Altyazı

Altyazı

Son dakika altyazı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan altyazı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan altyazı haber sayfamızda...

Altyazı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 511 altyazı haberi bulunmuştur.
Şehit Savcı Kiraz’ın babası: Haberi görünce ayağa kalkamadık
Şehit Savcı Kiraz’ın babası: Haberi görünce ayağa kalkamadık İstanbul Adliyesi önündeki terör saldırısı girişimiyle ilgili konuşan Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın babası Hakkı Kiraz, "Haberi görünce içimiz gitti, hanımla birbirimize baktık, tekrar 31 Mart 2015’e gittik. Oğlumuz gözümüzün önüne geldi. Bir canımız varsa veririz, bin canımız da olsa feda ederiz çünkü biz bu ülke için yaşıyoruz. Çok iyi bilsinler ki bu milleti yıldıramazlar" dedi.
7.02.2024 Haberler
Şehit Savcı Kiraz’ın babası: Haberi görünce ayağa kalkamadık
Şehit Savcı Kiraz’ın babası: Haberi görünce ayağa kalkamadık İstanbul Adliyesi önündeki terör saldırısı girişimiyle ilgili konuşan Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın babası Hakkı Kiraz, "Haberi görünce içimiz gitti, hanımla birbirimize baktık, tekrar 31 Mart 2015’e gittik. Oğlumuz gözümüzün önüne geldi. Bir canımız varsa veririz, bin canımız da olsa feda ederiz çünkü biz bu ülke için yaşıyoruz. Çok iyi bilsinler ki bu milleti yıldıramazlar" dedi.
7.02.2024 Gündem
Virgülün Kullanıldığı Yerler Nelerdir? Virgül Kullanım Alanları ve Virgül İle İlgili Cümleler
Virgülün Kullanıldığı Yerler Nelerdir? Virgül Kullanım Alanları ve Virgül İle İlgili Cümleler Türkçede birden çok noktalama işareti vardır. Bunlardan bir tanesi de virgüldür. Virgül cümle anlamının akışını etkileyen noktalama işaretlerinden bir tanesidir. Kurulan cümle üzerinden karmaşa yaşanmaması için, virgülün doğru şekilde kullanılması çok önemlidir. Aynı zamanda çok uzun cümleler kurulmaması için de oldukça önemlidir. Peki, virgülün kullanıldığı yerler nelerdir? Virgül ile ilgili örnek cümleler ile kısaca konu anlatımı hakkında bilinmesi gerekenleri sizler için derledik.
28.08.2023 Eğitim
Almanya Başbakanı Scholz: Dost kendini zor günde belli eder
Almanya Başbakanı Scholz: Dost kendini zor günde belli eder Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Türk atasözü ile verdiği dayanışma mesajında, “Bir Türk atasözüne göre gerçek dost kötü günde belli olur. Almanca'da da benzer bir şekilde 'gerçek dost kendini zor günde belli eder' deriz. Bizler gerçek dostlarız. Dostlarınız olarak acınızı paylaşıyoruz. Dostunuz olarak da sizi zor gününüzde yalnız bırakmayacağız” dedi.
18.02.2023 Dünya
Kısa Kısa Cadde
Kısa Kısa Cadde Tarımcı aile Demet Evgar, marka yüzü olduğu Lay’s ile birlikte temsili patates hasadı gerçekleştirdi...
15.10.2022 Cadde
Yeniden çevrim modası geçmez
Yeniden çevrim modası geçmez Sinemanın orijinal fikirlerini yıllar yıllar önce izledik mi yoksa fikir kısırlığı hep vardı da o yüzden mi yeniden çevrimler sürekli karşımıza çıkıyor?
17.07.2022 Kültür Sanat
Fotoromanlarda ‘aşk’ kaçınılmazdı!
Fotoromanlarda ‘aşk’ kaçınılmazdı! Geçmişin gözde popüler kültür yayını olan fotoromanları, sinema yazarı Prof. Dr. Kaya Özkaracalar ile konuştuk. Özkaracalar, fotoromanlarda baskın konunun aşk olduğunu ama başka anlatıların da bulunduğunu dile getirdi.
17.07.2022 Kültür Sanat
Twitter yeni özelliğini duyurdu! Android ve iOS'larda hizmete girdi
Twitter yeni özelliğini duyurdu! Android ve iOS'larda hizmete girdi Sosyal medya devi, Twitter Support adlı hesabından yaptığı paylaşımla videolar için alt yazı desteğinin Android ve iOS kullanıcıları için hizmete girdiğini duyurdu.
24.06.2022 Teknoloji
Terk edilmiş Lübbey’in başı Youtuber’lar ile dertte! Sadece 8 kişi yaşıyor
Terk edilmiş Lübbey’in başı Youtuber’lar ile dertte! Sadece 8 kişi yaşıyor İzmir Ödemiş’te sadece 5 kişinin yaşadığı Lübbey köyünün nüfusu, pandemi sonrası 8’e çıktı. Eski evleri ve boş sokakları ile dikkat çeken köy, Youtuber’ların da uğrak yeri oldu. Gece geç saatlerinde gençlerin köye gelerek “paranormal” videolar çektiğini belirten Mehmet Güler, “Köyümüzün turizme kazandırılmasını istiyoruz ancak burada çekilen videolarla köyümüz korkunç bir köymüş gibi gösteriliyor” dedi.
4.03.2022 Gündem
Nasıl geçti evde koskoca bir yıl
Nasıl geçti evde koskoca bir yıl Kültür sanat yayıncılığında yeni matbu kaynaklara ulaşmak pek de kolay değil. İnternetle bilgiye hızlı ve kolay erişilebilir olması, kâğıt giderleri vs. derken matbu yayıncılığın değeri daha da arttı.
20.01.2022 Kültür Sanat
Takımdan ayrı düz koşu filmler
Takımdan ayrı düz koşu filmler “Tanrı’nın eli” veda edip gideli bir yıl oluyor. Diego Maradona’yı özleyenleri ekrana kitleyen dizi “Maradona: Blessed Dream”, Amazon’da yayına girdi. Biz de futbolun sadece futbol olmadığını fısıldayan filmleri anımsadık
7.11.2021 Kültür Sanat
Manipülatif İmamoğlu videosuna suç duyurusu
Manipülatif İmamoğlu videosuna suç duyurusu Ankara Barosu avukatlarından Özgür Meriç Turan, Ekrem İmamoğlu’nun 2019 Yerel Seçimleri’nde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiğinde çekilen bazı görüntüler ve yapılan televizyon yayınları üzerinde oynama yapılarak sosyal medyada paylaşılan ve “İmamoğlu’nun Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı seçildiği” yönünde manipülasyon içeren video hakkında suç duyurusunda bulundu.
5.11.2021 Siyaset
Engelleri ortadan kaldıran festival
Engelleri ortadan kaldıran festival Puruli Kültür Sanat tarafından çevrimiçi ve fiziki olarak dokuzuncu kez gerçekleştirilen Engelsiz Filmler Festivali başladı.
13.10.2021 Kültür Sanat
9. Engelsiz Filmler Festivali'nde "Absürt" seçki
9. Engelsiz Filmler Festivali'nde "Absürt" seçki 11-17 Ekim 2021 tarihleri arasında dokuzuncu kez gerçekleşecek olan Engelsiz Filmler Festivali, gündelik hayatın akışına aykırı Absürt seçkisiyle, beklenmedik davranışları, anlam verilemeyen şeyleri ve daha önce hiç yan yana düşünülmeyen olayları seyirciyle buluşturacak. Anlam arayışının beyhudeliğini donuk bir gülümsemeyle karşılayan Absürt seçkisinde, Clermont-Ferrand Uluslararası Kısa Film Festivali’nin özenle hazırladığı altı filmlik bir kısa film seçkisi de izleyicileri bekliyor.
14.09.2021 Kültür Sanat
Boğaz’ın kıyısında canlı müzik eşliğinde sessiz filmler
Boğaz’ın kıyısında canlı müzik eşliğinde sessiz filmler Kundura Sinema ve Sahne’nin düzenlediği ve Boğaz’ın kıyısında film ve müzik keyfine davet eden Bir Yaz Gecesi Festivali’nde bu hafta sonu, usta müzisyenler eşliğinde sessiz film gösterimleri var! 1920’ler Almanya, Amerika ve Sovyet Rusya sinemasından filmlerin yer aldığı program, 6 Ağustos Cuma akşamı Gonca Feride Varol’un piyanosu eşliğinde gösterilecek ABD yapımı komedi “East is West / Doğu Batıdır” ile başlıyor.
5.08.2021 Kültür Sanat
Güney Kore televizyonu kullandığı görseller nedeniyle özür diledi
Güney Kore televizyonu kullandığı görseller nedeniyle özür diledi MBC, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın açılış töreninde İtalya için "Pizza", Romanya için "Drakula", Ukrayna için de "Çernobil" görsellerini kullanmıştı.
26.07.2021 Dünya
Anadolu Efes'in THY Avrupa Ligi şampiyonluğunun perde arkası film oldu
Anadolu Efes'in THY Avrupa Ligi şampiyonluğunun perde arkası film oldu THY Avrupa Ligi'nde sezonu şampiyon tamamlayan Anadolu Efes'in dörtlü final yolculuğundan kupayı kazandığı süreçte yaşadığı özel anların anlatılacağı 'Köln'de bir asma kilit' isimli film yarın gösterime girecek.
Filmmor yola çıktı
Filmmor yola çıktı 19. Uluslararası Gezici Filmmor Kadın Filmleri Festivali başladı. Festival, film gösterimleri, online söyleşiler, buluşmalarla 29 Haziran tarihine kadar çevrimiçi olarak izleyiciyle buluşacak.
21.06.2021 Kültür Sanat
20 yaşa 200 film
20 yaşa 200 film Türkiye’de sinema kültürüne büyük katkıda bulunan Altyazı Sinema Dergisi bu ay 20. yaşını özel bir sayıyla kutluyor.
13.06.2021 Kültür Sanat
4. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali Balkan seçkisi
4. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali Balkan seçkisi İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla, Kadın Yönetmenler Derneği tarafından düzenlenen 4. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali’nin Nisan etabı son hız devam ediyor. Atölyeler, film söyleşileri, panel gibi etkinliklerin yanı sıra Nisan ayına özel gösterime giren Balkan seçkisi de festivalde göz dolduruyor.
29.04.2021 Kültür Sanat
TV+ 23-25 Nisan’da herkese açık olacak
TV+ 23-25 Nisan’da herkese açık olacak Turkcell, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda görme ve işitme engelli çocuklar için sesli betimleme, işaret dili ve ayrıntılı altyazı özelliği eklediği filmleri TV+ uygulamasında gösterime sokuyor.
23.04.2021 Ekonomi
Didim VegFes bu yıl online
Didim VegFes bu yıl online Apollon Tapınağı’nda 2017’den bu yana düzenlenen, Türkiye’nin ilk Vegan Festivali Kovid-19 nedeniyle bu yıl dijital ortamda
4.04.2021 Ege
Kadın yönetmenler belgeseli çevrimiçi
Kadın yönetmenler belgeseli çevrimiçi Kundura Sinema’nın yeni çevrimiçi izleme platformu Kundurama gösterimleri, Mark Cousins’ın 14 saatlik belgeseli “Women Make Film: A New Road Movie Through Cinema” ile sürüyor.
17.03.2021 Kültür Sanat
‘Barış da savaş gibi mücadele gerektiriyor’
‘Barış da savaş gibi mücadele gerektiriyor’ “The Midnight Sky” filminin yönetmeni ve başrol oyuncusu George Clooney, sinema dergisi Altyazı’nın ocak sayısına bir röportaj verdi.
16.01.2021 Kültür Sanat
Yunus Emre Enstitüsü'nden Londra, Berlin ve Washington'da festival
Yunus Emre Enstitüsü'nden Londra, Berlin ve Washington'da festival Büyük meseleleri kısa sürede etkili anlatan filmlere yer verecek olan “Cut Short, Live Long” çevrimiçi kısa film festivali, 25-30 Ocak tarihleri arasında ilk kez düzenlenecek. Son dönemde oldukça konuşulan Türk sinema dünyasından yenilikçi ve etkili görüşler ile ekranınızda yerini alacak olan bu festival, Londra, Berlin ve Washington'daki Yunus Emre Enstitüleri tarafından ortaklaşa düzenleniyor.
15.01.2021 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

Altyazı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.