'Türkiye ile tek bir fark var'
'Türkiye ile tek bir fark var' Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un arabuluculuk önerdiği Atina ve Ankara arasındaki gerilim sürerken, Yunan Başbakanı Miçotakis Fransız dergisi Le Point'e verdiği röportajda yine Türkiye'yi diline doladı. Gazeteci Alexia Kefalas'ın sorularını cevaplayan Miçotakis, "Bizim açımızdan Türkiye ile tek bir fark var" dedi.
28.10.2022 Dünya
Akropolis Nerededir? Özellikleri Nelerdir?
Akropolis Nerededir? Özellikleri Nelerdir? Akropolis, Antik Yunan'da kullanılmakta olan bir kelime olarak bilinmektedir. Akropolis, yüksek ve yukarıda bulunan anlamına sahip olan bir kelimedir. Antik Yunan kentlerinde, akropolis bulunduğunu söylemek mümkündür. Akropolis, kentlerin bulunduğu tepelerde inşa edildiği söylenebilen hisarlara verilen bir isimdir. İşte, akropolis hakkında merak edilenler.
22.07.2022 Eğitim
Akropolis kapatıldı
Akropolis kapatıldı Yunanistan’da devam eden orman yangınları, ülkede bulunan tarihi eserleri de tehdit ediyor.
7.08.2021 Kültür Sanat
Tarihin görkemi Atina
Tarihin görkemi Atina Atina, tarihte dünyaya yön veren kentlerden biri oldu. Antikçağ'da dünyanın merkezlerinden biri olan Atina, sonrasında bu özelliğini devam ettiremese de binlerce yıllık görkemini günümüzde de yansıtmakta. İşte batı komşumuz Yunanistan'ın başkenti Atina hakkında bilinmesi gerekenler.
18.07.2019 Tatil

Benzer Haber Etiketleri