Akdeniz Foku

Akdeniz Foku

Son dakika Akdeniz foku haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Akdeniz foku gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Akdeniz foku haber sayfamızda...

Akdeniz Foku

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 360 akdeniz foku haberi bulunmuştur.
Avlanması yasak hayvanlara zarar verenlere 1,2 milyon lira ceza
Avlanması yasak hayvanlara zarar verenlere 1,2 milyon lira ceza Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nün (DKMP) avlanması yasak olan yabani hayvanların 2023-2024 av döneminde avlanmaları halindeki tazminat bedelleri belli oldu.
20.07.2023 Gündem
Bodrum markası artık çok sağlam
Bodrum markası artık çok sağlam Dünya jet-setinin rotasında önemli bir konum haline gelen Bodrum, artık bu alanda markasını sağlama aldı. Bodrum, rakip destinasyonlar arasında fark oluşturuyor.
14.07.2023 Milliyet Executive
Fok mağaraları zincirle kapatıldı
Fok mağaraları zincirle kapatıldı Nesli tükenen hayvanlar denildiğinde ilk akla gelen deniz memelisi Akdeniz foklarını korumak için ilginç bir önlem alındı.
9.07.2023 Gündem
Tekne turuyla fok yuvalarına zarar verilebilir
Tekne turuyla fok yuvalarına zarar verilebilir Bilinçsizce yapılan tekne turuyla ve dalışlarla fokların yuvalarına zarar verilebileceği konusunda uyarı yapıldı.
7.07.2023 Haberler
Karacasöğüt’te tekne müsilajı
Karacasöğüt’te tekne müsilajı Gökova-Karacasöğüt koyunda, yüzlerce teknenin bıraktığı tuvalet, bulaşık ve balast gibi atık suların yarattığı kirlilik müsilaja yol açtı. Çevreciler daha önce teknelerin yarattığı kirlilikle ilgili uyarıda bulunmuş.
4.07.2023 Gündem
Akdeniz foku sahil kenarında kendini gösterdi
Akdeniz foku sahil kenarında kendini gösterdi Nesli tükenme tehlikesi altında olan Akdeniz foklarından biri Mersin'in Erdemli ilçesi Limonlu sahilinde kendini gösterdi, o anlar vatandaşlar tarafından cep telefonu ile görüntülendi.
9.06.2023 Yaşam
Kaş'ta Akdeniz fokları görüntülendi
Kaş'ta Akdeniz fokları görüntülendi Antalya'nın Kaş ilçesi yakınlarında iki Akdeniz foku görüntülendi.
24.05.2023 Yaşam
Yaban hayatında 639 türe koruma
Yaban hayatında 639 türe koruma İklim krizi, orman yangınları ve çevre kirliliğine bağlı olarak yaban hayatta da ekolojik bozulmalar yaşanırken, Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP) yaban hayatının korunması için çeşitli önlemler alıyor.
26.04.2023 Gündem
Denizin ortasında görünce şaşkına döndüler! Önce yüzdü sonra dinlendi
Denizin ortasında görünce şaşkına döndüler! Önce yüzdü sonra dinlendi Nesli tükenme tehlikesi altında olan bir Akdeniz foku, Mersin Erdemli Balıkçı Barınağının ortasında önce güneşlendi, ardından da teknelerin arasında dinlenmeye çekildi.
24.04.2023 Gündem
Akdeniz foku denizde önce güneşlendi, sonra teknelerin arasında dinlendi
Akdeniz foku denizde önce güneşlendi, sonra teknelerin arasında dinlendi Nesli tükenme tehlikesi altında olan bir Akdeniz foku, Mersin Erdemli Balıkçı Barınağının ortasında önce güneşlendi, ardından da teknelerin arasında dinlenmeye çekildi.
24.04.2023 Haberler
Akdeniz fokları Mersin sahillerinde kendini gösterdi
Akdeniz fokları Mersin sahillerinde kendini gösterdi Nesli tükenme tehlikesi altında olan Akdeniz foklarının bugünlerde dinlenmek için Mersin kumsallarına çıkması dikkat çekti. Akdeniz Belediyesi fokların çıktığı sahillere tabelalar dikerek, vatandaşları uyardı.
6.04.2023 Haberler
Fokların geleceği korumamıza bağlı
Fokların geleceği korumamıza bağlı Nesli tükenen türlerden Akdeniz foklarını korumak için 22 Mart 1982 yılında Dünya Fok Günü ilan edilmişti.
23.03.2023 Gündem
Sokakta 'Akdeniz foku' kovalamacası! Böyle yakaladılar
Sokakta 'Akdeniz foku' kovalamacası! Böyle yakaladılar Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, nesli tükenme tehlikesi altında olan türlerden yavru Akdeniz foku, sokak ortasında görüntülendi. Karaya çıkan Akdeniz foku vatandaşlar tarafından yakalandı.
23.02.2023 Haberler
Sokakta 'Akdeniz foku' kovalamacası! Böyle yakaladılar
Sokakta 'Akdeniz foku' kovalamacası! Böyle yakaladılar Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, nesli tükenme tehlikesi altında olan türlerden yavru Akdeniz foku, sokak ortasında görüntülendi. Karaya çıkan Akdeniz foku vatandaşlar tarafından yakalandı.
23.02.2023 Gündem
Koruma altına alınan Akdeniz foku Adana'da görüldü
Koruma altına alınan Akdeniz foku Adana'da görüldü Adana’nın Karataş ilçesi kıyılarında nesli tükenme tehlikesinde olduğu için koruma altına alınan 'Akdeniz foku' geldi.
27.01.2023 Yaşam
Bodrum'da Akdeniz Foku görüldü
Bodrum'da Akdeniz Foku görüldü Muğla'nın Bodrum ilçesinde, vatandaşlar tarafından Akdeniz Foku görüntülendi. Fokun zaman zaman bölgeye geldiği belirtildi.
14.01.2023 Yaşam
Akdeniz foku su altında uyurken görüntülendi
Akdeniz foku su altında uyurken görüntülendi Hatay'ın Samandağ ilçesinde dalış yapan Doğukan Dönmez, uyuyan Akdeniz fokunu görüntüledi. Dönmez, “Uyuyordu beni hiç fark etmedi ben de onu rahatsız etmeden uzunca izleyip çekimleri yaptım” dedi.
7.12.2022 Haberler
Akdeniz foku yavrularına 'mağara turu' tehdidi
Akdeniz foku yavrularına 'mağara turu' tehdidi Akdeniz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, nesli tehlike altındaki Akdeniz foklarının yavrulama dönemi olduğunu belirtip, falez altındaki mağaralara düzenlenen tekne ve kano turlarına tepki göstererek, "Son derece sakıncalı ve bir an önce bunun yasaklanması gerekiyor. Böyle durumlarda mağara içerisindeki fok yavrusunu annesi terk edebilir. Dünyada zaten sayısı sınırlı olan canlılar için bu durum büyük risk oluşturuyor" dedi.
21.11.2022 Gündem
Konyaaltı sahilinde Akdeniz foku sürprizi
Konyaaltı sahilinde Akdeniz foku sürprizi Dünyadaki nüfusu yaklaşık 750, Türkiye'de ise 100- 110 birey olduğu düşünülen Akdeniz fokundan 2 birey, önceki gün Konyaaltı sahilinde kıyıya çok yakın noktada görüldü.
16.11.2022 Haberler
Konyaaltı sahilinde Akdeniz foku sürprizi
Konyaaltı sahilinde Akdeniz foku sürprizi Dünyadaki nüfusu yaklaşık 750, Türkiye'de ise 100- 110 birey olduğu düşünülen Akdeniz fokundan 2 birey, önceki gün Konyaaltı sahilinde kıyıya çok yakın noktada görüldü.
16.11.2022 Gündem
Balıkçılara Akdeniz fokundan tatlı sürpriz
Balıkçılara Akdeniz fokundan tatlı sürpriz Mersin'in Erdemli ilçesinde balıkçı barınağına nesli tükenme tehlikesinde olduğu için koruma altına alınan 'Akdeniz foku' geldi. Balıkçılar foku, fok ise balıkçıları bir süre izledikten sonra gözlerden kayboldu.
24.06.2022 Yaşam
‘Köpekbalıklarını yok etmeyin’
‘Köpekbalıklarını yok etmeyin’ Deniz biyoloğu Mert Gökalp, Akdeniz, Ege,’ Karadeniz, Marmara’da yaşayan 232 türü ‘Deniz Canlıları’ kitabında topladı. Ekosistem için kıymetli 30 tür köpekbalığı tespit ettiğini söyleyen Gökalp, ‘Onları korumamız lazım’ dedi.
22.05.2022 Gündem
Fok mağaralarını çöplüğe çevirdiler
Fok mağaralarını çöplüğe çevirdiler İnsanoğlunun kirli eli en uzak kıyı mağaralarına bile ulaştı. Akdeniz foklarının yuvası olan denizden girişli kıyı mağaralarındaki plastik, metal ve cam atık kirliliği uzmanları endişelendirdi.
17.04.2022 Gündem
Bir aile geleneği...
Bir aile geleneği... Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, KKTC Fenerbahçeli İş İnsanları Derneği Başkanı Duygu Komşuoğlu ve dostları ile Kıbrıs’ta Meritta Deniz Kaplumbağaları Rehabitasyon Merkezi’ni ziyaret etti. İş insanı, rahmetli ağabeyi Mustafa Koç’un Didim’deki Akdeniz foku Badem’e verdiği destek gibi gönüllerde taht kurdu.
5.04.2022 Cadde
Denizdeki plastiği yutmayan kalmadı
Denizdeki plastiği yutmayan kalmadı Denizlerdeki plastik kirliliğinin ürkütücü boyutlara ulaştığına dikkat çeken uzmanlar, foklardan kaplumbağalara ve balıklara kadar çok sayıda deniz canlısının aşırı oranda plastik yuttuğunu vurguluyor.
10.02.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Akdeniz Foku ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.