Afrika Kıtası

Afrika Kıtası

Son dakika afrika kıtası haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan afrika kıtası gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan afrika kıtası haber sayfamızda...

Afrika Kıtası

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 552 afrika kıtası haberi bulunmuştur.
“21’inci Yüzyıl Afrika ve Türkiye yüzyılı olacaktır”
“21’inci Yüzyıl Afrika ve Türkiye yüzyılı olacaktır” Türkiye-Tanzanya İş Forumu’nda konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Tanzanya ile 2003 yılında yaklaşık 11 milyon dolar olan ikili ticaret hacmimiz, 2023 yılında 350 milyon dolar seviyesine yaklaşmıştır. Hedefimiz ise 1 milyar dolar olarak belirlendi. 21’inci Yüzyıl Afrika ve Türkiye yüzyılı olacaktır” dedi.
19.04.2024 Ekonomi
Meclis Başkanı Kurtulmuş, Abidjan’daki üniversite öğrencileriyle bir araya geldi
Meclis Başkanı Kurtulmuş, Abidjan’daki üniversite öğrencileriyle bir araya geldi TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Fildişi Sahili’nin Abidjan şehrindeki Felix Houphouet-Boigny Üniversitesi’nde düzenlenen “Kriz Zamanlarında Gençlik Çalışmalarının Rolü” konulu İslam İşbirliği Gençlik Forumu programında üniversitedeki gençlere hitap etti.
6.03.2024 Haberler
Meclis Başkanı Kurtulmuş, Abidjan’daki üniversite öğrencileriyle bir araya geldi
Meclis Başkanı Kurtulmuş, Abidjan’daki üniversite öğrencileriyle bir araya geldi TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Fildişi Sahili’nin Abidjan şehrindeki Felix Houphouet-Boigny Üniversitesi’nde düzenlenen “Kriz Zamanlarında Gençlik Çalışmalarının Rolü” konulu İslam İşbirliği Gençlik Forumu programında üniversitedeki gençlere hitap etti.
6.03.2024 Gündem
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Fildişi Sahili Senato Başkanı Camara ile görüştü
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Fildişi Sahili Senato Başkanı Camara ile görüştü TBMM Başkanı Kurtulmuş, "Afrika'yı her türlü istikrarsızlıktan korumak ve Afrika halkları arasında karşılıklı güveni tesis edecek çabaların içerisinde olmak herhalde hep beraber vazifemizdir diye düşünüyorum." dedi.
5.03.2024 Gündem
Meclis Başkanı Kurtulmuş'tan peş peşe önemli görüşmeler
Meclis Başkanı Kurtulmuş'tan peş peşe önemli görüşmeler TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Fildişi Sahili Senato Başkanı Kandia Kamissoko Camara ile bir araya geldi.
5.03.2024 Gündem
Taktik değişti, 1700 kilometreden füze!
Taktik değişti, 1700 kilometreden füze! Savaşın başından beri Kızıldeniz'deki küresel ticareti tehdit eden ve gemilere saldıran Husiler, taktik değişikliğine gitti. Sabah saatlerinde 1700 kilometre öteden ateşlenen balistik füzenin adresi İsrail'in Eliat şehriydi.
22.02.2024 Haberler
Türkiye ile Burkina Faso arasında protokol! İmzalar atıldı
Türkiye ile Burkina Faso arasında protokol! İmzalar atıldı Türkiye ile Burkina Faso arasında yükseköğretimde iş birliği öngören mutabakat zaptına ilişkin uygulama protokolü imzalandı.
16.01.2024 Gündem
Dünyada Kaç Tane Ülke Vardır? 2024 Ülkelerin İsimleri Ve Başkentleri
Dünyada Kaç Tane Ülke Vardır? 2024 Ülkelerin İsimleri Ve Başkentleri Dünyadaki ülke sayısı, gözlemci ülke statüsünde bulunan Vatikan ve Filistin de dahil olmak üzere 208'dir. Avrupa kıtasında 64, Asya kıtasında ise 53 ülke yer alıyor. Dünyada sınırları içerisinde ülke bulunmayan tek kıta ise Antarktika'dır. Dünyada kaç tane ülke var? Sizin için başkentleri ile birlikte listeledik.
9.01.2024 Eğitim
“Türk müteahhitlerinin Barcelona stadyumunu yenileme projesi semboldür”
“Türk müteahhitlerinin Barcelona stadyumunu yenileme projesi semboldür” Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “Makedonya ve İspanya’da müteahhitlerimiz önemli görevler üstlendi. İspanya’da Barcelona Futbol Kulübü'nün stadyum yenileme projesi yurt dışında kazanılan sembol projelerimizden biridir” dedi.
3.01.2024 Ekonomi
Etiyopya Hakkında Bilgiler; Etiyopya Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Etiyopya Hakkında Bilgiler; Etiyopya Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Hristiyanlık dinine mensup olma yönünden dünyanın ilk milletlerinden birisi olan Etiyopya, en eski medeniyetlerden birisidir. Güzel manzaralardan, antik kentlere kadar birçok yapıya ev sahipliği yapan Etiyopya, bu yönden önemli seviyelerde turist ağırlıyor. Etiyopya ülkesi nerede bulunuyor, sahip olduğu nüfus ne kadardır, kullandığı para birimi hangisi, resmi dili nedir sorularının yanıtlarını derledik.
3.01.2024 Tatil
Nijerya Hakkında Bilgiler; Nijerya Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı
Nijerya Hakkında Bilgiler; Nijerya Bayrağı Anlamı, 2024 Nüfusu, Başkenti, Para Birimi Ve Saat Farkı Nijerya, ya da resmi adı ile Nijerya Federal Cumhuriyeti, Afrika Kıtası'nın batısında yer alan bir ülkedir. Nijer, Sad, Kamerun ve Benin Nijerya ülkesinin sınır komşularıdır. Nijerya'nın güneyinde ise Benin Körfezi yer almaktadır. İsmini Nijer Nehrinden almış olan Nijerya, Arapça olarak da denizlerin derini anlamını taşımaktadır. İşte, Nijerya hakkında merak edilenler.
3.01.2024 Tatil
Bakan Fidan'dan dünyaya Filistin mesajı: Acil ateşkes ve kalıcı barış...
Bakan Fidan'dan dünyaya Filistin mesajı: Acil ateşkes ve kalıcı barış... 2024 yılı bütçe görüşmeleri kapsamında TBMM Genel Kurulu'nda konuşan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye'nin Filistin konusunda iki temel konuda çaba sarf ettiğini söyledi.
21.12.2023 Gündem
Bakan Bolat: Afrika kıtası için güçlü açılımlar yapacağız
Bakan Bolat: Afrika kıtası için güçlü açılımlar yapacağız Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "5 yıllık sürede karşılıklı ticaret hacmini 15 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Afrika’da en büyük ticaret ortağımız olan Mısır’la birlikte bütün Afrika ve Ortadoğu’da sanayi, tarım ve müteahhitlik gibi sektörlerde müşterek teşebbüs işleri yapabilmeyi hedefliyoruz" dedi.
27.10.2023 Ekonomi
Bakan Kacır: Bugüne kadar 8 binden fazla Togg yollara çıktı
Bakan Kacır: Bugüne kadar 8 binden fazla Togg yollara çıktı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulundu. Kacır "Bugüne kadar 8 binden fazla Togg yollara çıktı." bilgisini paylaştı.
27.10.2023 Ekonomi
Bakan Özhaseki: Zambiya ile ticaret hacmi ikiye katlandı
Bakan Özhaseki: Zambiya ile ticaret hacmi ikiye katlandı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Zambiya Cumhuriyeti’nin 59. Bağımsızlık Günü resepsiyonuna katıldı. Bakan Özhaseki, "Birçok alanda iş birliği içinde çalışmalar sürdürdüğümüz dost ülke Zambiya'nın Bağımsızlık Günü'nü kutluyorum. Tarihî, sosyal ve kültürel bağlarımızı geliştirerek ülkelerimiz arasındaki dostluk temelli ilişkilerimizi kararlılıkla sürdüreceğiz" dedi.
25.10.2023 Ekonomi
Afrika ülkeleri ile ticaret hacminde büyük artış
Afrika ülkeleri ile ticaret hacminde büyük artış Türkiye, Afrika Ülkeleri ile Ticari ve Ekonomik İlişkilerin Geliştirilmesi Stratejisi ile bölgedeki ticaret hacmini son 20 yılda yüzde 800 artırdı.
20.10.2023 Ekonomi
Kurtulmuş:  Dünyaya insanlık dersi vermek durumundayız
Kurtulmuş: Dünyaya insanlık dersi vermek durumundayız İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarıyla ilgili konuşan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "İçimiz yanıyor, yüreğimiz yanıyor ama kusura bakmasınlar dünyaya da insanlık dersi vermek durumundayız. Böylesine büyük bir vahşet asla kabul edilemez. Bu vahşete taraftar olanlar, bu vahşet karşısında sessiz kalanlar, bu vahşeti yapanların sırtını sıvazlayanlar da en az burada yaşanan insani krizler konusunda onlar kadar sorumludur." dedi.
19.10.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suyumuzu korumak vatanı korumaktır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suyumuzu korumak vatanı korumaktır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Gıda Günü dolayısıyla video mesaj gönderdi. Erdoğan, 'Suyumuzu korumak vatanı korumaktır. Kaynağımızı verimli kullanmaya çalışıyoruz.' dedi.
16.10.2023 Haberler
"Afrika ile toplam ticaretimiz 40,7 milyar dolara ulaştı"
"Afrika ile toplam ticaretimiz 40,7 milyar dolara ulaştı" Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Afrika kıtasının tamamı ile ekonomik ve ticari ilişkilerin dengeli ve karşılıklı olarak geliştirmeyi hedeflediklerinin altını çizerek, "2022 yılı sonu itibariyle Afrika ile toplam ticaretimiz 40 milyar 700 milyon dolara ulaştı. 20 yılda Afrika'daki ticaretimiz tam 7,5 kat artarken, Sahra Altı Afrika ülkeleri ile ticaretimiz ise 11,3 kat arttı" dedi.
12.10.2023 Ekonomi
Atlas İsminin Anlamı Nedir? Atlas Ne Demek, Ne Anlama Gelir?
Atlas İsminin Anlamı Nedir? Atlas Ne Demek, Ne Anlama Gelir? Doğacak bebeğine isim arayışında olan ve yaygın olmayan bir isim kullanmak isteyen anne ve babalar için en güze seçeneklerden biri Atlas’tır. Peki, Atlas isminin manası nedir? Bu isme Kur’an’da yer verilir mi? Merak uyandıran bu soruların cevaplarını sizler için derledik. İşte Atlas ismi hakkında tüm bilmek istedikleriniz.
25.09.2023 Aile
263 Nerenin Telefon Kodu? +263 Hangi Ülkeye Ait?
263 Nerenin Telefon Kodu? +263 Hangi Ülkeye Ait? Telefon kodları, ülke ve şehirlere ayrı ayrı verilerek iletişim esnasında ortaya çıkabilecek karmaşıkların önüne geçmektedir. Ancak çoğu durumda aynı sayı hem yurtiçinde bir şehre hem de yurtdışında bir ülkeye bağlanabilmektedir. 263 numaralı telefon kodu da bunlara bir örnektir. Bu kapsamda 263 nerenin telefon kodu? +263 Hangi ülkeye ait sorularının cevaplarını sizler için derledik.
25.09.2023 Telefon Kodu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Afrika Cumhurbaşkanı Ramaphosa ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Afrika Cumhurbaşkanı Ramaphosa ile görüştü Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin New York şehrinde Güney Afrika Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa ile Türkevi’nde bir araya geldi.
20.09.2023 Gündem
Erdoğan ile görüşen Miçotakis net konuştu: Türkiye ile iş birliği şart
Erdoğan ile görüşen Miçotakis net konuştu: Türkiye ile iş birliği şart Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler 78. Genel Kurulu'nun yapıldığı New York'taki yoğun diplomasi trafiği sürüyor. Erdoğan Yunanistan Başbakanı Miçotakis'i kabul etti. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Göç konusunun her iki ülke için ortak bir sınama olduğu bilinciyle bu meselenin ele alınması için birlikte çalışma konusunda anlaşma sağlandı" ifadeleri yer aldı. Görüşmeye dair Miçotakis'ten de bir açıklama geldi.
20.09.2023 Gündem
Bakan Bolat Japon yatırımcılara seslendi
Bakan Bolat Japon yatırımcılara seslendi Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, ''İki ülke arasındaki karşılıklı ticaretin 5 milyar doları aşmasından büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu sene sonunda da 6 milyar dolara ulaşacağımıza inanıyoruz. İki ülke arsındaki ticaret ve yatırım alanlarındaki işbirliğini teşvik etmek için daha önce kurulmuş olan Türkiye-Japonya Ticaret ve Yatırım Zirvesi’ni, mümkün olan en kısa sürede Tokyo’da gerçekleştirme kararını aldık'' dedi.
5.09.2023 Ekonomi
Kurtulmuş: Hedefimiz bölgesel barışı sağlamak
Kurtulmuş: Hedefimiz bölgesel barışı sağlamak Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, "Bir tarafta Balkanlar, bir tarafta Karadeniz, bir tarafta Kafkaslar, bir tarafta Orta Doğu, bir tarafta Doğu Akdeniz, tüm bu türbülansın olduğu bu coğrafyada bizim temel hedefimiz; önce bölgesel barışı, istikrarı ve güveni oluşturmaktır." dedi.
24.08.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Afrika Kıtası ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.