Adalet Ağaoğlu

Adalet Ağaoğlu

Son dakika Adalet Ağaoğlu haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Adalet Ağaoğlu gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Adalet Ağaoğlu haber sayfamızda...

Adalet Ağaoğlu

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 582 adalet ağaoğlu haberi bulunmuştur.
Yazar Füruzan hayatını kaybetti
Yazar Füruzan hayatını kaybetti Edebiyatımızın önemli isimlerinden yazar Füruzan hayatını kaybetti. Usta kalem 91 yaşındaydı.
11.02.2024 Cadde
Tiyatro tarihimiz bu kütüphanede
Tiyatro tarihimiz bu kütüphanede Ülkemizin ilk tiyatro ihtisas kütüphanesi Refik Ahmet Sevengil Tiyatro Kütüphanesi eşsiz arşivinin yanı sıra bir oyunla ilgili her türlü bilgiye bilgisayarınızdan erişebileceğiniz Dijital Oyun Bilgi Sistemi ile dikkat çekiyor.
9.07.2023 Kültür Sanat
Yayıncılık nehrinde ‘mürşit’ bir kalem
Yayıncılık nehrinde ‘mürşit’ bir kalem Geçtiğimiz hafta, yaklaşık bir aydır devam eden hastalığı sebebiyle tedavi görmekte olduğu hastanede hayata veda eden ve İzmir Seferihisar’da uğurlanan yayıncı ve editör Mürşit Balabanlılar, Türkiye’nin kültür-sanat yayıncılığı için emektar bir imza olarak arşivlerdeki yerini aldı.
27.06.2023 Kültür Sanat
Ders: Edebiyat Konu: Çağdaş Yazarlar
Ders: Edebiyat Konu: Çağdaş Yazarlar Türk Dili ve Edebiyatı dersinde artık karşımıza Bilge Karasu da çıkıyor Adalet Ağaoğlu da... Yine de yolumuz Bakî’den ve Nef’î’den muhakkak geçiyor. Peki, müfredat çağdaş yazarlardan mı başlamalı?
4.09.2022 Kültür Sanat
Fikrimin İnce Gülü Ne Demek, Hikayesi Nedir?
Fikrimin İnce Gülü Ne Demek, Hikayesi Nedir? Fikrimin İnce Gülü daha çok şarkı olarak bilinir. Özellikle 'Fikrimin İnce Gülü' şeklinde başlayan eser hoş sözlerle birlikte devam eder. Tabi bunun farklı bir hikayesi olduğunu söylemek gerekir. Aslında Fikrimin İnce Gülü bir romandır ve romandaki Bayram karakterinin sevgilisinden aldığı plakta bu şarkı çalar. İşte, tüm merak edilen detaylar.
2.09.2022 Sözlük
Edebiyat, nostalji ve bayram sofraları
Edebiyat, nostalji ve bayram sofraları  Bayramın ve sofralarının her hâlini edebiyattan okuyabilmek mümkün. Söz konusu bayramlar olduğunda edebiyatçıların kalemi, geçmişi anmadan duramıyor...
10.07.2022 Kültür Sanat
İyi ki doğdun Vüs’at O. Bener!
İyi ki doğdun Vüs’at O. Bener! Vüs’at O. Bener, öyküyle başladığı edebiyat yolculuğuna iki roman, iki tiyatro oyunu, altı öykü ve bir şiir kitabı sığdırdı. Ödüller aldı. Her daim edebi bir yaşam. Vüs’at O. Bener, 100 yaşında!
15.05.2022 Kültür Sanat
Sahneye yeni söz
Sahneye yeni söz Pandemi sürecinde perdelerini açan Mersin Şehir Tiyatrosu yaşları 23 ila 35 arasında değişen genç oyuncu kadrosuyla sekiz oyuna imza attı. Bu genç kadro repertuvarı ve rejileriyle tiyatro dünyasına yeni bir “söz” söylüyor.
22.03.2022 Kültür Sanat
Sefa Doğanay kimdir kaç yaşında? Sefa Doğanay hayatı ve kariyeri...
Sefa Doğanay kimdir kaç yaşında? Sefa Doğanay hayatı ve kariyeri... Sefa Doğanay kimdir sorusu araştıma konusu olmaya devam ediyor. 2011 yılında katıldığı Yetenek Sizsiniz Türkiye yarışmasında taklit yeteneği ile tüm Türkiye'yi kendine hayran bırakan Sefa Doğanay hemen hemen tüm şarkıcıların taklidini yapabilme özelliği ile tanınıyor. İşte Sefa Doğanay hayatı ve kariyeri hakkında bilgiler...
5.02.2022 Cadde
Yıldız Kenter kaç yaşında öldü, kimdir? Usta oyuncu Yıldız Kenter ölüm yıl dönümünde anılıyor
Yıldız Kenter kaç yaşında öldü, kimdir? Usta oyuncu Yıldız Kenter ölüm yıl dönümünde anılıyor Yıldız Kenter ölüm yıl dönümünde unutulmadı. Birçok tiyatro oyunu ve sinema filminde rol alan Yıldız Kenter'in vefatının üzerinden 2 yıl geçti. Peki, Yıldız Kenter kimdir, kaç yaşında öldü? İşte usta oyuncu Yıldız Kenter'in hayatı.
17.11.2021 Cadde
Ağır olur göçmenin valizi...
Ağır olur göçmenin valizi... 60 yıl önce başlayan Türkiye’den Almanya’ya iş gücü göçü, sinemamızda işlenen başlıca konulardan biri olageldi. Göç filmleri, yıllar içindeki değişimleri ve değişmezleri ile pek çok açıdan ilginç bir özet çıkardı karşımıza. Maalesef başrolde hep ‘acı’ var...
14.11.2021 Kültür Sanat
Henüz Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Henüz Cümle İçinde Kullanımı...
Henüz Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Henüz Cümle İçinde Kullanımı... Dilimizde yer alan bazı kelimeler birçok yerde kullanılır fakat birçoğunun anlamı farklıdır. Dilimizde yer alan henüz kelimesi de sık kullanılan ama fazla anlama sahip olan bir kelimedir. Henüz ne demek? Henüz kelimesinin TDK sözlüğündeki karşılığı nedir? Sizler için henüz kelimesinin anlamlarını ve örnek cümlelerini derledik.
15.10.2021 Sözlük
Erdal Öz Ödülleri sahiplerini buldu
Erdal Öz Ödülleri sahiplerini buldu Can Yayınları'nın kurucusu Erdal Öz'ün anısını yaşatmak için ailesi tarafından her yıl düzenlenen Erdal Öz Edebiyat Ödülü, Dada Salon'da düzenlenen törenle sahiplerini buldu.
13.10.2021 Kültür Sanat
Bekir Aksoy kimdir, kaç yaşında? Bekir Aksoy film ve dizileri...
Bekir Aksoy kimdir, kaç yaşında? Bekir Aksoy film ve dizileri... Bekir Aksoy kimdir sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. TV8 ekranında yayımlanan 2. Sayfa programına konuk olan Bekir Aksoy, magazin gündemine dair açıklamalarda bulundu. Peki Bekir Aksoy kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, işte film ve dizileri...
13.10.2021 Cadde
Öğrencilere NFT yoluyla destek
Öğrencilere NFT yoluyla destek İllüstratör Ethem Onur Bilgiç’in “Türk Yazarların Portreleri” başlıklı serisi, “Uçurtma Projesi” kapsamında NFT olarak OpenSea’de satışa sunuldu. Açık artırmadan elde edilecek gelir, finansal desteğe ihtiyaç duyan öğrencilere bağışlanacak
1.08.2021 Kültür Sanat
Edebiyatımızın güçlü sesi: Kadınlar
Edebiyatımızın güçlü sesi: Kadınlar Olay, düşünce, duygu ve hayallerin dil aracılığıyla sözlü veya yazılı olarak aktarılmasıysa edebiyat, pek çok çığlık duyarız dökülen satırlarda. Kimisi öykülerinde, kimisi romanlarında atar bu çığlığı. Kadın yazarlarımızın güçlü sesini duyarak onların düşünce ve hayallerine ortak olmak, biz okurların en büyük şansı
18.07.2021 Kültür Sanat
Yazmak su içer gibiydi...
Yazmak su içer gibiydi... “Ruh Üşümesi”, “Romantik Bir Viyana Yazı”, “Dert Dinleme Uzmanı” ve “Fikrimin İnce Gülü”nün aralarında bulunduğu çok sayıda esere imza atan usta yazar Adalet Ağaoğlu’nun vefatının üzerinden bir yıl geçti... 91 yıllık hayatı boyunca Türk edebiyatına tiyatro, roman, deneme ve çeviri gibi farklı türlerde önemli eserler kazandıran Ağaoğlu geçtiğimiz yıl çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayata gözlerini yummuştu.
14.07.2021 Kültür Sanat
Adalet Ağaoğlu Kimdir? Hayatı, Eserleri, Romanları Ve Edebi Kişiliği
Adalet Ağaoğlu Kimdir? Hayatı, Eserleri, Romanları Ve Edebi Kişiliği Türk şairlerinden bir tanesi olan Adalet Ağaoğlu son günlerde sürekli olarak internet üzerinden araştırmaktadır. Adalet Ağaoğlu Ankara'da doğmuştur. Adalet Ağaoğlu'nun eserleri ve edebi kişiliği merak edilmektedir. Türk edebiyatında ünlü şairlerden biri olarak bilinen Adalet Ağaoğlu en önemli romancılardan bir tanesidir. Peki Adalet Ağaoğlu kimdir? Adalet Ağaoğlu'nun hayatı nasıldır? Adalet Ağaoğlu eserleri ve romanları nedir? Adalet Ağaoğlu'nun edebi kişiliği nedir? İşte Adalet Ağaoğlu ile ilgili tüm detaylar.
12.05.2021 Eğitim
Modernizm Nedir, Özellikleri Nelerdir? Modernizmi Esas Alan Yazarlar Ve Eserleri Nelerdir?
Modernizm Nedir, Özellikleri Nelerdir? Modernizmi Esas Alan Yazarlar Ve Eserleri Nelerdir? Modernizm son günlerde sık duyulan akımlar arasındadır. Günümüzde popüler hale gelen modernizm birçok kişi tarafından merak edilmektedir. Sizde modernizmin özelliklerini öğrenerek bu akıma ait eserleri daha iyi anlayabilirsiniz. Bu akımın özelliklerini öğrenmek Modernizm akımının öncüleri olan yazarlar ve eserleri daha iyi anlamayı sağlayacaktır. Modernizm nedir, özellikleri nelerdir? Modernizmi esas alan yazarlar ve eserleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
25.02.2021 Eğitim
Son dakika: Gara'ya giden HDP'li milletvekili! Bakan Soylu açıkladı
Son dakika: Gara'ya giden HDP'li milletvekili! Bakan Soylu açıkladı Gelen son dakika haberine göre; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu yaptığı açıklamada, "Gara, Kandil ve Suriye koridorunun geçiş alanıdır. Terör örgütünün bütün akademileri buradadır" dedi. Soylu, Gara'ya giden HDP'li milletvekilini açıkladı. Öte yandan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, HDP Milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir hakkında "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan soruşturma başlatıldı.
21.02.2021 Gündem
Son dakika! Bakan Soylu'dan HDP'li vekile çok sert tepki: Hiç gülmeyin!
Son dakika! Bakan Soylu'dan HDP'li vekile çok sert tepki: Hiç gülmeyin! Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe Kartal-2 Harekâtı ile ilgili TBMM Genel Kurulu’nu bilgilendirdi. Akar, "Bölgeye uçakla etki etmek neredeyse mümkün değildi. Mağara girişinde sadece göz yaşartıcı gazlar kullanılmıştır." ifadelerini kullandı. İçişleri Bakanı Soylu, Meclis Genel Kurulu'nda konuştu. Bakan Soylu, "PKK, ailelerimize karşı zafer kazanamayacak, ailelerimiz onları yenecek." dedi.
16.02.2021 Siyaset
2020’nin kültür sanat karnesi
2020’nin kültür sanat karnesi Tarih kitaplarındaki sayfaların çoğunu kaplayacak 2020’de kültür sanatın karnesi de pek iyi değildi... Kültür sanat dünyası önemli kayıplar verdi; müzeler kapandı, sanat alanında üretenler işsiz kaldı... İşte geride bıraktığımız 2020’de kültür sanatın payına düşenler...
31.12.2020 Kültür Sanat
2020'de neler oldu? 2020'de nelere Molatik olduk?
2020'de neler oldu? 2020'de nelere Molatik olduk? Her sene olduğu gibi bu sene de yeni bir yıla girerken güzel düşünceler ve umutlarla karşıladık 2020’yi. Ancak bu sene öyle bir sene oldu ki neredeyse bitmesi için gün sayar olduk. Virüsler, depremler, orman yangınları... Bunun yanında güzel şeyler de oldu tabii ki. Biz de Molatik ekibi olarak 2020’de ne olmuş ne bitmiş bir bakalım istedik. Peki 2020'de neler oldu? 2020'de nelere Molatik olduk? Hadi gelin birlikte bakalım...
31.12.2020 Hayat
Zor yerden sorduk: Erkeklerin kadın kahramanı var mı?
Zor yerden sorduk: Erkeklerin kadın kahramanı var mı? 21. yüzyılda hâlâ pes etmeden eşitlik mücadelesi veren tüm kadınlar bizim kahramanımız. Peki, bir basamak yukarıda konumlanmanın konforunu yaşayan erkeklerin kadın kahramanları var mı?
25.10.2020 Pazar
Erdal Öz Edebiyat Ödülü'nün sahibi Jale Parla oldu
Erdal Öz Edebiyat Ödülü'nün sahibi Jale Parla oldu Can Yayınları’nın kurucusu Erdal Öz’ün anısını yaşatmak için ailesi tarafından her yıl düzenlenen Erdal Öz Edebiyat Ödülü, yeni sahibini buldu.
28.09.2020 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

Adalet Ağaoğlu ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.