Acı biber stresi azaltıyor ve mutluluk veriyor!
Acı biber stresi azaltıyor ve mutluluk veriyor! Sofralarda kimileri için vazgeçilmez tatlar arasında yer alan bibere acılık veren kapsaisin maddesinin, vücuttaki endorfin hormonu salgılamasını artırarak, mutluluk hissi oluşmasına, stresin azalmasına yardımcı olduğu belirtildi.
Acı Biberin Faydaları Nelerdir? Acı Biber Turşusu Yemek Neye İyi Gelir?
Acı Biberin Faydaları Nelerdir? Acı Biber Turşusu Yemek Neye İyi Gelir? Bazı insanlar yaşamında acı biber yemeyi çok sever bazı insanlar ise yemekte zorluk çeker. Ortak olan bir durum var ki, insan sağlığı açısından oldukça önemli faydalar sunuyor. Peki, acı biberin faydaları nelerdir? Acı biber turşusu yemek neye iyi gelir? İşte bu konu hakkında merak ettiğiniz bilgiler.
13.11.2020 Genel Sağlık
Günde 2 adet acı kırmızı biber yemenin bakın ne faydası var
Günde 2 adet acı kırmızı biber yemenin bakın ne faydası var Türk mutfağında olduğu gibi dünya mutfağında da sıkça tüketilen kırmızı acı biberin faydaları saymakla bitmiyor. Bakın günde 2 adet kırmızı acı biber yiyenlerin vücudunda neler meydana geliyor
Kanser savaşçısı: Acı biber
Kanser savaşçısı: Acı biber İç Hastalıkları, Gastroenteroloji ve Hepatoloji Uzmanı Prof. Dr. Yüksel Gümürdülü, acı kırmızı biberin insan sağlığı üzerindeki olumlu etkilerinin ve özellikle kanser hücrelerini yok eden özelliğinin İngiltere’de yapılan bir araştırmayla da doğrulandığını belirtti.
Acı biber ömrü uzatıyor
Acı biber ömrü uzatıyor Uluslararası bilim insanlarından oluşan bir ekibin Çin’de yaşayan yaklaşık 500 bin kişi ile yaptığı araştırmaya göre, her gün acılı yemekler yiyenler diğerlerine oranla daha uzun yaşıyorlar.
Acı biber zayıflatıyor
Acı biber zayıflatıyor Acı biberin içerisinde bulunan kapsaisin maddesinin vücutta yağ yakımını hızlandırdığı açıklandı.