Jülide Sarıeroğlu açıkadı
Jülide Sarıeroğlu açıkadı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "Türkiye’nin büyüme performansının istihdam dostu olarak devam ediyor olmasının Ocak ayı verilerinde de ortaya çıkmış olmasından dolayı büyük bir memnuniyet duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. İşsizlik oranlarımızda geçtiğimiz yılın Ocak ayına oranla 2.2 puanlık bir azalış gerçekleşmiş durumda" dedi. Sarıeroğlu, eczaneler ile ilgili ise "Eczanelerin ödediği reçete başına kendilerine ödenen reçete hizmet bedelini enflasyon oranında arttırdık. Bu artışla birlikte bizim 2017 yılında aynı sayıda reçete üretildiği takdirde 297 milyon TL’ye çıkan ödememiz söz konusu olacak" dedi. Sarıeroğlu ülke genelinde eczanelerden yararlanma oranının bugün itibarıyla yüzde 100 seviyesine ulaştığını da duyurdu"Bugün protokolümüzde toplamda 121 milyon TL değerinde eczacılarımız için bir iyileşme gerçekleştirdik" Bugün imzalanacak protokolle bazı iyileştirmeler yapıldığını aktaran Sarıeroğlu, şöyle konuştu: “Bu kapsamda gelecekte eczacılarımızın mesleki sorunlarını daha da azaltacak ve yönetişim prensiplerini daha uygun şekilde uygulamaları içeren bir protokol iyileştirmesi yaptık. Bugün protokolümüzde toplamda 121 milyon TL değerinde eczacılarımız için bir iyileşme gerçekleştirdik. Ek protokol ile ekonomik düzenlemeler dışında ağırlıklı olarak TEB’in konuya ilişkin taleplerinden kaynaklanan birçok konuda da iyileştirme yaptık. Protokol kapsamında 2 alanda güçlü mali iyileştirmeler yaptık. Eczanelerin ödediği reçete başına kendilerine ödenen reçete hizmet bedelini enflasyon oranında arttırdık. Bu artışla birlikte bizim 2017 yılında aynı sayıda reçete üretildiği takdirde 297 milyon TL’ye çıkan ödememiz söz konusu olacak eczacılarımıza. Geçen yıla oranlarda artış oranımızın 67 milyon olduğunu ifade edeyim. Eczanelere yapılan SGK ödemesinde eczanelerin yıllık cirosuna göre iskontolar yapılmaktaydı. Bu iskonto oranları eczanelerin satış hasılat aralıklarına ciro baremleriyle bağlı olarak gerçekleştirilmekteydi. Bu dön
11.09.2019 Haberler
AB Bakanı Ömer Çelik açıklama yaptı
AB Bakanı Ömer Çelik açıklama yaptı Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik "Müttefiklerimizden beklentimiz Afrin operasyonunun desteklenmesidir" dedi. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Brüksel temaslarının ardından basın toplantısı düzenledi. Toplantı'da terör örgütleri ile mücadele konusunu değerlendiren Çelik, "DEAŞ’a karşı yapılan muamelenin aynısı YPG’ye karşı da yapılmalıdır" dedi. DEAŞ ile PKK arasında ayrım yapılmasının söz konusu olamayacağını söyleyen Çelik, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin ise "Türkiye’nin Afrin’de yürüttüğü mücadele uluslararası hukuka uygundur" ifadelerini kullandı.
11.09.2019 Haberler
Ahmet Davutoğlu flaş açıklamayı yaptı!
Ahmet Davutoğlu flaş açıklamayı yaptı! Başbakan Ahmet Davutoğlu basın toplantısında Mayıs'ta gerçekleştirilecek olağanüstü kongrede Genel Başkanlık için aday olmayı düşünmediğini açıkladı. AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nun (MYK) kritik toplantısı, yaklaşık 40 dakika sürdü. Ak Parti'nin genel başkan seçimli olağanüstü kongresinin 22 Mayıs'ta yapılacağı öğrenildi.Ahmet Davutoğlu'nun aday olmayacağını açıklaması kritik toplantıya damga vurdu.
11.09.2019 Televizyon
Ahmet Davutoğlu flaş açıklamayı yaptı: Aday değilim
Ahmet Davutoğlu flaş açıklamayı yaptı: Aday değilim Başbakan Ahmet Davutoğlu önümüzdeki olağanüstü kongrede aday olmadığını açıkladı.
11.09.2019 Televizyon