AlperKul

Türk oyuncu ve yazar.
 
 
İlk yılları ve eğitimi
Kul, 5 Aralık 1975'te İstanbul, Süleymaniye'de doğdu.Fakat ailesi Trabzonlu olduğundan nüfus cüzdanına babası tarafından Trabzon yazdırılmıştır.
 
MSM'den sonra eğitimini Indiana Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nde tamamlayan sanatçı, Şehir Tiyatroları, DOT, IUSB (ABD), BKM gibi oluşumlarda oyunculuk yaptı. Ceşitli sinema ve dizi filmlerde rol aldı.
 
Kariyeri
Broadway geçmişinde sahnelenen en uzun tek kişilik oyun olan Caveman (Mağara Adamı) adlı tiyatro oyununu Türkiye'de ilk kez sahneye taşıdı. 2 Ekim 2009 tarihinde başlayan tek kişilik oyunu bir sezon boyunca rol aldıktan sonra ikinci sezonda rolü Şevket Çoruh üstlendi.
 
2011'de atv'de başlayan 5'er Beşer adlı komedi tiyatro programından sonra, Star TV'de başlayan ve bu programın devamı niteliğindeki İnsanlar Alemi ve Güldür Güldür adlı programlarda yer aldı.
 
Rol aldığı oyunlar
Yavru Kuşlar - 1999
Red Kit - 1994
Şeksi Oyun - 1995
The Learned Ladies - 1996
The American Buffalo - 1997
The Velveteen Rabbit - 1997
Waiting For The Parade - 1998
Barış - 1998
Troya'lı Kadınlar - 1998
Ölüm ve Oyun - 1999
Midas'ın Kulakları - 2004
Azizname - 2002
Böcek - 2006
İki Kişilik Bir Oyun - 2007
Caveman (Mağara Adamı) - 2009
Babamın Oğlu - 2010-2011
Filmografisi
Osmanlı Tokadı - Yeniçeri Şahin 2013
Güldür Güldür - İsmail 2013
Moskova'nın Şifresi: Temel - Temel 2013
İnsanlar Alemi - İsmail 2012
Sümela'nın Şifresi: Temel - Temel 2011
5 er Beşer - İsmail 2011
Şen Yuva - Nurettin Şenyuva 2010
Güneşi Gördüm - 2009
Gecenin Kanatları - Baran 2010
Mordkomission - 2009 - 2010
Flugten - 2008
Ugarit - 2007
Sessiz Gemiler - 2007
Gölge - 2007
Kader - 2006
Aşka Sürgün - 2005
Kınalı Kar - Demir 2002
Yılan Hikayesi - 1999
Hamam - 1997
Proje Tasarımları
"Genç Türkler"- Cine 5 - 2006
"Sihirli Parmaklar" - TNT - 2011
"5'er Beşer" - ATV - 2011
"İnsanlar Alemi" - Star - 2012
"Güldür Güldur" - Fox - 2013
Diziler
Osmanlı Tokadı (2013- ) Şahin Bey
Özel hayatı
18 Aralık 2012 tarihinde İnsanlar Alemi programındaki rol arkadaşı Aylin Kontente ile evlendi


Alper Kul biyografisi

Alper Kul kimdir?

Alper Kul 05.11.1975 tarihinde doğmuş olup Oyuncu olarak görev yapmaktadır.

Alper Kul kaç yaşındadır?

Alper Kul 05.11.1975 tarihinde doğmuş olup 44 yaşındadır.

Alper Kul ne iş yapar?

Alper Kul Oyuncu olarak görev yapmaktadır.

Alper Kul nerelidir?

Alper Kul Türkiye vatandaşıdır.


Doğum Tarihi :1975-11-05