Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ahıska Türkleri sürgünü paylaşımı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ahıska Türkleri sürgünü paylaşımı Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ahıska Türklerinin topraklarından sürgün edilmelerinin 79'uncu yıl dönümünü hüzünle yâd ediyor, bu büyük zulüm esnasında hayatını kaybeden yaklaşık 20 bin kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum." ifadelerini kullandı.
14.11.2023 Gündem
Bakan Çavuşoğlu: Ahıska Türklerini ne yurt dışında ne Türkiye'de yalnız bırakırız
Bakan Çavuşoğlu: Ahıska Türklerini ne yurt dışında ne Türkiye'de yalnız bırakırız Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ahıska Türklerinin her zaman yanlarında olduklarını belirterek, "3 bine yakın Ahıskalı soydaşımız, Türklerin Anadolu'daki ilk yurtlarından olan Bitlis Ahlat'a ve Erzincan Üzümlü'ye yerleştirildi. Çünkü Cumhurbaşkanı'mızın bu yöndeki talimatı son derece nettir. Ahıska Türklerini ne yurt dışında ne de Türkiye'de yalnız bırakırız" dedi.
10.12.2021 Siyaset
Son dakika | Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çok sert Nobel tepkisi: Utanç verici, rezalet
Son dakika | Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çok sert Nobel tepkisi: Utanç verici, rezalet Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sürgünün 75. Yılında Ahıska Türkleri Anma Programı'nda yaptığı konuşmada, "On binlerce Müslümanın kanını döken bir caniyi savunan, öven bir şahsın böyle bir ödüle layık görülmesi, utanç vericidir, rezalettir" ifadelerini kullandı.
10.12.2019 Siyaset
Ahıska Türk'ü çift, iş yeri sahibi oldu
Ahıska Türk'ü çift, iş yeri sahibi oldu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek Bitlis'in Ahlat ilçesine yerleştirilen Ahıskalı çift, KOSGEB'den aldığı 50 bin lira hibeyle restoran açtı.Ahlat Kaymakamlığı Proje Birimince hazırlanan "Ahıska Sofrası" projesi, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığınca (KOSGEB) kabul edildi. Ahıskalı Yasin ve Sevilay Tayfur çifti, projenin kabul edilmesinin ardından açtıkları iş yerinde, halkı Ahıska, Özbekistan, Ukrayna ve Rusya'nın yemek kültürüyle tanıştırdı. Kaymakamlık ve belediyenin sunduğu desteklerle iş yerini açan Tayfur çiftinin yaptıkları yemeklere yöre halkı ilgi gösteriyor. Üç çocuk annesi Sevilay Tayfur, AA muhabirine, 1,5 yıl önce Ahlat'ta geldiklerini, ardından Türk vatandaşlığına geçtiklerini söyledi. Doğu Anadolu Kalkınma Ajansınca (DAKA) Ahıskalı Türkler için açılan girişimcilik kursuna katıldığını anlatan Tayfur, şöyle konuştu: "Daha sonra proje kapsamında KOSGEB'den 50 bin lira hibe aldık ve restoranımızı açtık. İlçe halkı yemeklerimizi beğeniyor. İş yerimizde her türlü yemek var. Burada Özbek pilavı, Ahıska mantısı, hinkal, haçapuri, mercimek ile Ukrayna'nın borç çorbalarını yapıyoruz. Borç çorbası Ukranya'da meşhurdur. İşimiz iyi giderse burayı büyütmeyi ve istihdama katkı sunmayı planlıyoruz. İş yerinde şu anda 3 kişiyle çalışıyoruz." Sürgün nedeniyle 27 yıl Ukrayna'da yaşadığını ve liseyi orada okuduğunu aktaran Tayfur, "2016 yılında buraya yerleştik. Şu anda çok şükür evimiz var. İş yerimizi de açtık. İnşallah daha da iyi olacağız. Ahıskalılar olarak 73 yıl sürgünden sonra vatanımıza gelerek iş yeri sahibi olduk." dedi. Ahlat'taki Ahıskalı Türklerin Temsilcisi Mansur Baytaroğlu ise sürgün nedeniyle halk olarak 73 yıl Özbekistan ve Ukrayna'da yaşadıklarını anımsattı.
11.09.2019 Haberler
Ahıska Türklerinin torunları Türkiye'de tedavi ediliyor
Ahıska Türklerinin torunları Türkiye'de tedavi ediliyor Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB) döneminde Stalin tarafından trenlerle sürgün edilen Ahıska vatandaşlarının torunları Türkiyede ücretsiz tedavi ediliyor.
17.01.2018 Gündem
Ahıska Türklerinin torunları Türkiye'de tedavi ediliyor
Ahıska Türklerinin torunları Türkiye'de tedavi ediliyor Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB) döneminde Stalin tarafından trenlerle sürgün edilen Ahıska vatandaşlarının torunları Türkiyede ücretsiz tedavi ediliyor.
17.01.2018 Gündem
Arınç'tan Ahıska Türkleri'ne cevap
Arınç'tan Ahıska Türkleri'ne cevap Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ahıska Türk Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantı öncesi Federasyon Başkanı Ertan Topçu'nun kendisinden 4 bin 500 Ahıska Türkünü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçirilmesini istediğini anlatan Arınç, Başbakan Yardımcısı olması nedeniyle kendisine istisnai bir kimsenin hiçbir şarta tabi olmaksızın bir imzayla vatandaşlığa kabul edilmesini sağlayabildiğini, ancak bu sayının sınırlı olduğunu belirtti.
11.09.2019 Haberler