilgi büyük. Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük Budak konu hakkında bilgiler verdi.
Son dakika... Akılalmaz! Koronayı 136 kişiye böyle üfürdü
Son dakika... Akılalmaz! Koronayı 136 kişiye böyle üfürdü Gelen son dakika haberine göre, Türkiye'de son 24 saatte 194 bin 435 Kovid-19 testi yapıldı, 32 bin 736 kişinin testi pozitif çıktı, 193 kişi hayatını kaybetti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı değerlendirmede, "Ağır hasta sayısı da aktif hasta sayısı da artmaya devam ediyor." dedi. Öte yandan filyasyon ekiplerinin tespit ettikleri bazı koronavirüs vakaları, salgınının yayılışındaki bilinçsizliği gözler önüne serdi. Doğu Karadeniz’de salgından korunmak için yatalak bir hastaya dua okumaya gelen üfürükçü kadının, üç köyde 136 kişiye virüs bulaştırdığı belirlendi. Filyasyon ekiplerinin karşılaştığı diğer olay ise virüse iyi gelir diye turşu kurmak için bir araya gelen 3 aileden 21 kişinin Kovid-19’a yakalanması. İşte Türkiye'deki en tuhaf korona virüs vakaları...
5.12.2020 Gündem
Koronayı 136 kişiye böyle üfürdü
Koronayı 136 kişiye böyle üfürdü Doğu Karadeniz’de salgından korunmak için yatalak bir hastaya dua okumaya gelen üfürükçü kadının, üç köyde 136 kişiye virüs bulaştırdığı belirlendi. Filyasyon ekiplerinin karşılaştığı diğer olay ise virüse iyi gelir diye turşu kurmak için bir araya gelen 3 aileden 21 kişinin Kovid-19’a yakalanması
5.12.2020 Gündem
'Toksik beslenmeye sırt döndükçe sistem de değişecek'
'Toksik beslenmeye sırt döndükçe sistem de değişecek' Fitoterapi Uzmanı Dr. Ümit Aktaş, son kitabı “Koronadan Korunmak Mümkün”de bağışıklık sistemini güçlendirmeye odaklı bir beslenme modelinin olmazsa olmazlarını anlatıyor
22.11.2020 Pazar
Sağlık Bakanlığı rehber hazırladı! Ankara tava yerine köfte
Sağlık Bakanlığı rehber hazırladı! Ankara tava yerine köfte Sağlık Bakanlığı, toplu beslenme hizmeti veren kurumlar için “Ulusal Menü Rehberi” hazırladı. Huzurevlerine, kolay çiğneme için büyük parça et yemekleri yerine küçük parça et yemekleri önerildi. Rehberde bir yaşından küçük çocukların menülerinde bal olmaması gerektiği hatırlatıldı.
30.10.2020 Gündem
Başarının formülü dürüstlük ve hız
Başarının formülü dürüstlük ve hız E-ticarette öne çıkmış firmaların ortak özelliği tüketiciye karşı dürüst olmaları ve ürünleri taahhüt ettikleri sürede göndermeleri
2.04.2020 Ekonomi
“Yaşam sevincinizi kaybetmeyin”
“Yaşam sevincinizi kaybetmeyin” Dr. Ümit Aktaş: “Moralimizi bozmayacağız, paniğe kapılmayacağız. Evimizin kıymetini bileceğiz. Sağlıklı yaşamak için ihtiyacınız olan ilk şey yaşam sevincidir. Beslenmeyle, doğru yaşam tarzıyla, egzersizle birlikte yaşam sevinciniz yüksek olur”
22.03.2020 Pazar
Çocukları kış hastalıklarından koruyacak 10 öneri
Çocukları kış hastalıklarından koruyacak 10 öneri Kış aylarında özellikle çocukları etkileyen nezle, grip, zatürre, bronşit, farenjit ve tonsillit gibi hastalıkların tavan yaptığı bu dönemi daha kolay geçirebilmek için alınacak önlemler oldukça basit! İşte anne-babalara 10 öneri...
28.10.2019 Ebeveyn
Sahurda ne yemeli? En güzel ve lezzetli sahur menüleri
Sahurda ne yemeli? En güzel ve lezzetli sahur menüleri Mübarek Ramazan ayı heyecanı tüm hızıyla sürüyor ve oruç ibadetlerini yerine getirmeye devam eden vatandaşlarımız en güzel sahur menülerini araştırıyor. Peki sahurda ne yemeli? İşte birbirinden lezzetli sahur menüleri...
15.05.2019 Gündem
Zencefilin faydaları nelerdir?
Zencefilin faydaları nelerdir? İçerisinde B3, B6, C vitaminleri, demir, kalsiyum, fosfor, sodyum, potasyum ve magnezyum gibi vitaminleri içerisinde barındıran zencefil insan sağlığı için oldukça faydalıdır. Pek çok derde deva olan zencefilin faydalarını sizin için derledik.
27.12.2018 Genel Sağlık
Sonbahar detoksu için 9 öneri
Sonbahar detoksu için 9 öneri Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Sinem Uygun, sağlıklı detoks için yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi.
20.09.2018 Diyetler

Benzer Haber Etiketleri