1 Trilyon Dolar

1 Trilyon Dolar

Son dakika 1 trilyon dolar haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan 1 trilyon dolar gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan 1 trilyon dolar haber sayfamızda...

1 Trilyon Dolar

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 7.045 1 trilyon dolar haberi bulunmuştur.
Su kıtlığına dikkat! Dünya Su Günü Buluşması gerçekleştirildi
Su kıtlığına dikkat! Dünya Su Günü Buluşması gerçekleştirildi Dünya Su Günü Buluşması'nın 'Paha Biçilemez Değer: Sürdürülebilir Su Yönetimi ve Suyun Finansmanı' oturumuna katılan Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Akten, bankaların sürdürülebilir su yönetimi alanındaki sorumlulukları ve fırsatlar üzerine değerlendirmeler yaptı.
28.03.2024 Ekonomi
Cevdet Yılmaz: Geçen yıl Türkiye ekonomisi yüzde 4.5 büyüme kaydetti
Cevdet Yılmaz: Geçen yıl Türkiye ekonomisi yüzde 4.5 büyüme kaydetti Kocaeli'de iş insanları ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Dövize erişimde problemimiz yok, döviz ihtiyacımız da azalmış durumda. Temellerimiz bu anlamda sağlam. Buna rağmen son dönemde oluşturulmaya çalışılan spekülatif hava var. Bunu kimsenin prim vermemesi gerekiyor. Rakamlar ortada, döviz ihtiyacımız azaldı, dövize erişimimiz arttı ve cari işlemlerde iyi gidiyoruz" dedi.
22.03.2024 Gündem
Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Milli gelirimiz ilk defa 1 trilyon dolar bandını aşmış bulunmaktadır
Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Milli gelirimiz ilk defa 1 trilyon dolar bandını aşmış bulunmaktadır Ticaret Bakanı Ömer Bolat, jeopolitik sıkıntılar, ekonomik sıkıntılar ve sağlık krizlerini anlatarak, "2002'de 238 milyar dolarla devralınan milli gelirimiz 1 trilyon 118 milyar dolara ulaşarak Türkiye ilk defa tarihinde 1 trilyon dolar bandını aşmış bulunmaktadır. 2002'de 3 bin 608 dolar olan kişi başına milli gelirimizin, 2023'te 13 bin 110 dolara yükselmesi bu artan ekonomik büyüklüğün vatandaşlarımıza onların refah düzeylerinde ve satın alma işlerinde yaptığı katkıyı göstermektedir" dedi.
21.03.2024 Haberler
Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Milli gelirimiz ilk defa 1 trilyon dolar bandını aşmış bulunmaktadır
Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Milli gelirimiz ilk defa 1 trilyon dolar bandını aşmış bulunmaktadır Ticaret Bakanı Ömer Bolat, jeopolitik sıkıntılar, ekonomik sıkıntılar ve sağlık krizlerini anlatarak, "2002'de 238 milyar dolarla devralınan milli gelirimiz 1 trilyon 118 milyar dolara ulaşarak Türkiye ilk defa tarihinde 1 trilyon dolar bandını aşmış bulunmaktadır. 2002'de 3 bin 608 dolar olan kişi başına milli gelirimizin, 2023'te 13 bin 110 dolara yükselmesi bu artan ekonomik büyüklüğün vatandaşlarımıza onların refah düzeylerinde ve satın alma işlerinde yaptığı katkıyı göstermektedir" dedi.
21.03.2024 Gündem
KİK ile Türkiye arasındaki müzakereler 13 yıl aradan sonra yeniden başladı
KİK ile Türkiye arasındaki müzakereler 13 yıl aradan sonra yeniden başladı Türkiye ile Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi (KİK) arasında Serbest Ticaret Anlaşması (STA), imzalanan ‘Ortak Bildiri' ile 13 yıl aradan sonra tekrar başlatıldı. İmza törenin ardından konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “Uzun bir aradan sonra Ortak Bildiri ile ülkelerimiz arasındaki STA müzakerelerinin yeniden başladığını ilan ediyoruz” dedi.
21.03.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz tarih verdi! 'Yıllık bazda düşüşleri göreceğiz'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz tarih verdi! 'Yıllık bazda düşüşleri göreceğiz' Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Elazığ’da bir düğün salonunda düzenlenen iftar programına katıldı. İftar öncesi açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, başta Gazze olmak üzere mazlum coğrafyalarda yaşanan sorunlardan dolayı bu Ramazan’a biraz duruk başladıklarını söyledi.
16.03.2024 Gündem
Bakan Bolat ve Turgut Altınok esnaflarla buluştu! '468 milyar TL destekte bulunduk'
Bakan Bolat ve Turgut Altınok esnaflarla buluştu! '468 milyar TL destekte bulunduk' Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Turgut Altınok, Ankara'nın Altındağ ilçesinde Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği (TESKOMB) tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.
12.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon mesajı! 'Bizim için temel öncelik'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon mesajı! 'Bizim için temel öncelik' Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz canlı yayında soruları yanıtladı. Enflasyonla ilgili mesaj veren Cevdet Yılmaz, "Enflasyon bizim için temel öncelik. Milletin önceliği neyse bizim de önceliğimiz o." dedi. Yüzde 25 kira düzenlemesiyle ilgili olarak Yılmaz, "Enflasyonun gidişine, kiralardaki gidişata bakılarak bir karar verilecektir. İhtiyat ortadan kalkınca yeni bir değerlendirme yapılır. Etki analizi yapılacak ona göre hükümetimiz bir karar verecektir." açıklamasında bulundu.
9.03.2024 Ekonomi
Erdoğan 'enflasyon sorununu çözeceğiz' dedi ve açıkladı: Milli gelir 1 trilyon doları geçti
Erdoğan 'enflasyon sorununu çözeceğiz' dedi ve açıkladı: Milli gelir 1 trilyon doları geçti Cumhurbaşkanı Erdoğan, Marmaris'te bir otelde düzenlenen Sivil Toplum Kuruluşları ve Kanaat Önderleri Buluşması'nda konuştu. Enflasyon sorununun çözüleceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Piyasa gerçeklerinden kopuk bir şekilde fahiş fiyat arttırarak insanımızın lokmasına göz dikenlerle mücadelemiz sürecektir" dedi.
3.03.2024 Gündem
Önemli isimler Antalya Diplomasi Forumu’ndaki oturumda buluştu
Önemli isimler Antalya Diplomasi Forumu’ndaki oturumda buluştu Antalya Diplomasi Forumu kapsamında ‘Uluslararası Ticaret, Bağlantısallık ve Karşılıklı Bağımlılık’ başlıklı oturum düzenlendi.
3.03.2024 Ekonomi
Cevdet Yılmaz: Yılın ikinci yarısında enflasyondaki düşüşü göreceğiz
Cevdet Yılmaz: Yılın ikinci yarısında enflasyondaki düşüşü göreceğiz Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Ekonomimiz 1 trilyon dolar seviyesini geçti tarihinde ilk defa. 1 trilyon 119 milyar dolar oldu ve kişi başına gelirimiz de 13 bin doları aşarak 13 bin 110 dolar olarak hesaplandı. Bu tarihimizin en yüksek rakamları, dolar bazında konuşacak olursak Türkiye bu rakamlarla dünyanın 17 büyük ekonomisi konumunda. Satın alma gücü dediğimiz bir hesap var ona göre ise 11 konumda" dedi.
2.03.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ekonomi mesajı: 14 çeyreklik kesintisiz büyüme
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ekonomi mesajı: 14 çeyreklik kesintisiz büyüme Aydın'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyüme rakamlarını işaret ederek, "Türkiye ekonomisi çok önemli bir başarıya imza attı." dedi. Muhalefete seslenen Erdoğan, "Hani 'öldük, bittik' diyordunuz... Ne oldu?" ifadelerini kullandı.
29.02.2024 Haberler
Erdoğan'dan ekonomi mesajı: 14 çeyreklik kesintisiz büyüme
Erdoğan'dan ekonomi mesajı: 14 çeyreklik kesintisiz büyüme Aydın'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, büyüme rakamlarını işaret ederek, "Türkiye ekonomisi çok önemli bir başarıya imza attı." dedi. Muhalefete seslenen Erdoğan, "Hani 'öldük, bittik' diyordunuz... Ne oldu?" ifadelerini kullandı.
29.02.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Türk Lirası daha cazip hale getirecek bir politika izliyoruz”
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Türk Lirası daha cazip hale getirecek bir politika izliyoruz” Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İngiltere'nin başkenti Londra'daki temasları kapsamında Türk iş dünyası temsilcilerinin yanı sıra Türk ve Kıbrıslı toplumların temsilcileriyle bir araya geldi.
28.02.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Satın alma gücüne göre dünyada 11'inci büyük ekonomiyiz
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Satın alma gücüne göre dünyada 11'inci büyük ekonomiyiz Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İngiltere'nin başkenti Londra'da Türk iş dünyası temsilcilerinin yanı sıra Türk ve Kıbrıslı Türk toplum temsilcileriyle buluştu.
27.02.2024 Gündem
Cevdet Yılmaz: Enflasyonla mücadele ederken büyümeyi de sürdürüyoruz
Cevdet Yılmaz: Enflasyonla mücadele ederken büyümeyi de sürdürüyoruz Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Manisa'da iş insanlarıyla bir araya geldiği toplantıda, "Enflasyonla mücadele ederken büyümeyi de sürdürüyoruz, sürdüreceğiz. Ama büyümenin kompozisyonunu değiştiriyoruz. Tüketim ağırlıklı değil, daha çok yatırım, ihracat, üretim ağırlıklı büyüme yapısı inşa ediyoruz" dedi.
23.02.2024 Ekonomi
Erdoğan, 'CHP'ye mahkum değilsiniz' diyerek muhalif seçmene seslendi: AK Parti burada
Erdoğan, 'CHP'ye mahkum değilsiniz' diyerek muhalif seçmene seslendi: AK Parti burada Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize'de 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitingde konuşma yaptı. Erdoğan, 'CHP'li kardeşlerim; muhalefete bakıp da asla ümitsizliğe kapılmayın. Onlara mecbur ve mahkum değilsiniz. Siyasetten beklentiniz hizmet ve eser görmek ise uzağa gitmenize gerek yok, AK Parti olarak biz buradayız. Belediye başkan adaylarını millete değil yapay zekaya soranlara esaslı bir ders vermeye hazır mıyız?' şeklinde konuştu.
17.02.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz KKM açıklaması
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz KKM açıklaması Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin 2022'de 906 milyar dolar olan ekonomik hacminin bu yıl sonunda 1,1 trilyon dolar seviyelerine yaklaştığını belirterek, "İlk defa ekonomimiz trilyon dolar seviyesini geçmiş oluyor" dedi.
17.02.2024 Ekonomi
Cevdet Yılmaz: Ülkemize daha fazla yatırım, fon akışı sağlanacak
Cevdet Yılmaz: Ülkemize daha fazla yatırım, fon akışı sağlanacak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yatırım ortamını iyileştirmek için büyük gayret sarf ettiklerini söyleyerek, "Bu yıl gelişmekte olan ülkelere yönelik artması beklenen sermaye akımlarından, Türkiye hak ettiği payı alacaktır. Ülkemize gerek finansal alanda gerek doğrudan yatırımlar şeklinde daha fazla yatırım, fon akışı sağlanacaktır. Bunun emarelerini şimdiden görüyoruz" dedi.
9.02.2024 Ekonomi
'Türkiye 1,1 trilyon doların üzerinde bir ekonomik büyüklüğe ulaşacak'
'Türkiye 1,1 trilyon doların üzerinde bir ekonomik büyüklüğe ulaşacak' Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Tahminlerimize göre bu yılsonunda Türkiye 1.1 trilyon doların üzerinde bir ekonomik büyüklüğe ulaşacak.' dedi.
8.02.2024 Haberler
'Türkiye 1,1 trilyon doların üzerinde bir ekonomik büyüklüğe ulaşacak'
'Türkiye 1,1 trilyon doların üzerinde bir ekonomik büyüklüğe ulaşacak' Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Tahminlerimize göre bu yılsonunda Türkiye 1.1 trilyon doların üzerinde bir ekonomik büyüklüğe ulaşacak.' dedi.
8.02.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek Manisa iş dünyası ile buluştu: Manisa’mız ülke ekonominse önemli katkılar sunuyor
Bakan Şimşek Manisa iş dünyası ile buluştu: Manisa’mız ülke ekonominse önemli katkılar sunuyor Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Manisa Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Manisa iş dünyası ile bir araya geldi. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Kongre Salonunda gerçekleşen toplantıda Bakan Şimşek izlenen mali politikaları Manisa iş dünyası ile paylaşırken, iş dünyasının talep ve sorunlarını da dinledi. Ana hedeflerinin fiyat istikrarı olduğunu kaydeden Bakan Şimşek haziran ayıyla birlikte enflasyonda düşüş yaşayacaklarını da sözlerine ekledi.
7.02.2024 Ekonomi
'Stokçuların ve karaborsacıların hevesini kursağında bırakacağız'
'Stokçuların ve karaborsacıların hevesini kursağında bırakacağız' Ticaret Bakanı Prof.Dr. Ömer Bolat, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Yıllık Değerlendirme toplantısında konuştu. Prof. Dr. Bolat, "Her seçimde yapılmaya çalışılan soğan, patates tiyatrosunu bu seçim öncesi Allah'ın izniyle yaptırmayacağız. Tarım Bakanlığımız ile bu konuda gerekli ürün yeterliliklerine sahibiz, artırdık. Yaz boyunca onları Toprak Mahsulleri Ofisi vasıtasıyla gerekli şekilde depoladık. Stokçuların ve karaborsacıların hevesini kursağında bırakacağız." dedi.
10.01.2024 Ekonomi
Tarıma teknolojinin bereketini taşıyor
Tarıma teknolojinin bereketini taşıyor Tarımsal üretimi artırmak, markalaşmayı teşvik etmek ve teknolojiyle tarımın entegrasyonunu sağlamak için çalıştıklarını belirten İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli, “Türk tarımının geleceği teknolojide” dedi.
29.12.2023 Ekonomi
Ticaret Bakanı Ömer Bolat: “Ticaret normale döndü”
Ticaret Bakanı Ömer Bolat: “Ticaret normale döndü” Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Gaziantep'te katıldığı "Turkuaz Medya Buluşmaları-Türkiye İhracat Seferberliği" programında konuşarak, 2023 yılını 1 trilyon doların üzerinde milli gelir ile kapatacaklarını söyledi.
26.12.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

1 Trilyon Dolar ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.