Kırmızı listede yer alan 'alaca sansar' görüntülendi
Kırmızı listede yer alan 'alaca sansar' görüntülendi Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde, Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği’nin (IUCN) nesli tükenme riski yüksek olan türleri arasında kırmızı liste ve kategorisinde bulunan ‘alaca sansar’ bir çiftçi tarafından görüntülendi.
24.05.2022 Haberler
Kırmızı listede yer alan 'alaca sansar' görüntülendi
Kırmızı listede yer alan 'alaca sansar' görüntülendi Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde, Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği’nin (IUCN) nesli tükenme riski yüksek olan türleri arasında kırmızı liste ve kategorisinde bulunan ‘alaca sansar’ bir çiftçi tarafından görüntülendi.
24.05.2022 Gündem
Nesli tükenmekte olan alaca sansar Ardahan'da görüldü
Nesli tükenmekte olan alaca sansar Ardahan'da görüldü Ardahan'da nesli tükenmekte olan alaca sansar, bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Merkeze bağlı Akyaka Köyünde yaşayan Vedat Özgür, arazide alaca sansarını gördü. Özgür, eşilen topraktan başını uzatan alaca sansarının bu anlarını cep telefonuna kaydetti. Uluslararası Doğayı Koruma Birliği'nin (IUCN) dünyada nesli tükenme riski yüksek olan türleri sınıflandırdığı 'Kırmızı Liste' kategorisinde yer alan alaca sansarı görüntülendikten sonra yuvasına döndü. 
15.07.2020 Yaşam
Tekirdağ’da nesli tehlikedeki Alaca Sansar bulundu
Tekirdağ’da nesli tehlikedeki Alaca Sansar bulundu Nesli tehlike altında bulunan Alaca Sansar Tekirdağ’da bir evin köşesine sıkışmış halde bulundu.
26.05.2020 Haberler
Bitkin halde bulunan alaca sansar, tedavi edildi
Bitkin halde bulunan alaca sansar, tedavi edildi Son dakika haberine göre; Tekirdağ’da, ormanlık alanda bitkin halde bulunan alaca sansar, tedavisinin ardından doğaya bırakıldı.
26.05.2020 Gündem
Sivas'ta, nesli tükenmekte olan alaca sansar görüldü
Sivas'ta, nesli tükenmekte olan alaca sansar görüldü Sivas'ın Kangal ilçesinde, nesli tükenme tehlikesi altındaki türlerden olan alaca sansar, cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
14.08.2019 Gündem
Siverek’te nesli tehlikede olan alaca sansar görüntülendi
Siverek’te nesli tehlikede olan alaca sansar görüntülendi Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde nesli tükenme tehlikesi altında bulunan alaca sansarı görüntülendi.
11.09.2019 Yaşam
Kayseri'de, alaca sansar ailesi görüntülendi
Kayseri'de, alaca sansar ailesi görüntülendi Toprak altına tüneller kazıp yaşıyorlar. Özellikle...
7.07.2019 Gündem
Mardin'de koruma altında olan "alaca sansar" görüldü
Mardin'de koruma altında olan "alaca sansar" görüldü Mardin'in Kızıltepe ilçesinde bir tarlada, koruma altında olan türler arasında bulunan alaca sansar görüldü. Kırsal Demirci Mahallesi'nde buğday tarlasında çalışan işçiler, sulama borusundan ses geldiğini fark etti. Borunun içine bakan işçiler, daha önce görmedikleri bir hayvan türüyle karşılaştı. Hayvanı yakalayıp kafese koyan işçiler, tarla sahibiyle yaptıkları araştırmada, türün alaca sansar olduğunu belirledi. Köyde alaca sansar görülmesi heyecanla karşılandı. Tarlada çalışan Fesih Doğan, yaptığı açıklamada, boruya sıkışan hayvanı gördüklerinde şaşırdıklarını söyledi. "Hayatımda ilk kez görüyorum. Neslinin tükenmekte olduğunu öğrenince çok üzüldük. Nesli tükenmesin isteriz. Çok güzel ve sevimli bir hayvan." diyen Doğan, bakımını yaptıkları alaca sansara su ve yiyecek verdiklerini kaydetti. Tarla sahibi Selim Dündar da nesli tükenmekte olan hayvanlara zarar verilmemesi ve tekrar doğaya bırakılması gerektiğini dile getirerek, "Burada ilk defa görülen bir hayvan." ifadesini kullandı. Öte yandan, bilgi verilen Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü yetkilileri, alaca sansarın koruma altında bulunan bir tür olduğunu, en kısa zamanda yeniden doğaya salınacağını belirtti.
11.09.2019 Yaşam
Mardin'de koruma altında olan "alaca sansar" görüldü
Mardin'de koruma altında olan "alaca sansar" görüldü Mardin'in Kızıltepe ilçesinde bir tarlada, koruma altında olan türler arasında bulunan alaca sansar görüldü.Kırsal Demirci Mahallesi'nde buğday tarlasında çalışan işçiler, sulama borusundan ses geldiğini fark etti. Borunun içine bakan işçiler, daha önce görmedikleri bir hayvan türüyle karşılaştı.Hayvanı yakalayıp kafese koyan işçiler, tarla sahibiyle yaptıkları araştırmada, türün alaca sansar olduğunu belirledi. Köyde alaca sansar görülmesi heyecanla karşılandı.Tarlada çalışan Fesih Doğan, yaptığı açıklamada, boruya sıkışan hayvanı gördüklerinde şaşırdıklarını söyledi."Hayatımda ilk kez görüyorum. Neslinin tükenmekte olduğunu öğrenince çok üzüldük. Nesli tükenmesin isteriz. Çok güzel ve sevimli bir hayvan." diyen Doğan, bakımını yaptıkları alaca sansara su ve yiyecek verdiklerini kaydetti. Tarla sahibi Selim Dündar da nesli tükenmekte olan hayvanlara zarar verilmemesi ve tekrar doğaya bırakılması gerektiğini dile getirerek, "Burada ilk defa görülen bir hayvan." ifadesini kullandı.Öte yandan, bilgi verilen Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü yetkilileri, alaca sansarın koruma altında bulunan bir tür olduğunu, en kısa zamanda yeniden doğaya salınacağını belirtti.
11.09.2019 Yaşam
Isparta'da alaca sansar ailesi görüntülendi
Isparta'da alaca sansar ailesi görüntülendi Isparta'nın Gelendost ilçesinde elma bahçesine çalışmaya giden aile, 6 bireyli alaca sansar ailesini görüntüledi. Aralarında yavruların da bulunduğu alaca sansarlar, gözden kayboldu. Gelendost'a bağlı Yaka köyünde oturan Emin Çelik, eşi ve oğluyla geçen pazar günü elma bahçesine çalışmaya gittiği sırada bahçede birkaç hayvanın gezindiğini fark etti. Hayvanlara yaklaşan Emin Çelik ve ailesi, aralarında yavruların da bulunduğu 6 hayvanla karşılaştı. Cep telefonuyla hayvanları görüntüleyen aile ne olduklarını anlamaya çalıştı. Çeşitli sesler çıkaran aile, hayvanları yanlarına çağırmak için de uğraştı. Alaca sansar olduğu tahmin edilen hayvanlar daha sonra bahçeden uzaklaştı. Alaca sansar kendini savunma durumunda kaldığında yaydığı kötü koku nedeniyle kokarca olarak da biliniyor. Genelde sürüngen ve tarla kemirgenleriyle beslenen alaca sansarlar zararlılar ve biyolojik mücadelede önemli yer tutuyor. Alaca sansar, yaşam alanlarının daralması ve yiyecek kaynaklarının azalması nedeniyle Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği'nin (IUCN) dünyada nesli tükenme riski yüksek olan türleri sınıflandırdığı Kırmızı Liste Kategorileri ve Kriterleri listesinde yer alıyor. Türkiye'de genellikle Trakya, Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde rastlanan alaca sansarın, dünyada ise Güneydoğu Avrupa, İran, Afganistan, Türkmenistan, Moğolistan ve Kuzey Çin'e kadar yayılış gösterdiği biliniyor.
11.09.2019 İlginç Videolar
Ardahan’da ilk kez rastlandı: Koruma altına alındı
Ardahan’da ilk kez rastlandı: Koruma altına alındı Ardahan Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü’ne vatandaşların teslim ettiği Alaca Sansar, müdürlük tarafından bakıma alındı. Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Temel Şimşek, gazetecilere yaptığı açıklamada, Alaca Sansar’ın bölgede görülen bir hayvan türü olmadığını, bu konuda duyarlı vatandaşa teşekkür ettiğini söyledi.
11.09.2019 Yaşam