Bir lokma yemeğe hasret bırakan hastalık: Akalazya
Bir lokma yemeğe hasret bırakan hastalık: Akalazya Besinleri yutmakta güçlük mü yaşıyorsunuz? Kimi zaman yediğiniz bir besinin yemek borusunda takılı kaldığından mı yakınıyorsunuz? Yemek sonrasında öksürük atakları başlıyor mu? Bir lokma yemek veya bir yudum su içmek ızdıraba mı dönüştü? Siz de bu sorunlardan yakınıyorsanız, nedeni, adını belki de ilk kez duyacağınız ‘Akalazya’ hastalığı olabilir! Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Erkin Öztaş, “Akalazya hayattaki en temel ihtiyacı, hatta pek çok insanın en çok keyif aldığı bir durumu; yemek yemeyi ızdıraba dönüştürüyor. POEM tedavisiyle çok kısa süre içerisinde, ameliyatsız bir şekilde normal beslenmeye başlanabiliyor ve yaşam kalitesi belirgin şekilde artıyor” diyor. 
13.02.2022 Genel Sağlık
Doğum kontrol hapını kusunca hamile kaldı
Doğum kontrol hapını kusunca hamile kaldı Her yediğini kusan akalazya hastası kadın, doğum kontrol hapını da kusunca hamile kaldı. Doktorların tüm uyarılarına rağmen hayati ameliyatı erteledi.
21.11.2016 Kadın Sağlığı
Her yemekten sonra kusuyordu
Her yemekten sonra kusuyordu Louise Rogers, akalazya yüzünden yediği her şeyi midesine inmeden kusuyordu. Teşhis koyulana kadar, 4 yıl boyunca yaklaşık 20 veren kadın sonunda sağlığına kavuştu.
19.09.2016 Genel Sağlık