Afrikalı

Afrikalı

Son dakika afrikalı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan afrikalı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan afrikalı haber sayfamızda...

Afrikalı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 4.062 afrikalı haberi bulunmuştur.
Pekin Maratonu: Afrikalı koşucular Çinli rakibin yarışı kazanmasına izin verdi; soruşturma açıldı
Pekin Maratonu: Afrikalı koşucular Çinli rakibin yarışı kazanmasına izin verdi; soruşturma açıldı Pekin'deki bir yarı maraton yarışında üç Afrikalı koşucu, Çin'in en iyi uzun mesafe koşucusunun bitiş çizgisinden kısa bir süre önce önlerine geçmesine izin verdi.  Organizatörler, konuyu araştıracaklarını duyurdu.
17.04.2024 Dünya
Kahvenin hikayesi: Vücudumuza etkileri neler, bizi nasıl uyandırıyor?
Kahvenin hikayesi: Vücudumuza etkileri neler, bizi nasıl uyandırıyor? Kahve dünyanın dört bir yanında milyonlarca insanın günlük rutininin bir parçası. Farklı coğrafyalarda bu kadar çok kişinin vazgeçilmezi haline gelebilmiş az sayıda gıda vardır.
9.04.2024 Dünya
‘Kadir Gecesi Özel’ ekrana geliyor
‘Kadir Gecesi Özel’ ekrana geliyor Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Camii’nden gerçekleşecek ‘Kadir Gecesi Özel’ yayınında, Kuran-ı Kerim’i güzel okuma dünya birincileri Güney Afrikalı Abdurrahman Sadien ve Endonezyalı Takdir Fariza Hasan, Mescid-i Aksa Camii Müezzini Filistinli Firas Kazzaz, Ankara Yenimahalle Beştepe Millet Camii imam-hatipleri Fatih Kaya ile Tayyib Hoş ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi tasavvuf musikisi topluluğu yer alacak...
5.04.2024 Cadde
Kiralık katiller anlattı! Korkunç gerçek: 'Üniformasını çıkarıp veren polis var'
Kiralık katiller anlattı! Korkunç gerçek: 'Üniformasını çıkarıp veren polis var' Dünyanın farklı bölgelerinde yeraltı dünyasını inceleyen Portekizli gazeteci Mariana van Zeller, 1 Nisan’da izleyiciyle buluşacak olan ‘Trafficked’ adlı belgesel dizisinin son bölümünde kiralık katil ‘piyasasını’ mercek altına aldı. ABD’den Güney Afrika’ya uzanan araştırma sürecinde anlatılanlar, duyanları şoke edecek cinsten.
30.03.2024 Yaşam
Nefret paylaşımına 8 gözaltı
Nefret paylaşımına 8 gözaltı Sosyal medyadaki bir “itiraf” sayfasında Karabük Üniversitesi’ndeki bazı Türk öğrencilerin Afrikalı öğrencilerle cinsel birliktelik yaşadıktan sonra HPV ya da HIV kaptığı iddiaları gündeme gelmişti.
29.03.2024 Gündem
Karabük Üniversitesi'ndeki olaylarla ilgili 8 gözaltı
Karabük Üniversitesi'ndeki olaylarla ilgili 8 gözaltı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Karabük Üniversitesi'nde yaşanan olaylara ilişkin sosyal medyadaki nefret söylemi içeren paylaşımlarla ilgili 10 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi, 8'i yakalandı.
28.03.2024 Gündem
Karabük Üniversitesi Rektörlüğü: Hukuki süreç başlatıldı
Karabük Üniversitesi Rektörlüğü: Hukuki süreç başlatıldı Karabük Üniversitesi Rektörlüğü’nden yapılan açıklamada, üniversiteside eğitim gören Türk ve Afrikalı öğrencilerin cinsel birliktelik yaşamaları sebebiyle HIV ve HPV pozitif vakalarında artış ve hastanelerde yoğunluk olduğu yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, “Son günlerde ortaya atılan iddiaların gerçekle ilgisi olmayıp tamamen asılsız ve uydurmadır. Söz konusu paylaşımların içeriklerinin, üniversitemiz öğrencileri ve Karabüklü vatandaşlarımızı rencide edici duruma ulaşması kabul edilemez bir durumdur” denildi.
25.03.2024 Gündem
Sosyal medyada Karabük Üniversitesi tartışması! Yabancı öğrenciler yine gündemde
Sosyal medyada Karabük Üniversitesi tartışması! Yabancı öğrenciler yine gündemde Karabük Üniversitesi yine Afrikalı öğrencileriyle gündeme geldi. Sosyal medyada bazı öğrencilerin HIV ve HPV şüphesiyle hastanelere başvurduğu iddia edilirken İl Sağlık Müdürlüğü “HIV pozitif ve HPV pozitif vakalarında herhangi anlamlı bir değişiklik bulunmadığı”nı açıkladı.
24.03.2024 Gündem
Akademi butik! Yardımlaşma ağları...
Akademi butik! Yardımlaşma ağları... Kıyafet, ayakkabı, ev eşyası, gıda, kırtasiye… Üniversite butikleri öğrencilerin ihtiyacını ücretsiz karşılıyor. İhtiyaç sahibi öğrencilere can suyu olan butiklere ‘güzel kıyafet bulurum’ düşüncesiyle gelenler de var.
17.03.2024 Gündem
Bakan Göktaş: Dünyanın bazı yerlerinde kadınlar hala eşitsizlikle karşı karşıya kalmaktadır
Bakan Göktaş: Dünyanın bazı yerlerinde kadınlar hala eşitsizlikle karşı karşıya kalmaktadır Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Mısır ve İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) işbirliğinde gerçekleştirilen "Sürdürülebilir Kalkınma için Ailelerin Güçlendirilmesi: Kadınların ve Kız Çocuklarının İnsan Haklarının Korunması Konusundaki En İyi Uygulamalar" başlıklı yan etkinlikte yaptığı konuşmada, "Tüm Müslüman ülkeleri Filistin'deki zulme karşı durmaya davet ediyorum" dedi.
11.03.2024 Gündem
Meclis Başkanı Kurtulmuş, Abidjan’daki üniversite öğrencileriyle bir araya geldi
Meclis Başkanı Kurtulmuş, Abidjan’daki üniversite öğrencileriyle bir araya geldi TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Fildişi Sahili’nin Abidjan şehrindeki Felix Houphouet-Boigny Üniversitesi’nde düzenlenen “Kriz Zamanlarında Gençlik Çalışmalarının Rolü” konulu İslam İşbirliği Gençlik Forumu programında üniversitedeki gençlere hitap etti.
6.03.2024 Gündem
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Fildişi Sahili Senato Başkanı Camara ile görüştü
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Fildişi Sahili Senato Başkanı Camara ile görüştü TBMM Başkanı Kurtulmuş, "Afrika'yı her türlü istikrarsızlıktan korumak ve Afrika halkları arasında karşılıklı güveni tesis edecek çabaların içerisinde olmak herhalde hep beraber vazifemizdir diye düşünüyorum." dedi.
5.03.2024 Gündem
Meclis Başkanı Kurtulmuş'tan peş peşe önemli görüşmeler
Meclis Başkanı Kurtulmuş'tan peş peşe önemli görüşmeler TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Fildişi Sahili Senato Başkanı Kandia Kamissoko Camara ile bir araya geldi.
5.03.2024 Gündem
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Fildişi Sahili’ne resmi ziyaret
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Fildişi Sahili’ne resmi ziyaret Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Fildişi Sahili’ne resmi ziyarette bulundu. Ulusal Meclis Başkanı Adama Bictogo ile ortak basın toplantısı düzenleyten Kurtulmuş, “Türkiye olarak bildiğiniz gibi son yıllarda Afrika açılımını gerçekleştiriyoruz. Afrikalı dostlarımızla, ‘Elinizi uzatın hep beraber ayağa kalkalım’ diyerek Afrika’nın uyanışına katkıda bulunmaya gayret ediyoruz” dedi.
4.03.2024 Gündem
Emine Erdoğan’ın öncü rolüne vurgu yapıldı
Emine Erdoğan’ın öncü rolüne vurgu yapıldı Antalya Diplomasi Forumu’nda (ADF) düzenlenen “Kadın, Barış ve Güvenlik” başlıklı panelde Emine Erdoğan’ın öncü rolü vurgulandı.
4.03.2024 Gündem
Putin muhaliflerinin çözülemeyen şüpheli ölümleri
Putin muhaliflerinin çözülemeyen şüpheli ölümleri Rusya’da kaldığı cezaevinde hayatını kaybeden Aleksey Navalni, son yıllarda hayatını kaybeden Rus muhaliflerden yalnızca biri.
20.02.2024 Dünya
Tek bir ilaç için her yıl milyonlarca eşek öldürülüyor
Tek bir ilaç için her yıl milyonlarca eşek öldürülüyor Steve, su satmak ve geçimini sağlamak için eşeklerine güveniyordu. 20 bidon su yüklü arabasını çekiyorlardı. Derileri için çalındıklarında Steve artık çalışamaz hale geldi.
18.02.2024 Dünya
Amerikalı giyer Afrikalı çeker!
Amerikalı giyer Afrikalı çeker! ABD’nin Afrika ülkelerine gönderdiği ikinci el kıyafetlerin atıldığı çöp alanları o kadar doldu ki artık uzaydan görülüyor.
18.02.2024 Dünya
'Aşk dolandırıcısı' kitap yazdı! 50 kadını evlenme vaadiyle kandırdı, zengin oldu
'Aşk dolandırıcısı' kitap yazdı! 50 kadını evlenme vaadiyle kandırdı, zengin oldu Nijerya'da yaşayan ancak geliştirdiği skandal dolandırıcılık yöntemiyle onlarca kadını evlilik vaadiyle kandıran genç adeta zengin oldu. Christopher Maxwell isimli genç bu konuyla ilgili kitap bile yazdığını belirtti.
14.02.2024 Dünya
Şeytan çıkarma ayininde kurban edildi! Mezarlıkta çarmıha gerildi ve dövülerek öldürüldü
Şeytan çıkarma ayininde kurban edildi! Mezarlıkta çarmıha gerildi ve dövülerek öldürüldü 'İçinde yaşayan varlıklar' olduğundan korkuyordu. Daha sonra katili olacak rahipler şeytan çıkarma ayinine ihtiyacı olduğunu, böylece iyileşeceğini söylüyordu. Zavallı kadını bir mezarlığa götürdüler. Mezarlık tüyler ürperten işkenceye sahne oldu. Hastaneye yetiştirilmeye çalışıldığında çoktan hayatını kaybetmişti.
14.02.2024 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BAE'de 'Garantörlüğe hazırız' mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BAE'de 'Garantörlüğe hazırız' mesajı Dubai’de düzenlenen “Dünya Hükümetler Zirvesi”nde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarıyla ilgili 'Garantörlüğe hazırız' mesajını verdi. 31 Mart'taki seçimlere ilişkin de konuşan Erdoğan, 'İnşallah 18. zaferimizi elde edeceğiz. Çalışmalarımızı çok yoğun ve çok sıkı bir şekilde sürdürüyoruz.' dedi.
13.02.2024 Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BAE'de 'Garantörlüğe hazırız' mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BAE'de 'Garantörlüğe hazırız' mesajı Dubai’de düzenlenen “Dünya Hükümetler Zirvesi”nde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarıyla ilgili 'Garantörlüğe hazırız' mesajını verdi. 31 Mart'taki seçimlere ilişkin de konuşan Erdoğan, 'İnşallah 18. zaferimizi elde edeceğiz. Çalışmalarımızı çok yoğun ve çok sıkı bir şekilde sürdürüyoruz.' dedi.
13.02.2024 Gündem
Afrika Uluslar Kupası yarın sahibini buluyor! Süper Lig'den tanıdık yüzler
Afrika Uluslar Kupası yarın sahibini buluyor! Süper Lig'den tanıdık yüzler Afrika Uluslar Kupası finalinde Nijerya ile Fildişi Sahili, yarın karşı karşıya gelecek.
10.02.2024 Dünyadan Futbol
Gümüşhane'nin eğlenceli dolmuş şoförü çaldığı mey ile Afrikalı öğrencilere türkü ziyafeti çekti
Gümüşhane'nin eğlenceli dolmuş şoförü çaldığı mey ile Afrikalı öğrencilere türkü ziyafeti çekti Gümüşhane’de geçtiğimiz haftalarda keçilere “mey” konseri verdiği görüntüleri sosyal medyada milyonlarca kez izlenen dolmuş şoförü Engin Çelik, bu kez dolmuşunda Afrikalı siyahi öğrencilere mey çaldı, Gümüşhane türküsü söyletti.
9.02.2024 Yaşam
AB'den Türkiye açıklaması! 'İlişkileri iyileştirme yoluna girmeliyiz'
AB'den Türkiye açıklaması! 'İlişkileri iyileştirme yoluna girmeliyiz' Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları gayri resmi toplantısının ardından düzenlenen basın toplantısında Türkiye ile yakınlaşma mesajı verilirken, Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, “Türkiye ile ilişkileri iyileştirme yoluna girmeliyiz. Ortak çıkarlarımızın olduğu alanları geliştirmemiz ve ayrıştıran konuları azaltmamız gerekiyor” açıklamasında bulundu.
3.02.2024 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Afrikalı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.