5G Teknolojisi

5G Teknolojisi

Son dakika 5G teknolojisi haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan 5G teknolojisi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan 5G teknolojisi haber sayfamızda...

5G Teknolojisi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 854 5g teknolojisi haberi bulunmuştur.
Vodafone Sultanlar Ligi'ne Şahin Gözü damgasını vurdu
Vodafone Sultanlar Ligi'ne Şahin Gözü damgasını vurdu Vodafone Sultanlar Ligi'den Fenerbahçe Opet sezonu şampiyon olarak tamamladı. Yarı final serisinden itibaren Vodafone 5G destekli Şahin Gözü teknolojisi kullanıldı. Bu teknoloji sayesinde maçlarda önemli istatistikler elde edildi.
23.04.2024 Voleybol
5G Teknoloji Kampüsü faaliyete başladı
5G Teknoloji Kampüsü faaliyete başladı İstanbul Teknik Üniversitesi, Turkcell ve Ericsson iş birliğiyle kurulan 5G Teknoloji Kampüsü, imzalanan protokolle faaliyete başladı. Özel sektör ve akademiyi bir araya getiren Ar-Ge iş birliği kapsamında İTÜ Ayazağa Yerleşkesinde kurulan sahada, 5G teknolojileri geliştirilecek ve nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesine katkı sağlanacak. Kampüs içinde kullanılan otonom otobüs, Teknoloji Kampüsü’nün odaklanacağı ilk çalışmalar arasında yer alıyor.
15.04.2024 Teknoloji
Saniyede 10 gigabit indirme hızına ulaştı
Saniyede 10 gigabit indirme hızına ulaştı Turkcell, kablosuz haberleşme teknolojilerinin standardını belirleyen uluslararası kuruluş 3GPP’nin en yeni sürümü 5.5G (5G Advanced) teknolojisini kullanarak Huawei ile birlikte 5G test laboratuvarında gerçekleştirdiği denemede saniyede 10 Gigabit veri indirme hızını aştı.
23.02.2024 Ekonomi
2024'e bakış: Türkiye'nin dijitalleşmesi için çalışmaya devam
2024'e bakış: Türkiye'nin dijitalleşmesi için çalışmaya devam "Türkiye'nin dijitalleşmesi için çalışırken, bir yandan da bu alanda gelişim fırsatlarını inceleyen, kamu politikası için önemli veriler sağlayan analizlerin üretilmesine liderlik ediyoruz."
12.02.2024 Milliyet Executive
Gayrettepe Metro Hattı açılıyor! Bakan Uraloğlu: İstanbul Havalimanı'na yarım saatte gidilecek
Gayrettepe Metro Hattı açılıyor! Bakan Uraloğlu: İstanbul Havalimanı'na yarım saatte gidilecek Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, CNN TÜRK'te yarın açılacak Gayrettepe - Kağıthane metro hattıyla ilgili açıklama yaptı. Bakan Uraloğlu yaptığı açıklamada, "Yoğunluğu biz rahatlatmış olacağız, hem süre hem ulaşım maliyeti olarak rahatlatmış olacağız. Buradan bindiğinizde İstanbul havalimanına yarım saatte gidilmiş olacak. " dedi.
28.01.2024 Gündem
Bakan Uraloğlu: Bütçe teklifinin 348 milyar TL'sini yatırımlara ayırdık
Bakan Uraloğlu: Bütçe teklifinin 348 milyar TL'sini yatırımlara ayırdık Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bakanlığın 2024 yılı bütçesi üzerinde TBMM Genel Kurulu'na yaptığı konuşmasında, “Ulaşım ve haberleşmede 21 yılda 198 milyar dolar yatırım yaptık, ülkemizin ihtiyaç duyduğu ulaştırma ve altyapı yatırımlarını önümüzdeki 30 yıl için planladık, 197 milyar dolar ilave yatırım gerçekleştireceğiz, 2023 yılında yatırım bedeli 230,4 milyar lira olan 57 projeyi tamamladık, 2024 yılı için ise, 661 milyar lira olan bütçe teklifinin, 348 milyar lirasını yatırımlara ayırdık. Paylaştığım veriler, vatandaşımızın hayatında karşılığı olan devrim niteliğindeki hizmet ve eserlerdir” dedi.
19.12.2023 Ekonomi
Cep telefonu radyasyonu ne kadar zararlı?
Cep telefonu radyasyonu ne kadar zararlı? Fransa’da radyo frekanslarını denetleyen ajansın, belirlenen sınırların üzerinde radyasyon yaydığı gerekçesiyle iPhone 12’nin satışını durdurması üzerine, cep telefonlarından yayılan radyasyonun riskleri yeniden gündeme geldi.
23.09.2023 Pazar
Turkcell, KKTC’yi 4.5G hızına çıkardı
Turkcell, KKTC’yi 4.5G hızına çıkardı Türkiye’de dijital dönüşümün öncüsü olan Turkcell, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni de 4.5G teknolojisi ile buluşturdu.
9.09.2023 Ekonomi
Turkcell’den elektrik enerjisi yatırımı için yeni strateji
Turkcell’den elektrik enerjisi yatırımı için yeni strateji Turkcell’den elektrik enerjisi yatırımı için yeni strateji... Türkiye’nin elektriğinin binde 3’ünü tüketen Turkcell kendi enerjisinin tamamını üretmek için kolları sıvadı. Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, gelecek üç yıl içinde 300 MW kurulu güce sahip güneş enerjisi santrallerini (GES) devreye alacaklarını ve 2026’da tükettikleri elektriğin yüzde 65’ini, 2030’da ise yüzde 100’ünü yenilenebilir kaynaklardan sağlamayı hedeflediklerini söyledi. 
19.08.2023 Ekonomi
Fabrikada sosyal ağdan iletişim
Fabrikada sosyal ağdan iletişim TBMM’nin “Endüstri 4.0” araştırmasında, akıllı fabrikalarda çalışanlar, makineler ve kaynakların sanki bir sosyal ağda bir aradaymış gibi iletişim kurdukları belirtilirken, ileride robotların birbiriyle iletişim kuracağı öngörüsüne yer verildi.
1.06.2023 Gündem
Müşterinin dijital ikizini inşa ediyor
Müşterinin dijital ikizini inşa ediyor "Daha iyi bir deneyim sunmanın yolu veriyi doğru okuyarak müşteriyi doğru tanımaktan geçiyor. Yapay zeka çözümlerimizin merkezinde müşterinin dijital ikizini inşa ederek müşteriyi tanımaya çalışıyoruz."
10.05.2023 Milliyet Executive
AK Parti'nin 2023 seçim beyannamesinde asgari ücret detayı!
AK Parti'nin 2023 seçim beyannamesinde asgari ücret detayı! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Seçim Beyannamesi'ni açıkladı. Seçim beyannamesinde ekonomi başlığı ve asgari ücret detayı dikkat çekti. 
12.04.2023 Ekonomi
Erdoğan seçim beyannamesinde müjdeyi verdi! Emeklilik yaşı, evlilik kredisi...
Erdoğan seçim beyannamesinde müjdeyi verdi! Emeklilik yaşı, evlilik kredisi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Seçim Beyannamesi'ni açıkladı. İşte 2023 seçim beyannamesinde yer alan ekonomik vaatler...
11.04.2023 Ekonomi
İnsan vücudu 6G için anten olarak kullanılabilir
İnsan vücudu 6G için anten olarak kullanılabilir Dünya 5G internet teknolojisini yaygınlaştırmaya çalışırken, bilim insanları 6G'nin altyapısını kurmak için araştırmalar yürütüyor. ABD'deki Massachusetts Amherst Üniversitesi'nden araştırmacılar, 6G'nin verimli biçimde kullanılabilmesi için insan vücudunun bir nevi anten olarak kullanılabileceği teorisini ortaya attı.
12.01.2023 Dünya
Yerli 5G projelerine 200 milyon TL destek verilecek
Yerli 5G projelerine 200 milyon TL destek verilecek Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, yerli 5'inci Nesil Mobil Telekomünikasyon Hizmeti (5G) projelerine toplam 200 milyon TL destek verileceğini açıkladı.
10.01.2023 Ekonomi
Casper’dan 2023 yılında teknoloji dünyasına damga vuracak 5 trend!
Casper’dan 2023 yılında teknoloji dünyasına damga vuracak 5 trend! Sadece bir tuşa tıklayarak veya bir düğmeye basarak dünya çapında iletişim kurmak gelişen teknolojiyle birlikte mümkün hale geldi. Özellikle son 10 yıl içinde teknolojinin geldiği nokta birçok kullanıcıyı oldukça heyecanlandırırken teknolojideki gelişimin ivmesi de gün geçtikçe artıyor. Yapay zeka teknolojisinin ilerlemesinden yüksek hızlı internetin kullanılmasına, genişletilmiş gerçeklikten Metaverse’ün yaygınlaşmasına kadar birçok gelişme kullanıcıların alışkanlıklarını değiştirirken Casper, 2023 yılı ve sonrasında teknoloji dünyasını bekleyen 5 trendi paylaşıyor.
23.12.2022 Advertorial
İstanbul Havalimanı’nda 5g başladı: 3 GSM operatöründen 5G için güç birliği
İstanbul Havalimanı’nda 5g başladı: 3 GSM operatöründen 5G için güç birliği Türkiye’de 5G teknolojisi ilk kez İstanbul Havalimanı’nda test amaçlı uygulanmaya başlandı.
30.07.2022 Ekonomi
Türkiye’nin 5G yolculuğu başladı
Türkiye’nin 5G yolculuğu başladı Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 5G teknolojisinin ilk kez uygulanacağı lansmanda açıklamalarda bulundu.
29.07.2022 Ekonomi
5G testleri ‘İstanbul’da başlıyor
5G testleri ‘İstanbul’da başlıyor 5G teknolojisi bugün ilk kez İstanbul Havalimanı’nda test amaçlı kullanılmaya başlanacak ve 3 GSM operatörü düzenlenecek lansmanda 5G alanında kabiliyetlerini sergileyecek.
29.07.2022 Ekonomi
5G girişimleri için yeni program
5G girişimleri için yeni program Arçelik, Nokia ve Türk Telekom, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın himayesinde, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, KOSGEB ve TÜBİTAK TÜSSİDE’nin desteği ile Türkiye’de 5G altyapısıyla hayat bulan imalat sanayi teknoloji çözümleri oluşturmak için 5G@EndTech programını hazırladı. Bu programla Türkiye’deki 5G girişimlerinin imalat sanayine yönelik ürün ve çözümler geliştirmesi, bu ürünlerin ticarileşme ve küreselleşme süreçlerinin desteklenmesi amaçlanıyor.
9.06.2022 Ekonomi
Sanayi 4.0 için dev 5G iş birliği
Sanayi 4.0 için dev 5G iş birliği Arçelik, Nokia ve Türk Telekom güçlerini birleştirerek, Türkiye’de 5G altyapısıyla hayat bulan imalat sanayi teknoloji çözümlerini geliştiren girişimlerin ürünlerinin ticarileşme ve küreselleşme süreçlerinin desteklenmesi hedefiyle 5G@EndTech programını başlattı.
8.06.2022 Vitrin
Tüketicinin dijital alışkanlıkları geri dönülmez eşikte
Tüketicinin dijital alışkanlıkları geri dönülmez eşikte Deloitte’un Dijital Tüketici Trendleri 2021 Araştırması’nın sonuçları kullanıcıların hayatla bağını elektronik cihazlar üzerinden kurduğunu gösteriyor. Araştırmaya göre akıllı saat ve fitness bilekliği altın çağını yaşıyor, hızlı internet ve 5G’ye talep artıyor. Türkler akıllı TV, robot süpürge ve akıllı ev aletleri sahipliğinde global ortalamanın hayli üstünde. Akıllı cihazları en fazla kullananlar 25-34 yaş aralığında.
6.04.2022 Vitrin
‘5G, üretimi hareketlendirdi’
‘5G, üretimi hareketlendirdi’ Ege Genç İş İnsanları Derneği’nin (EGİAD) İnci Holding işbirliğiyle düzenlediği ‘Verimlilik ile Dijitalleşme’ başlıklı webinarın konuğu Nokia’nın Türkiye CTO’su İhsan Özcan oldu.
21.03.2022 Ege
5G teknolojisiyle dönüşen sanayi
5G teknolojisiyle dönüşen sanayi Ege Genç İş İnsanları Derneği'nin (EGİAD) İnci Holding iş birliği ile düzenlediği “Verimlilik ile Dijitalleşme” başlıklı webinarın konuğu, Nokia’nın Türkiye CTO’su İhsan Özcan oldu. 5G ve LTE teknolojilerinin üretimde kullanılan örnek uygulamaları ile AB ve Türkiye’deki son gelişmelerin ele alındığı etkinlikte, iş dünyasına yönelik yeni çağ teknolojileri ve gelişmeleri de aktarıldı.
20.03.2022 Ekonomi
5G için kritik tarih 5 Ocak! Uzmanlar uyardı: Tüm hava araçları için geçerli
5G için kritik tarih 5 Ocak! Uzmanlar uyardı: Tüm hava araçları için geçerli ABD, 5 Ocak’ta ülke genelinde 5G teknolojisine geçmeye hazırlanırken, uzmanlar 5G ile birlikte uçuş güvenliğinin de ciddi risklerle karşı karşıya kalabileceği konusunda uyarıyor.
26.02.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

5G Teknolojisi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.