Abhazya

Abhazya

Son dakika Abhazya haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Abhazya gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Abhazya haber sayfamızda...

Abhazya

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 641 abhazya haberi bulunmuştur.
Karadeniz’de balıkçılar sezonu erken kapattı
Karadeniz’de balıkçılar sezonu erken kapattı 1 Eylül'de ‘vira bismillah’ diyerek denize açılan balıkçılar, balık boylarının istenilen seviyede olmaması nedeniyle erken paydos yaptı. Perşembe Kışlaönü Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ünal Karadeniz, “Son zamanlarda istavrit balığı küçüldü. Biz de sürdürülebilir balıkçılık adına arkadaşlarımız ile beraber avlama yapmama kararı aldık” dedi.
23.03.2024 Ekonomi
Bakan Fidan'dan Güney Kafkasya vurgusu: 3 ülke için de ortak refah alanı olabilir
Bakan Fidan'dan Güney Kafkasya vurgusu: 3 ülke için de ortak refah alanı olabilir Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Bakü’de Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ve Gürcistan Dışişleri Bakanı Ilia Darchiashvili ile ortak basın toplantısına katılarak konuşma yaptı.
15.03.2024 Dünya
Benzin fiyatına ‘Rusya’ ayarı
Benzin fiyatına ‘Rusya’ ayarı Rusya, altı ay boyunca diğer ülkelere benzin ihraç etmeyecek. Bu durumun uluslararası piyasalarda benzin fiyatını yükseltmesi bekleniyor. Türkiye’nin de fiyat artışlarından etkilenme ihtimali bulunuyor.
14.03.2024 Ekonomi
Ordu'da hamsi gazından zehirlenen 3 balıkçı hayatını kaybetti
Ordu'da hamsi gazından zehirlenen 3 balıkçı hayatını kaybetti Rusya Federasyonu’na bağlı Abhazya’da bulunan, Sarıyer-Rumeli Feneri’ne bağlı ‘Eminoğulları 4’ isimli balıkçı teknesindeki 3 mürettebat, ambardaki hamsi gazından zehirlenerek hayatını kaybetti.
18.02.2024 Haberler
Ünye Limanı’ndan ayırılan balıkçı teknesinde hamsi gazından zehirlenen 3 balıkçı hayatını kaybetti
Ünye Limanı’ndan ayırılan balıkçı teknesinde hamsi gazından zehirlenen 3 balıkçı hayatını kaybetti Rusya Federasyonu’na bağlı Abhazya’da bulunan, Sarıyer-Rumeli Feneri’ne bağlı ‘Eminoğulları 4’ isimli balıkçı teknesindeki 3 mürettebat, ambardaki hamsi gazından zehirlenerek hayatını kaybetti.
18.02.2024 Gündem
Abhazya kültürel mirası kül oldu
Abhazya kültürel mirası kül oldu Abhazya Cumhuriyeti’ndeki Ulusal Sanat Galerisi’nin merkezi sergi salonunda çıkan yangın ülkenin kültürel mirasını yok etti.
24.01.2024 Kültür Sanat
Hamside bolluk günleri geçti
Hamside bolluk günleri geçti Karadeniz’de son yılların en bereketli hamsi sezonu yaşanırken, yılbaşından sonra hamsi avı düşüşe geçti. Bu durum hamsi fiyatlarına da yansıdı.
11.01.2024 Ekonomi
Dünyada Kaç Tane Ülke Vardır? 2024 Ülkelerin İsimleri Ve Başkentleri
Dünyada Kaç Tane Ülke Vardır? 2024 Ülkelerin İsimleri Ve Başkentleri Dünyadaki ülke sayısı, gözlemci ülke statüsünde bulunan Vatikan ve Filistin de dahil olmak üzere 208'dir. Avrupa kıtasında 64, Asya kıtasında ise 53 ülke yer alıyor. Dünyada sınırları içerisinde ülke bulunmayan tek kıta ise Antarktika'dır. Dünyada kaç tane ülke var? Sizin için başkentleri ile birlikte listeledik.
9.01.2024 Eğitim
Karadeniz'de gizli Rus üssü! Savaşa bir ülkeyi daha ortak edebilecek konum
Karadeniz'de gizli Rus üssü! Savaşa bir ülkeyi daha ortak edebilecek konum Rus ordusunun Karadeniz'de inşa ettiği gizli askeri üs deşifre oldu. Bölgenin konumu itibariyle kritik olan üs, aynı zamanda savaşa bir ülkeyi daha ortak etmenin ilk hamlesi olabilir.
13.12.2023 Dünya
Putin’den dikkat çeken Karadeniz hamlesi!
Putin’den dikkat çeken Karadeniz hamlesi! Kırım’da Ukrayna’nın karşı saldırılarıyla karşılaşan Rusya, Karadeniz’de yeni bir askeri üs için Abhazya yönetimi ile anlaşma sağladı. Rusya’nın Karadeniz’deki bu hamlesi bölge ülkeleri tarafından yakından takip ediliyor.
6.10.2023 Dünya
Kimse beklemiyordu! Karadeniz'de Oçamçire 'bombası!'
Kimse beklemiyordu! Karadeniz'de Oçamçire 'bombası!' Kırım Yarımadası'nda konuşlu Karadeniz Filosu'nun savaş gemilerini bir bir imha eden Ukrayna saldırıları, Moskova'yı kimsenin beklemediği sürpriz bir adıma itti.
5.10.2023 Dünya
Gürcistan: Topraklarımızın yüzde 20 Rusya'nın işgali altında
Gürcistan: Topraklarımızın yüzde 20 Rusya'nın işgali altında BM Genel Kurulu'nda hitap eden Başbakan Graibashvili, uluslararası toplumdan Moskova'ya baskı uygulamasını istedi.
23.09.2023 Dünya
Türkiye, Karadeniz'de lider olabilir
Türkiye, Karadeniz'de lider olabilir Uluslararası, bağımsız küresel enerji ve denizcilik alanında danışmanlık hizmeti veren ABL Group’tan John MacAskill, Karadeniz’in denizüstü rüzgar enerjisine hazır olduğunu vurgularken, Türkiye’nin bu alanda lider ve Karadeniz’e açılan kapı olabileceğini belirtti.
29.08.2023 Milliyet Enerji
Yunan gazetesi yeni 'savaş bölgesi'ni yazdı: Varoluşsal bir mesele!
Yunan gazetesi yeni 'savaş bölgesi'ni yazdı: Varoluşsal bir mesele! 50 yıl önceki bir şarkıyla başlayan To Vima analizi, bu kez NATO ve Rusya'nın kozlarını paylaştığı hegomanya çatışmasında Türkiye faktörü için ayrı bir başlık açtı.
27.08.2023 Dünya
Dışı seni, içi beni yakar
Dışı seni, içi beni yakar Esin Sayar, ‘en değerlilerimizi’ emanet ettiğimiz ‘yabancı hizmetli’lerin dünyasına kapı aralıyor. “İrina”, bavullarında acı dolu hikâyeleriyle Türkiye’ye gelip ailelerin yükünü alan, onlara biçilen yaşam alanında sessizce yoldaşlık eden nicelerinin yaşamlarına dikkat çekiyor.
30.07.2023 Kültür Sanat
Havalar soğudu, Samsunlu balıkçıların yüzü güldü
Havalar soğudu, Samsunlu balıkçıların yüzü güldü Karadeniz'in soğumasıyla avlanan balıkta çeşitlilik artarken, bolluk ise tezgahlara yansıdı. Samsun Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Atıf Malkoç, “Hamsi, mezgit, istavrit, çinekop, palamut var. Tezgahlarda olmayan balık yok. Şu an balıktan yana şanslıyız” dedi.
4.02.2023 Ekonomi
Merkel'den Der Spiegel'e Putin itirafı: 'Onun için önemli olan tek şey...'
Merkel'den Der Spiegel'e Putin itirafı: 'Onun için önemli olan tek şey...' Eski Almanya Başbakanı Angela Merkel, Almanya'da yayınlanan haftalık siyasi dergi Der Spiegel'e röportaj verdi. Eski Başbakan, röportajında Rusya ve Ukrayna politikasını değerlendirdi, Rus lider Putin hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.
25.11.2022 Dünya
Son dakika... Putin'in 'füze' papazı öldürüldü!
Son dakika... Putin'in 'füze' papazı öldürüldü! Wall Street Journal ABD ve Rusya arasındaki gizli randevuyu yazdı, 'nükleer kıyamet' senaryosunda değişiklik var. Pavlovka'da verilen ağır kayıpları Rus bloggerlar bile itiraf ederken, cephe hattından şok bir haber geldi.
7.11.2022 Dünya
Rusların en çok tercih ettiği ikinci ülke Türkiye oldu
Rusların en çok tercih ettiği ikinci ülke Türkiye oldu Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) yayımladığı istatistiklere göre Temmuz-Ağustos-Eylül arasında 9 milyon 710 bin Rus, başka ülkelere gitti. Rusların en çok tercih ettiği ikinci ülke Türkiye oldu.
5.11.2022 Dünya
‘Soykırım teorisi kavga getiriyor’
‘Soykırım teorisi kavga getiriyor’ Ankara’da görevli Rus diplomat Sotnichenko, Ermenistan’ın soykırım iddiaları konusunda, “Kafkasya’da sadece Ermenistan’ın değil başka halkların da kendi soykırım teorileri var. Soykırım teorileri gelecek için sadece kavga getiriyor” diyor.
16.05.2022 Siyaset
Bu kez okula saldırı
Bu kez okula saldırı Ukrayna’nın Luhansk bölgesinde yaklaşık 90 sivilin sığındığı bir okula yapılan saldırı sonrası binadan 30 kişi sağ olarak çıkarılırken, 60 kişinin hayatını kaybetmiş olmasından endişe ediliyor.
9.05.2022 Dünya
‘Ukrayna başlangıçtı!’
‘Ukrayna başlangıçtı!’ Rus ordusundan gelen ‘Transdinyester’ açıklaması Moldova’da panik yaratırken, Zelenskiy “Haklı çıktım, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sadece bir başlangıçtı” dedi.
24.04.2022 Dünya
Rusya’nın amacı ne?
Rusya’nın amacı ne? Rus ordusundan yapılan bir açıklama, Moskova’nın, Ukrayna’nın güneyini tamamen ele geçirmeyi hedeflediği, sonrasında da gözünü Moldova’ya diktiği yönündeki görüşleri yeniden gündeme getirdi.
23.04.2022 Dünya
Alparslan Büyük Selçuklu Liparit tarihte kimdir, nasıl öldü? Prens Liparit hayatı ve ölümü...
Alparslan Büyük Selçuklu Liparit tarihte kimdir, nasıl öldü? Prens Liparit hayatı ve ölümü... Gürcü Prens Liparit, Pasinler Savaşı ile adını duyurmuştur. Alparslan Büyük Selçuklu dizisinde de adı geçen Liparit, Selçuklulara karşı savaşmıştır. Peki, Aparslan Büyük Selçuklu Liparit kimdir, neden öldü?
6.04.2022 Cadde
Rusya orduya emeklileri çağırdı! Dış basın 'dedeler ordusu'nu yazdı
Rusya orduya emeklileri çağırdı! Dış basın 'dedeler ordusu'nu yazdı Ukrayna'yı işgal girişiminde beklemediği kadar yüksek kayıplar veren Rus ordusu, emeklilik çağına gelmiş askerleri ve 60 yaşına kadar gönüllüleri orduya çağırmaya başladı. Öte yandan bir Rus savaş esirinin kendilerine nasıl 'yem' olmaları emri verildiğini anlattığı video kaydı, işgalin Kremlin için ne kadar ters gittiğini gözler önüne seriyor.
5.04.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Abhazya ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.