Almanya, Fransa ve İtalya liderlerinden Ukrayna'nın AB adaylığına destek
Almanya, Fransa ve İtalya liderlerinden Ukrayna'nın AB adaylığına destek Kiev'e sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren Macron, Scholz ve Draghi'ye Romanya lideri Iohannis de katıldı. Liderler, Ukrayna'nın Avrupa ailesinin bir parçası olduğu mesajını verdi.
17.06.2022 Dünya
Piyasalar istihdam verilerine odaklandı
Piyasalar istihdam verilerine odaklandı Küresel pay piyasaları Jackson Hole Ekonomi Politikaları Sempozyumu'ndan beklenenden daha şahin bir mesaj çıkmaması ve Çin'den gelen piyasayı destekleyici adımlar ile alış ağırlıklı bir haftayı geride bırakırken, gelecek hafta gözler ABD'de tarım dışı istihdam başta olmak üzere yoğun veri gündemine çevrildi.
28.08.2021 Uzmanpara
Enerjide güneş açtı büyük müjde geliyor
Enerjide güneş açtı büyük müjde geliyor Türkiye’de dün enerji alanında çok önemli gelişmeler yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin ilk ve tam entegre güneş paneli üretim tesisi olan Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası’nı hizmete açtı. Erdoğan, cuma günü verecekleri bir müjde ile Türkiye’de yeni bir dönemin açılacağını da belirterek, “Bu müjdenin rüyası içindeyiz” dedi. Açıklamanın ardından borsada enerji şirketi hisseleri tavan yaptı.
20.08.2020 Siyaset
'Milletimiz değerlerine sahip çıkacaktır'
'Milletimiz değerlerine sahip çıkacaktır' Hacı Bektaş Veli anma törenlerine mesaj gönderen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Aziz milletimiz, kadim medeniyetimizden bugüne miras kalan değerlerine sahip çıkacaktır’ dedi.
17.08.2019 Siyaset
İZMİR PARK’TA Ramazan şenliği
İZMİR PARK’TA Ramazan şenliği Ramazan’ın ruhu, İzmir Park’ta yaşatılacak.
26.05.2017 Ege
Avrupa borsalarında domino etkisi
Avrupa borsalarında domino etkisi Avrupa’da Paris Borsası, Yunanistan’ın borç sorununa ilişkin endişelerle güne düşüşle başladı. Sabah seansına teknik nedenlerle 11.00’de başlanan Paris Borsası’nda CAC 40 Endeksi yüzde 1,54 değer kaybederek 3.758,98 puana geriledi. Endeks cuma günü yüzde 0,83 (31,43 puan) artarak 3.823,74 puandan kapanmıştı. İtalya’da Milano Borsası da uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in İtalya’nın uzun vadeli kredi notunu olası bir indirim için izlemeye alması kararının ardından güne düşüşle başladı. Milano Borsası’nda FTSE Mib Endeksi açılışta yüzde 2,46 oranında değer kaybederek, 19.603 puana geriledi. Borsada ayrıca Banca Monte dei Paschi di Siena bankasının hisseleri yüzde 4,85, UniCredit’in hisseleri yüzde 2,69, Intesa Sanpaolo’nun hisseleri ise yüzde 2,36 değer kaybetti. Moody’s cuma gecesi yaptığı açıklamada, İtalya’nın ekonomik büyümesi konusundaki soru işaretleri ve kamu borcunu azaltmak için planladığı politikalardaki riskler yüzünden "Aa2" olan uzun vadeli kredi notunu olası bir indirim için izlemeye aldığını belirtmişti.
20.06.2011 Ekonomi
Erdoğan: Hedefe kilitlendik
Erdoğan: Hedefe kilitlendik Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin yüzde 8,9 gibi yüksek bir oranda büyümüş olmasının "gurur ve umut verici olduğunu" ifade etti.
5.04.2011 Siyaset
SMS ile finallere
SMS ile finallere Futbol Federasyonu, 2008 Avrupa Şampiyonası'na 928 taraftar götürecek. 5 YTL'lik mesajla kampanyaya katılacak taraftarlardan elde edilmesi düşünülen 5 milyon YTL'nin yarısı Milli Eğitim Bakanlığı'na aktarılacak
22.01.2008 Skorer