Ağrılar masa başı çalışanların peşini bırakmıyor! 10 önlemle önüne geçmek mümkün
Ağrılar masa başı çalışanların peşini bırakmıyor! 10 önlemle önüne geçmek mümkün Günümüzde hızla yaygınlaşan el, kol ve omuz ağrısı şikâyetlerinin özellikle masa başı çalışanların daha sık kapısını çaldığını söyleyen Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Arel Gereli, masa başı çalışanları tehdit eden hastalıklara karşı basit ama etkili 10 önlemi açıkladı.
20.09.2023 Genel Sağlık
Uzmanı uyardı: Bel ağrısı şikayetleri daha sık yaşanacak
Uzmanı uyardı: Bel ağrısı şikayetleri daha sık yaşanacak Koronavirüsle eğitimin ve işin eve taşınması kas iskelet sisteminde de birçok hastalığı beraberinde getirdi. Fizyoterapist Ahmet Rasim Özdemir, "Evden çalışanların yüzde 40ının sahada çalışanlara göre daha fazla bel ağrısı çektiğini görüyoruz. Boyun düzleşmeleri, skolyoz ve kifoz problemleri ileri vadede ise bel, boyun fıtığı gibi sorunlar daha sık görülebilir" dedi.
29.06.2021 Genel Sağlık
Sırt ağrılarına neden olan 5 günlük alışkanlık
Sırt ağrılarına neden olan 5 günlük alışkanlık Sırt ağrısı sadece sağlığınızı etkilemez, hayatınızın her alanında üretkenlik ve verimliliğinizi sınırlayabilir. Günlük hayatınızın sırt problemlerine nasıl neden olduğunu öğrenmeye hazır mısınız? İşte sırt ağrılarına neden olan 5 günlük alışkanlık...
31.03.2020 Genel Sağlık
Ağrıları dindiren 5 doğal yöntem
Ağrıları dindiren 5 doğal yöntem Doğada şifa arayan biriyseniz vücudunuzda meydana gelen ağrıları doğal yöntemlerle çözebilirsiniz. İlaçların böbreklere olan zararını artık hepimiz biliyoruz. Baş ağrısı, diş ağrısı ve vücudun çeşitli yerlerinde meydana gelen ağrıları size vereceğimiz doğal yöntemlerle giderebilirsiniz.
29.08.2019 Alternatif Tıp
Yaşadığınız ağrıların sebebi çocukluk travmaları olabilir
Yaşadığınız ağrıların sebebi çocukluk travmaları olabilir Fibromiyalji, yaygın kas-iskelet sistemi ağrısı, uyku bozukluğu ve yorgunluğun çoğu kez birlikte bulunduğu kronik bir ağrı sendromudur. Bu nedenle her gün yaşadığınız bu ağrıların sebebi, çocukluğunuzda geçirdiğiniz travmalar olabilir. Konuyla ilgili Fizyoterapist Çağıl Ertürk açıklamalarda bulundu.
15.11.2018 Genel Sağlık
Kas Ağrısına Ev Yapımı Tedavi Uygulaması
Kas Ağrısına Ev Yapımı Tedavi Uygulaması Kas ağrılarını geçirmek için ev yapımı tedaviler var mıdır? Hangi uygulamalar kas ağrısına iyi gelir?
23.01.2017 Alternatif Tıp